Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

на jtd-то почна да му чука аванс :)

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

chaveto написа:
    Дюза. Чука ситно и само при натоварване и натискане в повече на педала.
    С постоянна честота ли? Понеже при мен с увеличаване на скоростта и чаткането се сгъстява, като след определени обороти (зависи от предавката) изчезва напълно

Коментар

не е постоянно.различно е като влезе в оборот изчезвакато му дам газ от малките обороти изчуква и след това изчезва

Коментар

много често от лъжлив дебитомер,а от там и по-голяма порция гориво, а въздух-същият.виж при натоварване пуши ли.това е важно

Коментар

Честотата си е точно както при аванс на бензинов мотор. Чука докато не се изравнят оборотите с положението на газта. Оборотомера при мен беше нов когато чаткаше така.

Коментар

педала на съединителя е снабден с превключвателсвързан към терминала 61 от блока за управление;когато педала на съединителя е на дъното,ECU признава, ангажиране на по-висока скорост;на сигнал се използва също закруиз контрол контрол (ако е инсталиран)ускоряване временно да се разоръжикруиз.
            Fiat Stilo 1,9 jtd 115.Audi A4 AFN 110.Astra GTC 19 DTH 150 HP

Коментар

chaveto написа:
              Честотата си е точно както при аванс на бензинов мотор. Чука докато не се изравнят оборотите с положението на газта. Оборотомера при мен беше нов когато чаткаше така.
              Дебитомера :D чак сега видях какво съм написал.

Коментар

sherybedrock написа:
                4-те дюзи съм ги свалял преди 2000 км и съм ги носил в бош сервиз на околовръстното.пича каза,че са перфектни
                Ако си ги носил в супер дизел, все едно не си ги носил никъде (поне ако не са си оправили кадрите, в което не вярвам).От както си купил колата ли чатка така, сигурен ли си че си с оригиналния софтуер. Имал съм такъв проблем със смотан ремап. Чува се така заради много увеличен аванс на отваряне на дюзата. Ако можеш флашни си софта с такъв, който със сигурност е оригинален и виж дали пак ще е така.ivel, кога ще спреш да пишеш небивалици. Я ни обясни като е лъжлив дебитомера, как точно ще се получи по-голяма порция гориво ( до толкова че това да е проблем). Също ще е хубаво да кажеш защо като е по-голяма порцията гориво ще чука аванса. Надявам се без да ми пишеш че нищо не разбирам, наистина да обясниш защо е така, защото в противен случай, освен да заблуждаваш колегите, друго не виждам какво ще постигнеш.
                FIAT Bravo JTD GT '99

Коментар

@vsd: Къде се справят добре с почистването на дюзи? Иначе в моя случай чаткането е откакто купих колата (преди 26000км), софтуера ми е оригинален, а дюзи не съм носил за профилактика никъде все още ...

Коментар

Не мога да дам съвет, ако искаш питай Чавето, той май ги носи някъде неговите. Аз лично си смених направо разпръсквачите профилактично. Правил ли си теста с обратната нафта за да видиш дали ще е като при другите. За дюзите мисля че и Emzo ще знае къде да ги занесеш.
                    FIAT Bravo JTD GT '99

Коментар

Колата я карам 50000км.до преди 50 км това чаткане го нямаше.иначе има ремапсега чакам да изгора нафтата и да налея другасипах и редекс

Коментар

лъжлив е дебитомер излязъл от строя(жаргон),а ти ми кажи от къде идва детонацията при увеличена порция гориво.имал съм такива случаи на детонации и след смяна на дебитомер всичко заспива

Коментар

Моите дюзи съм ги носил в Технотест. Има сервиз на Бош....... Човека ги направи супер.

Коментар

ivel написа:
                            лъжлив е дебитомер излязъл от строя(жаргон),а ти ми кажи от къде идва детонацията при увеличена порция гориво.имал съм такива случаи на детонации и след смяна на дебитомер всичко заспива
                            Хубаво де, обясни защо е така. Няма да ти казвам от къде идва детонация от увеличена порция гориво, защото това е твое твърдение, не мое. Това с дебитомера е супер елементарна логика, която не винаги води до правилни изводи.Просто напиши какво става като дебитомера лъже с данните и как и до колко се вдига горивото от това и като се дигне защо има детонация за да разберем и да не спорим и заблждаваме колегите. Като напишеш точно какво става, ще ти напиша и аз за да си сравним версиите.
                            FIAT Bravo JTD GT '99

Коментар

и аз не мога точно да обясня,но е факт.иначе може би качеството на горивната смес-богата-води до детонации(това разбира се няма кой знае каква логика ,но е факт).по принцип детонацията трябва да идва от промяна ъгъла на впръскване(предварение)нооооооооо

Коментар

Здравейте колеги. От известно време съм регистриран в форума,но до сега не ми се е налагало да пиша, ето че дойде момента. Мойто браво също от скоро промени "гласа" на мотора. Проблема при мен се обособява в това - щтрака/чакта/гъргори,незнам точно как да го определя,но е много по-шумно,такъв един силен шум,буквално зраво щракане си е. Има го до определени обороти при потегляне до към 2200-2300оборота след това се "изчезва/се загубва" щтракането. Също така при палене,колата сама подава газ изфорсирва се до към 1200-1300оборота и пада на нормалния работен диапозон. Започна да препушка,като я сръчкам и от време на време светва дюзата. Започнаха и перките да се включват доста по често,като загряване не се констатира. Странното е, че го прави когато си поиска,не е постояно, а на моменти. Най често в жегата през деня се усеща. Диагностика не по каза нищо,затова и реших да пиша тук, защото има много компетенти хора. Благодаря предварително.
                                Fiat Stilo 1.9 JTD

Коментар

Working...
                                X