Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

на jtd-то почна да му чука аванс :)

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

на jtd-то почна да му чука аванс :)

при натоварване на мотора се чува звук като аванс на бензинов мотор ако някой е имал подобен феномен да каже как го е решил.на диагностика записва само грешка егр

Какъв е мотора и какво имаш предвид като натоварване.
    Fiat Stilo 1,9 jtd 115.Audi A4 AFN 110.Astra GTC 19 DTH 150 HP

Коментар

мотора е jtd 105 това нещо се чува само в движение.като му натисна педала яко.яко някой е карал руски автомобил знае какво е аванс.

Коментар

Проблема може да е от скоростната кутия/иглен или ролков лагер/.Огледай първо силовото предаване,не вярвам да е по буталната група,може да е от много неща било от ремъци и ролки,та чак до маслена помпа.Наистина е като феномен.Опитай се да разбереш дали е термодинамично или механично чукането или цъкането.

Коментар

ангренажа е сменен скоро.пистовите ролки и ремък също.

Коментар

при мен има такова чукане и никой не можа да го разгадае до ден днешен от какво е (нямам записани грешки) ... а и странното е, че веднъж го има, веднъж го няма

Коментар

говорих с един пич и ми каза,че при него било от датчик на педала на съединителя.ако е датчик няма ли да запише грешка?

Коментар

в моя случай се чува при голям товар на мотора (газ по наклон нагоре или много газ на твърде ниска за предавката скорост) и зависи освен от всичко друго и от атмосферното време - при влажно време го няма или почти го няма чаткането но да е от датчик на съединителя - за първи път чувам подобно предположение и ми звучи твърде невероятно ... каква е логиката?

Коментар

същите симптоми така ми казаха.и на мен ми се вижда странно

Коментар

Явно е свързано с дозирането на горивото.Тоя датчик играеше някаква роля при превключването на предавките във възходящ ред.

Коментар

би трябвало да даде грешка от датчик

Коментар

аз доколкото знам, този датчик играе при ползването на темпомата ...

Коментар

нещо май това чукане е табу

Коментар

Дюза. Чука ситно и само при натоварване и натискане в повече на педала.

Коментар

4-те дюзи съм ги свалял преди 2000 км и съм ги носил в бош сервиз на околовръстното.пича каза,че са перфектни

Коментар

Working...
                              X