Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Brava 1.9 TD100

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Nino написа:
    А бе пичове, стига с тези масла в нафтата и този гаражен фолклор! Близо 17 години карам дизели и такова нещо нито съм правил нито ми е минавало през ума да правя, то ако беше необходимо, в наръчниците,MANUAL-те по експлоатация щеше да го пише.Нафтата си има достатъчни смазочни качества и освен да НАГАР-осате някой разпръсквач друго няма да направите.Вече беше написано, че горивните помпи на Лукас са на лагери и тези лагери имат срок на ползване,живот, след който трябва да се сменят.Масово съвременните автомобили ВКЛЮЧИТЕЛНО и ФИАТ минаха на помпи ЛУКАС.. предполагам, че има някаква причина.Във всичко което съм прочел за дизелите, никъде не пише да се слага масло в нафтата, виж за бензин при екстремни ниски температури ДА!Всеки си знае.Утре ще ви напиша, че за "по-добре" трябва да се слагат ВИОЛЕТКИ! Синът ми, който от близо година кара другата семейна кола Рено, повечето на отработено олио кво да слага, ядрено гориво ли?
    Nino,не искам да споря с теб, защото не съм и толкова компетентен колкото теб, но ефект от тая работа имаше. Колата преди беше малко по-тромава. Сега отлепя по-бързо, не толкова отличаващо се, но се забелязва. Освен това, тоя номер с маслото се прилага за почистване от налепи, нагари, почистване на дюзите и горивната система, както и лагерите на помпата. Все пак нафтата ни не е перфектна - пълен боклук си е в интерес наистината. Но все пак да не забравяме,че става дума за стари автомобили, за които гаражния фолклор важи в доста голям процент от случаите. Ако не ви се занимава с гаражен фолклор си купете една нова Фиатка и газ до дупка.А това с Виолетките ще го пробвам Шегувам се разбира се!

Коментар

Nino написа:
      Във всичко което съм прочел за дизелите, никъде не пише да се слага масло в нафтата, виж за бензин при екстремни ниски температури ДА!Всеки си знае.Утре ще ви напиша, че за "по-добре" трябва да се слагат ВИОЛЕТКИ! Синът ми, който от близо година кара другата семейна кола Рено, повечето на отработено олио кво да слага, ядрено гориво ли?
      Абсолютно си прав за маслото в нафтата.Не мога да спра да се смея на това за виолетките и ядреното гориво.

Коментар

Working...
      X