Здравейте,Всички се оплакват от виещи ролки/ремъци, при мен нещо от вчера сутринта почна да цъка.Ето ВИДЕО.Чува се само като е студена, цъка около минута и след това спира. Все едно има някаква жичка, която удря по някоя ролка. При пистовият ремък не забелязвам нищо нередно. Друго, да не би обтяжната ролка на ангренажа да подксача? Това леко ме плаши, да не направи беля. Иначе преди 20 000 са сменени ремъка с ролките.Кофти е че утре съм зает цел ден, и уикенда съм дежурен, няма как поне пистовия ремък да свала да пробвам без него.Някой да има идея какво може да е?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Странно "цъкане" при ремъците
Collapse
X
-
Re: Странно "цъкане" при ремъците
nikolce написа:Здравейте,Всички се оплакват от виещи ролки/ремъци, при мен нещо от вчера сутринта почна да цъка.Ето ВИДЕО.Чува се само като е студена, цъка около минута и след това спира. Все едно има някаква жичка, която удря по някоя ролка. При пистовият ремък не забелязвам нищо нередно. Друго, да не би обтяжната ролка на ангренажа да подксача? Това леко ме плаши, да не направи беля. Иначе преди 20 000 са сменени ремъка с ролките.Кофти е че утре съм зает цел ден, и уикенда съм дежурен, няма как поне пистовия ремък да свала да пробвам без него.Някой да има идея какво може да е?
-
Airfan написа:Махни пистовия ремък и виж дали ще цъка по същия начин. Така ще знаеш къде да насочиш усилията си.Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde 2.0 16V T.S. 150hp
Коментар
-
Никакво цъкане не е това, а си е живо стържене в начален стадий Просто така започва да си отива някое лагерче...Заради подобен шум обслужих алфата на 30тина хиляди - просто нямах смелост да оставя тези ролки, а покрай тях - смених и ремъка...Смених и пистовия, всичко се огледа... Сега пак имам малко шум, но много лек и знам че колата е обслужена.Каквото и да е правя - нова няма да станеAlfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
Такаам, са се прибирам от град Септември. Ремъка започна да подксача, на празен ход, като от време на време се успокоява. Само като пусна климатика започва да подскача ужасно. Лошото е, че го усетих чак като стигнахме в Септември. Пробваха едни майсторчета които возих, да затегнат ролката, обаче тя не подаде въобще, затегнала е, явно пружината е скъсана, и аз не знам. Знам само че съм за нов ремък и ролка, обаче избора ще е труден .Извън темата, Нямаше да ходя никъде днеска, обаче един приятел с лагуна dci, се обади да ходим да вземем един двигател за лагуната от г.Септември. Взехме двама майстори с нас (от форума на Рено, супер пичове). Мотора излезе че не става, свалиха картера, биелите бяха посинени, и на петна. Та този приятел в момента е изправен пред дилемата, или да търси читав двигател, или да даде лагуната на вторични. Ама като гледам ще е второто, тъй като и турбината е аут, маховика тоже. Рено dci не знам дали ще си купя някога .Поне се разходих, и научих някои неща.Отивам да чета как се сменя ремък и ролка пред блока .
Коментар
-
Продължавам да пиша в темата от където всичко започна. Ето мненията от другата тема, касаещи проблема:nikolce написа:Смених ремъка и обтяжния механизъм, нищо сложно, както казахте. Демпферната шайба не се маха. Обтяжният механизъм излиза със завъртане настрани, ама излиза.Ремъка обаче, новият, и той подскача. Не както преди, много по-добре е от преди, доста даже, ако не разбираш примерно, няма да ти направи впечатление. Подскача ето в тази област, между паразитната ролка и климатика (червената стрелка): Като ги клатех на ръка, шайбата на климатика, има много много фин лек луфт, иначе се върти много леко, с малко засилка не спира да се върти известно време, 3-4 секунди примерно. Паразитната и тя има същият лек луфт, и се движи добре. При пускане на климатика подскачането се засилва.Самото подскачане, иначе, е на интервали, ту го има ту го няма, и то само на празен ход, и се чува все едно някоя пластмаса тропа.Ще кача снимки и клипче довечера.Според мен или е паразитната ролка, или шайбата на климатика. Ролката ще я смена, ама при климатика вече ще трябва майстор.Airfan написа:Нормално е да има лек луфт в лагера на климатика. Изключи го като вариант. Дай да видим клипа и ще коментираме.YouTube написа:We detected that your video may be shaky. Would you like us to fix that?
Коментар
-
Днеска срязах старият ремък по дължина и го монтирах. Всичко утихна, никакво подскачане, тропане, прескачане.Ето видео.Също забелязах че ролката на хидравличната помпа, също има луфт. Като въртя шайбата на алтернатора на ръка, и я спра рязко, вътре също спира да се върти, заедно с шайбата. Блокирала ли е, или не може да се каже?
Коментар
-
nikolce написа:Днеска срязах старият ремък по дължина и го монтирах. Всичко утихна, никакво подскачане, тропане, прескачане.Ето видео.Също забелязах че ролката на хидравличната помпа, също има луфт. Като въртя шайбата на алтернатора на ръка, и я спра рязко, вътре също спира да се върти, заедно с шайбата. Блокирала ли е, или не може да се каже?Fiat palio 1.7td
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар