Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Engine faulty - Fiat Stilo Multi Wagon 1.9jtd

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Engine faulty - Fiat Stilo Multi Wagon 1.9jtd

Здравейте колеги, днес карах колата нямаше проблем, докато не светна оранжевото двигателче с надпис Engine faulty и колата влиза в авариен режим т.е. не ускорява така, както преди.Преди това, колата си вървеше много добре.Направих диагностика след като показа Engine faulty и се показа следната грешка:http://imageshack.us/photo/my-images...ultyfiat1.jpg/

http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=63668
    F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

emzo, много благодаря за линка !Интересното, че при мен няма пушене..., само на моменти, като се подаде газ, но за кратко и даже не е гъст черен облак.., но май това си е нормално.Т.е. до сега не е дала някакви признаци...

Коментар

Значи, смених въпросният клапан с друг Piersburg или както се казва, пак от стило 115jtd, но показва същата грешка, а на другото стило не даваше тази грешка, човека ми каза, че го е сменил профилактично, но си работило до последно, да де ми го за проба. Тъй като показва пак тази грешка и изписва същото съобщение от първия пост, имали начин да разбера дали Наистина работи този клапан или пък да е здрав и грешката да е свързана с друг проблем ?

Коментар

провери си и мап сензора защото тои дава информация за налягането в смукателния колектор и ако не работи коректно подава грешна информация на екуто и на соленоида и е възмжно за това да не работи просто ги погледни и двете защото са взаимно свързани ако греша някои да ме поправи
          STILO JTD

Коментар

Качи тук ЛОГ, на 3та предавка - rpm, boost pressure & desired boost pressure
            F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Много благодаря колеги: todorw и emzo. Оказа се, че е мап сензора, взех един, монтирах го, направих си диагностиката, махнах грешката плюс ощ една, която се беше появила за valve overboost. Изтрих ги, пробвах колата върви си както преди - много добре. Преди това, отидох в сервиза, взеха нов клапан от линка в първия пост, той затваряше каза майстора, но пак нещо не сработвало както трябва... опита се и мап сензора, но не можа да свърши работата и реших сам да си го сменя, сложих си буксата както трябва, тъй като се натиска повече със сила и така. За сега си върви ако има нещо, ще пиша. Поздрави и още веднъж благодаря !

Коментар

Working...
              X