Здравейте колеги, днес карах колата нямаше проблем, докато не светна оранжевото двигателче с надпис Engine faulty и колата влиза в авариен режим т.е. не ускорява така, както преди.Преди това, колата си вървеше много добре.Направих диагностика след като показа Engine faulty и се показа следната грешка:http://imageshack.us/photo/my-images...ultyfiat1.jpg/
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Engine faulty - Fiat Stilo Multi Wagon 1.9jtd
Collapse
X
-
Значи, смених въпросният клапан с друг Piersburg или както се казва, пак от стило 115jtd, но показва същата грешка, а на другото стило не даваше тази грешка, човека ми каза, че го е сменил профилактично, но си работило до последно, да де ми го за проба. Тъй като показва пак тази грешка и изписва същото съобщение от първия пост, имали начин да разбера дали Наистина работи този клапан или пък да е здрав и грешката да е свързана с друг проблем ?
Коментар
-
Много благодаря колеги: todorw и emzo. Оказа се, че е мап сензора, взех един, монтирах го, направих си диагностиката, махнах грешката плюс ощ една, която се беше появила за valve overboost. Изтрих ги, пробвах колата върви си както преди - много добре. Преди това, отидох в сервиза, взеха нов клапан от линка в първия пост, той затваряше каза майстора, но пак нещо не сработвало както трябва... опита се и мап сензора, но не можа да свърши работата и реших сам да си го сменя, сложих си буксата както трябва, тъй като се натиска повече със сила и така. За сега си върви ако има нещо, ще пиша. Поздрави и още веднъж благодаря !
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар