Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

марея тд 100

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

марея тд 100

Здравейте колеги по страст.От известно време мареята ми прави проблеми.Като пусна климатика и след известно време ГНПто започва да тресе и да работи не-равномерно двигателя естествено си загубва и мощността и спира да върни но не си губи оборотите.Някой сблъсквал ли се е с подобен проблем и ако иска да сподели с мен.

Провери за теч на гориво от помпата или наличие на въздух в горивото. Провери буксата на авансаторния клапан, дали е включена добре и чисти ли са контактните и пластини. Ако всичко това е наред, следва смяна на авансаторен клапан. Цената му е около 180 лв. Не се връзвай да го ремонтираш, не случайно е скъп.
    Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

Ако пък случайно го ремонтираш-авансаторния клапан- ще изкара поне докато го имаш автомобила и ще спестиш поне 120 лв.Избора е твой.
      Умные не бывают учены; ученые не бывают умны. - Лао-цзы FIAT BRAVA TD100

Коментар

кроко61 написа:
        Ако пък случайно го ремонтираш-авансаторния клапан- ще изкара поне докато го имаш автомобила и ще спестиш поне 120 лв.Избора е твой.
        Малко по-вероятно е да се набута със 60 лв, но наистина, той си решава. Има едни времеви диаграми и едни волт/амперни характеристики на които трябва да отговаря този клапан. Ремонт без стенд за проверка си е жива гаргара с колата. Аз и ГНП-то мога да си отремонтирам, ама май няма да работи както трябва, без да мине през стенда.
        Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

Клапан авансатора не е.Няма въздух в системата.Това го прави само когато пусна климатроника, като го спра колата се оправя и все едно нищо не е имало

Коментар

колега проблема е в климатика някъде.според мен се пуска едновременно компресора и перките и става много голям товара върху мотора.

Коментар

Възможно е причината да е в компресора. ЕКУ на ижекциона има връзка с ЕКУ на климатика и при нужда изключва компресора. Тов обикновено става при подаване на газ, за да се осигури пълна мощност в случай на необходимост. Възможно е, ако компресора товари много по някаква причина, ЕКУ на инжекциона да го изключва и от там да стават проблемите - постоянно включване и изключване. Чува ли се електромагнита на компресора да щрака постоянно, като пуснеш климатика ?

Коментар

Колега Дидо Любенов не разбрах откъде ще дойде ,,набутването,, с авансаторния клапан? А да се сравнява ремонта му с ремонт на ГНП е куриоз.

Коментар

Re: марея тд 100

zazo написа:
                  Здравейте колеги по страст.От известно време мареята ми прави проблеми.Като пусна климатика и след известно време ГНПто започва да тресе и да работи не-равномерно двигателя естествено си загубва и мощността и спира да върни но не си губи оборотите.Някой сблъсквал ли се е с подобен проблем и ако иска да сподели с мен.
                  Веднага заминавяй при някой сериозен сервиз занимаващ се с климатици. Задължително да промият системата и да я заредят с фреон и масло. До тогава не експлоатирай климатроника, за да не стане по-лошо. Неравномерният празен ход и вообще проблемите са ти от комресора според мен, за съжаление може да е късно. Няма кой друг да ти натовари толкова двг. Вообще цялата система с клапани и тем подобни трябва също да се провери.
                  Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

кроко61 написа:
                    Колега Дидо Любенов не разбрах откъде ще дойде ,,набутването,, с авансаторния клапан? А да се сравнява ремонта му с ремонт на ГНП е куриоз.
                    Нали се сещаш, че този клапан има време за реакция в двете посоки, което време спокойно се нарушава при пренатягане на уплътненията и малко трудно ще гарантираш, че "всичко е 6" след ремонта му без да си го тествал в реални условия. Може да работи, но как е друг въпрос. Аз лично не бих се занивамавал с подобен ремонт, аако не мога да се уверя че съм го направил както трябва, преди да съм го монтирал обратно на помпата.

Коментар

Пренатягане няма как да се получи-стяга се до базова повърхност.Доста клапани съм мерил до сега и няма два със абсолютно еднакво съпротивление което показва че десети от ома не са от значение за правилната им работа на помпата.Клапана е нз и с отварянето-подаден импулс-въздейства на трансверното налягане и се променя аванса. Но ти тия неща ги знаеш

Коментар

Аха, добре. Сега разбрах абсолютно ясно, защо хората бягат от сервизите при всяка възможност, и защо са ни такива таралясници "каляските" по родните пътища. тук всичко се прави от макарони, и като му сложиш чубрица за аромат, няма грижи Колко съм бил тъп Ама за тоа сме това дередже, цялата мила татковина ! Айде със здраве ! Минавам само на читателско ниво :D

Коментар

И като почна със ,,сервизите,,да продължа.Миналата година във Варна ,сервиз на Рено един приятел отива да му решат проблема щото да не е все пак макарони с чубрица и тн.Кво решили-правили и фактура написали дори-286 лв без ддс............................................Фин ал.Докарва я авера в гаража и сутринта не може да я ,,събуди,,-при нула градуса.Почвам я и какво се оказва-свещите сменени с изгорели,дюзите като ги натиснах на стенда не мога да повярвам на очите си-отварят на около 60 бара ако ти говори нещо .Става въпрос за Рено Канго 1,9 д. Добра че е голям шеф и намери начин да му компенсират щетите донякъде.Изкаш ли да ти дам телефона му той ти е градски да чуеш как псува още юристконсулт-мамалига с чубрица а?

Коментар

Знам какво е по сервизите, и не само дето са "авто", ами всичките ни са такива, с много малки изключения. Благодарение на сервиз, изучих цветната телевизия за 2 дена ( преди това само черно-бели ремонтирах), познай преди колко години. Марчето е първата ми кола, която е стъпвала в сервиз, и то уж при познати, че после ходих да и ремонтират помпата, щото стенд нямам. 20 години съм си поддържал камионите и колите сам, но вече се изискава по-специална инструментална база, която не мога да си позволя и не е оправдана за ремонт на един единствен автомобил. И все пак всичко което имам инструменти да си направя сам си го правя. Служебни коли съм оставял по сервизи ... мале - мале После си ги пооправям да стават за каране. Мъка, мъка ...

Коментар

В потвърждение на твойте думи-затова е този форум,не да ти кажа ,,купи си това и това от еди къде,,а си го направи по моя начин и ще останеш доволен щото е пробвано нали :D :D :D

Коментар

Working...
                              X