Колеги,Предстои ми смяна на ангренажен ремък в следващите седмици. Предишния път не съм сменял водната помпа, тъй като беше в идеално състояние, но сега се чудя да я сменям ли или да не я сменям. Какво ви е мнението и кой от вас е сменял помпата? Съответно каква е монтирал?поздрави
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
JTD 105/110 - кой е сменял водна помпа?
Collapse
X
-
Не съм с твоят мотор, но помпите доколкото знам са еднакви. Аз я смених и след това си върнах старата, но сега ще я сменя, защото при мен вече има доста км. А от преди това на колко е никой не знае. Тогава купих Метели, но сега ще е Хепо или нещо такоива беше. Малко е по скъпа от другите, но си заслужава парите според доста хора.
-
nsn написа:щом не тече не я сменяй (новата) няма да изкара колкото оригиналната никога а пък и самото разглобяване не е нищо сложно все пакОсновния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
Помпата не е сменяна предишния път, тъй като аз не съм привърженик на смяната на части без да има нужда. Сега планирам да огледам състоянието на ролката и ако има признаци на износване - хлабина или теч да я сменя. В противен случай ще чакам да текне и тогава. Не ме притеснява презацепването на ремъка, тъй като цената за това удоволствие не е болезнена в сравнение с това да сложа резервна част с неясен ресурс. В този ред на мисли какво сте чували за водни помпи Бугати? Иначе оригиналната помпа е 160 кинта...
Коментар
-
моята е бугати ама е много рано да кажа мнение. На бравото като я смених и първо протече след седмица, после пак я смених и оттогава докато не вдигне 50 градуса си свирука- метели. Не бих я сменил ако няма теч или голям луфт /при мен имаше/Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
ivel написа:за статистиката мотора ми е на 315к и не съм я сменял.ако не тече не я сменяйpakumba написа:моята е бугати ама е много рано да кажа мнение. На бравото като я смених и първо протече след седмица, после пак я смених и оттогава докато не вдигне 50 градуса си свирука- метели. Не бих я сменил ако няма теч или голям луфт /при мен имаше/
Коментар
-
Airfan написа:pakumba написа:моята е бугати ама е много рано да кажа мнение. На бравото като я смених и първо протече след седмица, после пак я смених и оттогава докато не вдигне 50 градуса си свирука- метели. Не бих я сменил ако няма теч или голям луфт /при мен имаше/Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
Ако не е заминала шайбата на помпата и тя не е протекла не я сменяй,както каза колегата по-горе винаги оригиналната ще издържи в пъти повече от друга.За марки съветвам те към МеНтели да не поглеждаш въобще,за Бугати не мога да дам мнение понеже нямам наблюдение към тях.Бих ти предложил още една марка Dolz помпите са испански и никак не са за подценяване,да не кажа една от най-добрите марки в производството на водни помпи,знам от личен опит,имам допир не с една такава.Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde 2.0 16V T.S. 150hp
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар