Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Обтягаща ролка пистов ремък TD100- комплект или само ролка?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Обтягаща ролка пистов ремък TD100- комплект или само ролка?

Здравейте колеги , от известно време насам ми прави впечатление ,че ролката която опъва пистовият ремък (не статичната а тази с пружината) седи малко на КЕСТЕРМЕ, и за една година вече втори ремък сменям защото ролката го избутва леко и го реже по дължина!Сега съм се решил вече да сменям ролката , и доколкото гледах в сайта на AXM Auto , има вариант само ролката с лагера да сменя , или цялата ролка комплект с обтягащият механизъм (който не е блокирал и си работи много добре)!Искам да попитам колегите които са правили тази интервенция (особенно тези с TD 100) , дали има смисъл да сменям целият механизъм , и преди всичко как се откача само ролката от механизма за да видя дали има смисъл да сменям и механизма !С ключ 15 се повдига нагоре за да се освободи ремъка и да може да се извади , това значи ли , че болта който държи ролката е с обратна резба , или е законтрен отзад с гайка , и дали може да се свали на място само ролката , или трябва да се свали заедно с обтягащият механизъм и после да се разглоби!?Ето и снимки на продуктите които предлагат!П.С. И дали има вариант само за подмяна на лагера на ролката , защото имам качествени лагери и ако има вариант да си го сменя , поне ще разчитам че лагера ще е сигурен!
    Прикачени файлове
    Fiat Marea Weekend
    HLX 1,9 TD 100
    1999

Някой друг трябва да плати сметката - ние не сме си поръчвали такъв живот.

При мен (JTD105) обтяжния механизъм си работеше прекрасно, но беше с изядена тефлонова част - съответно проскърцваше при изгасяне на двигателя. Тогава се убедих, че при началното обслужване майсторите не са знаели какво се сменя. Цената на само ролка беше 42лв, а ролка + механизъм (комплект) - 48лв. Сменяй цялото е моя съвет. Не разчитах, че механизмът, който е от 2 части е изправен.
    Steliyan's Life!
    FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Можеш и на място да свалиш само ролката, но основния ти проблем е в обтяжния механизъм.Един колега е рециклирал механизма като е подменил пластмасовата втулка с месингова.Успех
      Marea TD100

Коментар

jenshen73 написа:
        При мен (JTD105) обтяжния механизъм си работеше прекрасно, но беше с изядена тефлонова част - съответно проскърцваше при изгасяне на двигателя. Тогава се убедих, че при началното обслужване майсторите не са знаели какво се сменя. Цената на само ролка беше 42лв, а ролка + механизъм (комплект) - 48лв. Сменяй цялото е моя съвет. Не разчитах, че механизмът, който е от 2 части е изправен.
        При мен разликата в цената е доста голяма , 60лв е комплекта , а 30 лева е само ролката!А къде е тази пластмасова втулка , в пружинният механизъм ли?
        Fiat Marea Weekend
        HLX 1,9 TD 100
        1999

Коментар

Нали си наясно, че след като си купиш само ролката и проблема не се реши........ Ще се наложи да купиш механизъм с нова ролка понеже не се продава отделно.
          Marea TD100

Коментар

Сменяй комплект ролката с обтяжния механизъм ! В механизма ти е проблема, ролката само няма как да не следва равнината на ремъка, ако обтяжния механизъм не я дърпа на страни.
            Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

Най-вероятно проблема е в механизма не в ролката,забележи как самия механизъм е съставен от две части закрепени с болт.Често този болт дава фира и едната част изплюва настрани и започва да води ремъка на криво и от там го къса.Както каза колегата по-горе по-добре смени целия комплект да не се окаже,че е от механизма и да си купиш още една ролка заедно с него.
              Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde 2.0 16V T.S. 150hp

Коментар

Като чета постовете и в мен остава чувството ,че сме в магазински а не във форум за взаимопомощ-самопомощ-колега разглоби го и го направи а който иска да купува боклуци.След това се появяват теми от рода на ,,на колко километра ви се разскърца щуреца,,че и ,,докъде трябва да ми е маслото на щеката,, :D :D :D
                Умные не бывают учены; ученые не бывают умны. - Лао-цзы FIAT BRAVA TD100

Коментар

Чудесно предложение колега! Сега ако качиш снимки и инструкция за ремонт няма да имаш равен.Ти с механизъм от бензинова ли беше? Мислиш ли, че всеки може да извърши процедурата по ремонт на механизма?
                  Marea TD100

Коментар

Да няма да е зле ако някой си е ремонтирал механизма , или поне го е разглобявал и има представа какво представлява да качи снимки за да може да се помисли за някакво решение!Имам приятели които са сменяли така опъващи механизми , и на Фиат , и на Ауди , и проблема се решава временно , явно резервните части не са много качествени!
                    Fiat Marea Weekend
                    HLX 1,9 TD 100
                    1999

Коментар

Сменяй ролката+механизъма,виж си и паразитната за луфтове и провисване....Имах същия проблем,съсипах 2 ремъка докато установя,че проблема е от ролките,провиснал обтегач и разбита паразитна !
                      Brava td100 1999г.
                      CIVIC 1,6 SOHC VTEC EH9 на части !
                      http://besniq30.snimka.bg/automobile...9-td100.672971
                      Форд Фокус 1.8 Тдди
                      http://picbg.net/pic1.php?u_id=71529...84&i_id=688945

Коментар

Паразитната я свалях два пъти и е в перфектно състояние , но тази си седи на Е*Ем ти страна и тва си е!
                        Fiat Marea Weekend
                        HLX 1,9 TD 100
                        1999

Коментар

tomito9902 написа:
                          Паразитната я свалях два пъти и е в перфектно състояние , но тази си седи на Е*Ем ти страна и тва си е!
                          От нея е, като провисне дава наклон на ремъка и той бива изхвърлен и съсипан
                          Brava td100 1999г.
                          CIVIC 1,6 SOHC VTEC EH9 на части !
                          http://besniq30.snimka.bg/automobile...9-td100.672971
                          Форд Фокус 1.8 Тдди
                          http://picbg.net/pic1.php?u_id=71529...84&i_id=688945

Коментар

Заради колегата днес си свалих обтяжния механизъм и го огледах. Не съм сигурен, че е възможно да се отремонтира. Поне аз не намирам вариант.Поздрави!!!
                            Marea TD100

Коментар

кроко61 написа:
                              Като чета постовете и в мен остава чувството ,че сме в магазински а не във форум за взаимопомощ-самопомощ-колега разглоби го и го направи а който иска да купува боклуци.След това се появяват теми от рода на ,,на колко километра ви се разскърца щуреца,,че и ,,докъде трябва да ми е маслото на щеката,, :D :D :D
                              Колега, нещо не те виждам да помагаш. Ако си разглобявал механизъм на TD100 дай указания или снимков материал.Ако не е тайна с какъв автомобил си щото в профила ти няма нищо?
                              Marea TD100

Коментар

Working...
                              X