искам вашето мнение за избор на двигател измежду-2.2 16V JTD (128 Hp)Объем двигателя 2179 см3 , Мощность 128 л.с. ,масса автомобиля 1783 кг При оборотах 4000 Крутящий момент 314/2000 н*м Система питания Дизель Common rail Расход топлива в городе 10.1 л/100 км Расход топлива на шоссе 5.9 л/100 км Расход топлива Смешанный цикл 7.4 л/100 кми двигател- 2.0 16V JTD (107 Hp) Объем двигателя 1997 см3 , Мощность 107 л.с. ,масса автомобиля 1736 кг При оборотах 4000 Крутящий момент 270/1750 н*м Система питания Дизель Common rail Расход топлива в городе 9.2 л/100 км Расход топлива на шоссе 5.9 л/100 км Расход топлива Смешанный цикл 7.1 л/100 кмпонеже разхода е сходен ,кажете кой двигател е по-добър и надежден за това купе и въобще ваши впечатления от модела ulysse 2
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
мнение за ulisse 2
Collapse
X
-
getsata73 написа:emzo написа:И двата двигателя не са на Fiat. пробвай в Пежо/Ситроен форума.A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
а пък Ланчата си има истински дирвени апликации и разни други глезотийки.Но все пак двигателя е френски. Това не е истинско жтд, демек винаги ще имаш проблеми Yellow_Flash_Colorz_PDT_06[/quote------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Не се интересувам от апликациики, а от моторите както съм написал.Знам че мотора не е jtd ,а hdi на пежо и именно за него ми е питането :Dfiat ulysse 1,9 td 90 кс
passat 1,8 90k.s. lpg
москвич 408 lpg
Коментар
-
Чувал съл че 2.2ХДИ не е от най добрите френски моторетки но пък 2.0л и 110кс. за 1800кг. ми се виждат малко но не съм карал такава кола и не знам каква е динамиката! Това което съм чул и видял че си е истински късмет да попаднеш на читав екзепляр....Fiat Bravo 1.6multijet 105cv. Renault Laguna III 2.0dCI Automatic
Бившите :D Ford C-MAX 2.0 TDCI 136cv , Mercedes A170 CDI Automatic , Opel Vectra C 1.9 CDTI 150hp Automatic , Renault Scenic 1.9dCI , Megan grandtour 1.9dCI , Fiat Punto 1.9jtd , Alfa 145 boxer - Renault 5
Коментар
-
Имам наблюдения върху 2,0 110к.с мотора понеже служебното Берлинго е с такъв,но е само на 160 000.Много пъргав и приятен мотор,дори и с 700кг товар си го дърпа перфектно с клима.Разхода найстина е малко по висок от ЖТД двигателя,но като нямаш избор..Шефа си купи Жип Кросър с 2,2 и ми се струва доста по муден в сравнение с Берлингото,но може и да е от завист Най лошото е ,че нямат ПЕЖО еку скан програмка :D ,а трябва всеки път по 30 кинта за една лампа.
Коментар
-
Возил съм се на C8 с тоя мотор 2.0- на практика е същата кола с емблема на ситроен.Магистрално дига 160 без проблем, страничните врати са електрически, акумулатора е в пода в краката на пасажера, и като се обърнеш по таван накъде акумулатора или пада върху теб, или те облива с киселина. Освен това има ФАП филтър.За диагностика си купи Лексия от Ибей- комплект интерфейсен кабел и софтуер, не е много скъп .Мотора обаче е супер заврян под таблото. Даже сменянето на подгревните свещи си е адски сложно приключение.http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
FIAT БРАВО 1.2 16v
ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата
Коментар
-
Предадох марката и си взех dacia logan 1,5 dci .Сега естествено съм съм в друг форум, но и там е същото-всеки си хвали това дето кара .Ако имате въпроси за логан питайте ,но си признавам че улиса беше по добър в някой отношения. :Dfiat ulysse 1,9 td 90 кс
passat 1,8 90k.s. lpg
москвич 408 lpg
Коментар
-
getsata73 написа:Предадох марката и си взех dacia logan 1,5 dci .Сега естествено съм съм в друг форум, но и там е същото-всеки си хвали това дето кара .Ако имате въпроси за логан питайте ,но си признавам че улиса беше по добър в някой отношения. :DFiat Idea 05" 1.9 JTDm
Lancia Ypsilon 06" 1.4 16v Momo design
Ventura garage
Коментар
-
Mury написа:getsata73 написа:Предадох марката и си взех dacia logan 1,5 dci .Сега естествено съм съм в друг форум, но и там е същото-всеки си хвали това дето кара .Ако имате въпроси за логан питайте ,но си признавам че улиса беше по добър в някой отношения. :Dhttp://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
FIAT БРАВО 1.2 16v
ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата
Коментар
-
това че са комън рейл и двата да,но не съм съгласен,че на фиата се чупели помпите и им блокирвали дюзите.при hdi този проблем е по-силно изразен.едно от слабите места на hdi са буталата-само да помиришат по-лошо впръскване и са на дупки.jtd-то не случайно му викат куче,не случайно още се произвежда и се слага дори и на други марки като опел сааб,сузуки.карал съм само 206 и 307 с такъв мотор и си спомням,че особено на 206 си е тромав в ниските,явно и трансмисията е неизчислена,пък и аз какво искам от 90коня без кулер
Коментар
-
Да търсиш Улисе и да си вземеш Логан?Ако следващия път си търсиш Пунто, сигурно ще си вземеш скейтборд. Yellow_Flash_Colorz_PDT_09infineon написа:И кое конретно на HDI мотора е по скапано от JTD?Конкретно на 1.5 DCI горивната система е Делфи а не е бош.ама да разправяте че френските мотори били скапани, а италианските са върха е несериозно при положение че и двата ползват горивни системи от Бош.И на фиатите блокират дюзи и се чупят помпи.Относно доказването мисля че 2.0 HDI си е достатъчно доказан.2.2 си е по скъп за подръжка и разликата в разхода не компенсира разликата във вървежа.A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар