С сряда много рано сутринта пътувах за София и на хубавия участък между Пловдив и Пазарджик по АМ Тракия реших да пробвам колата какво може - така де - имам я вече 2 години - повече от 180 не съм я настъпвал. А то - 5 сутринта, грам кола няма, сухо, ясно, добър асфалт - какви по добри условия!И почвам - както си карам със 140 - газ да ламарината и чакам ... 160-180- 190 много бързо ги вдигна... 200... 205... 210... Над 200 ускорението беше бавно ... При 210 обаче забелязах нещо в лявото огледало... Искри! Направо като от цигара подадена от прозореца... И се вдигат зад мене от ауспуха...Шубелясах се и отпуснах педала... До 160 продължиха да излизат - после изчезнаха. Аз се уплаших - викам си - строших колата, а самолет гоня... Но тя си се държеше нормално - нито звук се промени, нито вървеж, нито нищо. Стигнах си до София, след 2 дни се прибрах до Хасково, уикенда имам още 500км с нея. Наред си е. Интересно от какво ли е било това. Според мен - от задържани сажди в катализатора и общо в изпускателната система, които от якия огън излизащ от турбината надолу по цялата генерация са доизгаряли... Ама все едно бенгалски огън гори беше...
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Сажда пауър!
Collapse
X
-
Изгорила е натрупаните сажди. Преди години Лада-та от аватара ми го правеше този номер, след едномесечно каране на студен двигател зимата на градско. Като я изкарам навън и я натисна до около 150, при отнемане и подаване на газ изхвърляше искри, които в тълното се виждаха в огледалото.Високата температура е изгорила саждите.Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.
-
На това му се вика качествено продухване... нещо като палене на кумин. Трябва да се прави поне веднъж годишно за профилактика. Наскоро нещо подобно излизаше от един стар ЗиЛ придружено с припукване... просто като се кара нощно време се забелязват искрите...Най-вече Astra H 1.9 CDTI (JTD) 120 к.с. и ако има къде Делта 3
Коментар
-
Предната ми кола тъкмо я бях купил и я засилих по магистралата. Засилих добре и гледам че зад мен нищо не се вижда от пушек. Викам си -айде и мене ме нагласиха джамбазите и започнах да пресмятам колко ще ми излезе ремонта на двигателя но изведнъж пушека спря, колата си вървеше нормално......Така че е от саждите в ауспуха.Palio Weekend 1.7 TD
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар