Здравейте колеги, днес ми направи впечатление, че като форсирах двигателя и задържах оборотите около диапазона 1500 - 1700 об. усетих, че колата започна да тресе усезаемо. При по-ниски и по-високи обороти / след 2000 нагоре/ това тресене изчезва.Въпроса ми е има ли го и при вас или се дължи на заминал тампон на двигателя? Забравих да спомена, двигателя е 1.9 JTD
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Притрисане при около 1500 - 2000rpm на свободен ход?!
Collapse
X
-
Не, двигателя работи на часовник, пушек виждам в огледалото само нощно време при рязко настъпване докрай и то когато някой кара зад мен. Еmzo, при потегляне без газ с леко отпускане на съединителя не ми притриса - не е ли това основния симптом за маховика? А ако случайно е възможно да е той, без разглабяне на скоростната кутия за да се уверя на 100% няма да мина нали?Fiat Bravo JTD '99
Коментар
-
Извинете за което,но да попитам в тая тема,защото виждам има колеги след като са си стендовали дюзите са оправили досадното придъпване .Преди два месеца си купих Опел Вектра 1.6 16в бензин/метан. На бензин горе-долу в тези обороти предърпва зверски.Вчера установих,че четвъртата и дюза направо налива в цилиндъра бензин,като за секунди мокри свеща и той спира работа,докато не изкарам и прогоря свеща със бензин/кореселин.Отново се извинявам,че пиша за друга бензинова кола в раздел ’дизел’,но искам и вашето мнение дали предъпването е от нея?EX...Fiat Marea JTD 150+ Сега Опел Вектра 1.6 16в и Мазда Трибют 2.0 бензин/газ
Коментар
-
itan75 написа:Извинете за което,но да попитам в тая тема,защото виждам има колеги след като са си стендовали дюзите са оправили досадното придъпване .Преди два месеца си купих Опел Вектра 1.6 16в бензин/метан. На бензин горе-долу в тези обороти предърпва зверски.Вчера установих,че четвъртата и дюза направо налива в цилиндъра бензин,като за секунди мокри свеща и той спира работа,докато не изкарам и прогоря свеща със бензин/кореселин.Отново се извинявам,че пиша за друга бензинова кола в раздел ’дизел’,но искам и вашето мнение дали предъпването е от нея?Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
Ахам, мерси колеги,а в цифри може ли да ми кажете горе долу за какво става на въпрос за да се подготвя психически и някой свестен майстор в Плевенския регион евентуално?И другото да попитам, този проблем може ли да доведе до нещо фатално за двигателя да знам дали да си го слагам за приоритетна цел или най-много да се дозапушат след време? Yellow_Flash_Colorz_PDT_15Fiat Bravo JTD '99
Коментар
-
Проблема не е, че дюзата/дюзите са запушени. Проблема е, че бяга прехода между режимите. Защото ако има запушване..... ще го прави постоянно.Закачи я на КТС за да видиш корекцията (ако може да се види) така най лесно може да се ориентираш към коя дюза да се насочиш. Също така направи и теста с обратното гориво, ако някоя дюза връща много направо я смени. *******002 преди година бяха по 50лв. Иначе разпръсквачи и сачми около 300лв за 4-те.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар