Колеги, след известно каране угасих мотора. След като се качих опитах да запаля, но не запали. Пробвах 2,3 пъти пак не иска. Пуснах я по инерция и опитах да я запаля на скорост но пак не стана. След това забелязах, че датчика за подгрева не светва когато завъртя ключа на контакт. Свалих маркучите на горивния филтър с цел да проверя дали достига гориво до него. Първо, че филтъра беше мама мия и в него имаше доста вода, което ме навява на мисълта повече никога да не ходя до въпросната бензиностанция. Въпросът ми е, защо угасна датчика за подгрева и след като махнах филтъра и съм разкачил тръбите за нафтата и след като дам на контакт дори завъртя на стартер не идва гориво?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Браво 1.9ТД, изгасна датчика за подгрева?
Collapse
X
-
Скапана помпа в резервоара.Провери захранването и бушоните.Може и контактния ключ да прави номера.Но първо тръгни от бушоните да светне лампата на подгрева и чуй дали помпата в резервоара работи.Колегите да си кажат думата.Подгрева няма датчик а реле за време на подгряване.Fiat Stilo 1,9 jtd 115.Audi A4 AFN 110.Astra GTC 19 DTH 150 HP
-
тд 100
Имаш затлачена цедка в сондата. смени си горивния филтър и помпай с крушата , тя ще ти докара горивото.. Разхлаби тръбичките от дюзите и върти по така докато изгониш водата която ти е влязла в помпата. С вода нестава да палиш. Провери има ли ток до подгревните свещи с контролна лампа. Може крушката на таблото да е дала фира примерно.Фиат МАРЕА 1.9 ТД100
харчи: DOSTA
Коментар
-
Re: Браво 1.9ТД, изгасна датчика за подгрева?
dolarcho написа:Колеги, след известно каране угасих мотора. След като се качих опитах да запаля, но не запали. Пробвах 2,3 пъти пак не иска. Пуснах я по инерция и опитах да я запаля на скорост но пак не стана. След това забелязах, че датчика за подгрева не светва когато завъртя ключа на контакт. Свалих маркучите на горивния филтър с цел да проверя дали достига гориво до него. Първо, че филтъра беше мама мия и в него имаше доста вода, което ме навява на мисълта повече никога да не ходя до въпросната бензиностанция. Въпросът ми е, защо угасна датчика за подгрева и след като махнах филтъра и съм разкачил тръбите за нафтата и след като дам на контакт дори завъртя на стартер не идва гориво?Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар