Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Браво 1.9ТД, изгасна датчика за подгрева?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Браво 1.9ТД, изгасна датчика за подгрева?

Колеги, след известно каране угасих мотора. След като се качих опитах да запаля, но не запали. Пробвах 2,3 пъти пак не иска. Пуснах я по инерция и опитах да я запаля на скорост но пак не стана. След това забелязах, че датчика за подгрева не светва когато завъртя ключа на контакт. Свалих маркучите на горивния филтър с цел да проверя дали достига гориво до него. Първо, че филтъра беше мама мия и в него имаше доста вода, което ме навява на мисълта повече никога да не ходя до въпросната бензиностанция. Въпросът ми е, защо угасна датчика за подгрева и след като махнах филтъра и съм разкачил тръбите за нафтата и след като дам на контакт дори завъртя на стартер не идва гориво?

Скапана помпа в резервоара.Провери захранването и бушоните.Може и контактния ключ да прави номера.Но първо тръгни от бушоните да светне лампата на подгрева и чуй дали помпата в резервоара работи.Колегите да си кажат думата.Подгрева няма датчик а реле за време на подгряване.
    Fiat Stilo 1,9 jtd 115.Audi A4 AFN 110.Astra GTC 19 DTH 150 HP

Коментар

този мотор няма помпа в резервоара

Коментар

Но има авариен бутон - провери го !!!
        ФИАТ БРАВО 1.8 16V GT
        ФИАТ БРАВА 1.8 16V 1997г

Коментар

тд 100

Имаш затлачена цедка в сондата. смени си горивния филтър и помпай с крушата , тя ще ти докара горивото.. Разхлаби тръбичките от дюзите и върти по така докато изгониш водата която ти е влязла в помпата. С вода нестава да палиш. Провери има ли ток до подгревните свещи с контролна лампа. Може крушката на таблото да е дала фира примерно.
          Фиат МАРЕА 1.9 ТД100
          харчи: DOSTA

Коментар

Re: Браво 1.9ТД, изгасна датчика за подгрева?

dolarcho написа:
            Колеги, след известно каране угасих мотора. След като се качих опитах да запаля, но не запали. Пробвах 2,3 пъти пак не иска. Пуснах я по инерция и опитах да я запаля на скорост но пак не стана. След това забелязах, че датчика за подгрева не светва когато завъртя ключа на контакт. Свалих маркучите на горивния филтър с цел да проверя дали достига гориво до него. Първо, че филтъра беше мама мия и в него имаше доста вода, което ме навява на мисълта повече никога да не ходя до въпросната бензиностанция. Въпросът ми е, защо угасна датчика за подгрева и след като махнах филтъра и съм разкачил тръбите за нафтата и след като дам на контакт дори завъртя на стартер не идва гориво?
            Горивото се подкачва от ГНП, а филтъра е преди нея. Няма как да разкачиш маркучите към помпата и да чакаш някой да качи гориво. По време на чек -а свети ли лампата на дюзата ? Контролната лампа за подгрева мисля че беше светодиод и се управлява от ЕКУ. По време на чек-а чува ли се авансаторния клапан ?
            Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

Working...
            X