Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Колеги какво щв кажете за Fiat Punto 1,7TD

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

про първоначално стартиране на мотора е нужно поне 2 пъти да подрея иначе пали трудно когато реаша да запаля след първото подгряване.казаха му също така че бил навит някакъв болт на ГНП-то за да можело да вкарва повече гориво.Въпросат ми е мога ли сам да го оправя това предварение(има ли някакъв белег или нещо такова) и къде се намира този болт за горивото?

Коментар

Колега, аз бих бягал далеч от тази кола. Нещо доста нагласяно има по нея.
      Palio Weekend 1.7 TD

Коментар

"Въпросат ми е мога ли сам да го оправя това предварение(има ли някакъв белег или нещо такова) и къде се намира този болт за горивото?" По-добре не опитвай да оправяш сам изместената помпа. Когато се мести помпата се изменя и дължината на ангренажа. При мен например помпата също е местена и ангренажа е леко по-дълъг (разтеглен) от нормалното и не палеше на заводски белег. Искам да ти кажа ,че ако сам направиш това ще объркаш газоразпределението в мотора и да не чукнеш някои клапан.

Коментар

а ако е изгоряла някоя свещ пак няма да пали нали? Днес ги гледах и видях че на 1 и 2 цилиндър свещите са близо до ГНП-то .въпросът ми е трябва ли да се лашка ГНП-то ако трябва да се сменят свещите?

Коментар

Свещите се сменят без да се"лашка"ГНП-то,щото като го "лашнеш"ще си лашнеш и мотора.Внимателно и с малко търпение се сменят без проблем.Не е от най-приятните занимания,но всеки би се справил сам.
            PUNTО 1.7 ТД ELX/умря,горкото/
            Проблема не е от бобината,а от магарето в кабината!

Коментар

Колеги, по технически характеристики на Пунто 1,7 ТД 70кс. са Въртящ момент 134/2500 Н*мМаксимална мощност при 4500 об./минУскорение от място до 100 км/ч 14.8 сМаксимална скорост 162 км/чРазход (в града) 6.5 л./100 км.Разход (извън града) 4.2 л./100 км.Разход (комбиниран) 5.9 л./100 км.Мога ли да е сравня с вървенето на Голф 3 1.9 ТД 75кс - сравнявам вървенето между двата автомобила защото моя нещо му куца вървенето и горенето и нямам наблудение върхо друго пунто като моето как върви, затова с голфа го сравнявамВъртящ момент 140/2400 Н*мМаксимална мощност при 4400 об./мин.Ускорение от място до 100 км/ч 15.1 с Максимална скорост 165 км/чРазход (комбиниран) 6.2 л./100 км.Колеги, моята мисъл е че ако инфото е вярно и при двата модела разликата във вървенето на двата автомобила е минимална и дори не осезаема и извода от това сравнение е че моята кола ( Пунто ) не върви колкото голфа гори двоино повече и явно има сериозен проблем с горивната система и е наложително да сменя ГНП-то което вече съм закупил. Трябва ли да предприема сваляне на глава и нейното обслужване, колата не гори масло несъм доливал но въздушния филтър го цапа с масло. Извинявам се на колегите от форума предварително за сравнението направено от мене но голфа е единствената кола покрай мене с еднакви характеристики с пунтото .Благодаря предварително

Коментар

Карам такова пунто 96г 70 к.с с 4 врати.От както я имам винаги е вдигала 160 км/ч, а и други които имат такова от моите познати на всичките им вървят.Според мен нещо с ГНП не ти е наред, не е казано че трябва да отваряш глава и т.н...
                Fiat Punto 1,7 td
                Skoda Octavia 2 1.9 PD DSG

Коментар

Колега, карам такова пунто 5 г. има няма, (но атмосферка) Като цяло колицата е супер приятна и за каране и за пазар най-вече !!! Слаби места са мммммм ...... цялото окачване е мега зле, ниска е, жилата на ръчната се влачат по земята понеже никой не се е сетил да им измисли скоби примерно, разход от 7 до 12 (ако я изпънеш с 150/160 извън градско пак си е 7 и повече , термостат 100лв (както и да го гледаш е безбожно скъп спрямо други марки) За парите си е добро автомобилче но при наличие на здрава помпа !!! Подкрепям колегата с мнението, че по-добре бензинка да си беше взел с тея цени на дизела и по-скъпите му части УШ заради икономията му! Ако нямаш климатик се мре в тая кола
                  CSI in the CAR !!!
                  Mancuzo Fiat PUNTO 1.7DS 176B3.000,около (6,7л-11л /100)София.

ПО-ВАЖНОТО ОТ РАЗДЕЛ "Дизел"

Коментар

Клима има колата има добър външен вит но като го пусна климата колата вдига само 90км

Коментар

Ега си колата, ако има и 4 човека вътре та ти неможеш да тръгнеш на байр..........ужас мойто значи е в перфектна форма, усеща се пад на мощност и при мен но като набера 100км/ч почти няма разлика след това...
                      Fiat Punto 1,7 td
                      Skoda Octavia 2 1.9 PD DSG

Коментар

Working...
                      X