Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Вакуум в резервоара?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Вакуум в резервоара?

При отвъртане на капачката на резервоара се чува едно засмукване на въздух сякаш се е образувал вакуУм. Къде да търся проблема? Цедката е наред, почистих я и пак се получава това засмукване.
    Fiat Marea HLX TD100 98г.

Колега, това засмукване действително е изпускане на пари от горивото. На моята капачка дори пише да се внимава, защото може изхвръкналите капчици да причинят наранявания. Ето и снимка:
    Fiat Bravo 1.9 TD100

Коментар

за вакума

колеги и при мен беше така просто махнах гуменото улътнение на капачката и така карам никакви проблеми

Коментар

Re: за вакума

atk9020 написа:
        колеги и при мен беше така просто махнах гуменото улътнение на капачката и така карам никакви проблеми
        А защо си го махнал!Това за мен не е хубаво.При мен винаги си го е имало и смятам,че така трябва да е.
        Fiat Punto`04 1.2 60hp.
        Renault Kangoo 1.9 DTI 80hp.
        ex: FIAT Marea Weekend 1.8 16v ELX; FIAT Brava TD100 SX.

Коментар

Резервоара се вентилира през капачката, в нея има клапанче с пружинка. На колите до 98 г. със старите капачки лесно се премахва, капачката се разглобява без да я счупиш. На тези с капачки като на снимката най-лесният вариант е да се махне уплътнението. Другото е да свалите резервоара от колата и да търсите какво му е запушено по вентилацията - отнемащ много време вариант, но на който му се занимава. При всички случаи е по-добре в резервоара да няма вакуум, в него трябва да се поддържа атмосферното налягане.
          Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
          Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше

Коментар

ilko-gd написа:
            Резервоара се вентилира през капачката, в нея има клапанче с пружинка. На колите до 98 г. със старите капачки лесно се премахва, капачката се разглобява без да я счупиш. На тези с капачки като на снимката най-лесният вариант е да се махне уплътнението. Другото е да свалите резервоара от колата и да търсите какво му е запушено по вентилацията - отнемащ много време вариант, но на който му се занимава. При всички случаи е по-добре в резервоара да няма вакуум, в него трябва да се поддържа атмосферното налягане.
            Ето това отговаря на всички въпроси, с изключение на един Е как да стане, от двете страни на клапанчето, налягането да е еднакво ? Шанс 1 на милион. Клапанчето работи в двете посоки. Предпазва резервоара от "дълбок" вакуум и от високо налягане. Целта му е да държи резервоара затворен, като в същото време го предпазва от недопустимо налягане, като отваря при необходимост. Абсолютно нормално е да се образува вкауум или леко повишено налягане в резервора. Няма отдушници, аспирации, вентилации и климатизации. Това са гаражни митове и легенди за караконджули и собнамбули.
            Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

Да, точно за това премахваме клапанчето и решаваме проблема с "проводимостта" и в двете посоки
              Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
              Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше

Коментар

Dido_Lyubenov написа:
                Няма отдушници, аспирации, вентилации и климатизации. Това са гаражни митове и легенди за караконджули и собнамбули.
                Конкретизирай се моля те, за каква кола става дума, щото аз съм виждал на кола с механична помпа да има отдушник на резервоара с две думи вакума се получава щото резервоарите не са предвидени да се каар постоянно с малко гориво, ако са пълни до горе вакум няма да има
                Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

S_BANKOV написа:
                  Dido_Lyubenov написа:
                  Няма отдушници, аспирации, вентилации и климатизации. Това са гаражни митове и легенди за караконджули и собнамбули.
                  Конкретизирай се моля те, за каква кола става дума, щото аз съм виждал на кола с механична помпа да има отдушник на резервоара с две думи вакума се получава щото резервоарите не са предвидени да се каар постоянно с малко гориво, ако са пълни до горе вакум няма да има
                  До сега точно отдушнник, който да е постоянно отворен на резервоар не съм виждал. Има един вид "одушник", който е като клапанче на тенджера под налягане, и той отваря да изпусне налягането в резервоара, ако е по-високо от допустимото и ако не е отворил клапана на капачката. А точно от пълен резервоар, като изпомпваш гориво се получава вакуум най-бързо, защото въздуха в резервоара когато затваряш капачката е много малко и ако не отвори клапана на капачката, с изтеглянето на 1 литър гориво, ще раредиш въздушния обем поне 2 пъти.
                  Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

Баш отдушник си е това дето говоря за него, тънка тръбичка закачена на гърловината и от там парите си заминават.Форд Ескорт 1.4 бензин 91год. Абе сигурен съм че си разбрал за горивото ама айде и ти си прав
                    Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                    (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                    Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

S_BANKOV написа:
                      Баш отдушник си е това дето говоря за него, тънка тръбичка закачена на гърловината и от там парите си заминават.Форд Ескорт 1.4 бензин 91год. Абе сигурен съм че си разбрал за горивото ама айде и ти си прав
                      Сигурно не съм обърнал внимание, защото съм карал такъв ФОРД, ама с 1.6 ДВГ мисля че беше (служебен). Тия тръбички съм ги виждал вътре в гърловината, под капачката. Като зареждаш, да изкарва въздуха от там, че да не връща гориво.

Коментар

Ами колеги, и аз имам почти винаги вакуум в резервоара (като махам капачката и се чува едно "вслуууууп"), и то САМО КОГАТО карам с малко гориво или съм в резервата, т.е. да свети лампата
                        Fiat Stilo 1.9 JTD 115 hp 2004 год. март

Коментар

Re: за вакума

колега не знам дали е хубаво но на мен ми се видя на лесния начин и вече три години нямам проблем според мен не трябва да има вакум а и не ми се занимава да отпушвам отдушника на резервоара

Коментар

Ако пробиеш дупка на капачката няма да загубиш нищо, на времето на Жигулите си имаше такъв маркуч излизащ до капачката на зареждане, така че най-много да ти подмирисва малко на бензин или нафта отвън.
                            FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
                            Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.

Коментар

Имам сходен проблем на колата от подписа ми:Когато зареждам винаги ми връща въздух, съответно изплюва количество гориво. По какъвто и начин да накланям пистолета винаги става това.Това от вакуума ли е?
                              FIAT BRAVO GT JTD 105 '00
                              То е като да си зарежеш свястната жена и да тръгнеш по курви - правят много готини работи, дават голям кеф, ама знаят и много курвенски номера, те тва е!
                              Fiat Auto S.p.A

Коментар

Working...
                              X