При отвъртане на капачката на резервоара се чува едно засмукване на въздух сякаш се е образувал вакуУм. Къде да търся проблема? Цедката е наред, почистих я и пак се получава това засмукване.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Вакуум в резервоара?
Collapse
X
-
Re: за вакума
atk9020 написа:колеги и при мен беше така просто махнах гуменото улътнение на капачката и така карам никакви проблемиFiat Punto`04 1.2 60hp.
Renault Kangoo 1.9 DTI 80hp.
ex: FIAT Marea Weekend 1.8 16v ELX; FIAT Brava TD100 SX.
Коментар
-
Резервоара се вентилира през капачката, в нея има клапанче с пружинка. На колите до 98 г. със старите капачки лесно се премахва, капачката се разглобява без да я счупиш. На тези с капачки като на снимката най-лесният вариант е да се махне уплътнението. Другото е да свалите резервоара от колата и да търсите какво му е запушено по вентилацията - отнемащ много време вариант, но на който му се занимава. При всички случаи е по-добре в резервоара да няма вакуум, в него трябва да се поддържа атмосферното налягане.Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше
Коментар
-
ilko-gd написа:Резервоара се вентилира през капачката, в нея има клапанче с пружинка. На колите до 98 г. със старите капачки лесно се премахва, капачката се разглобява без да я счупиш. На тези с капачки като на снимката най-лесният вариант е да се махне уплътнението. Другото е да свалите резервоара от колата и да търсите какво му е запушено по вентилацията - отнемащ много време вариант, но на който му се занимава. При всички случаи е по-добре в резервоара да няма вакуум, в него трябва да се поддържа атмосферното налягане.Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
Dido_Lyubenov написа:Няма отдушници, аспирации, вентилации и климатизации. Това са гаражни митове и легенди за караконджули и собнамбули.Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
-
S_BANKOV написа:Dido_Lyubenov написа:Няма отдушници, аспирации, вентилации и климатизации. Това са гаражни митове и легенди за караконджули и собнамбули.Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
Баш отдушник си е това дето говоря за него, тънка тръбичка закачена на гърловината и от там парите си заминават.Форд Ескорт 1.4 бензин 91год. Абе сигурен съм че си разбрал за горивото ама айде и ти си правКара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
-
S_BANKOV написа:Баш отдушник си е това дето говоря за него, тънка тръбичка закачена на гърловината и от там парите си заминават.Форд Ескорт 1.4 бензин 91год. Абе сигурен съм че си разбрал за горивото ама айде и ти си правОсновния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
Ако пробиеш дупка на капачката няма да загубиш нищо, на времето на Жигулите си имаше такъв маркуч излизащ до капачката на зареждане, така че най-много да ти подмирисва малко на бензин или нафта отвън.FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.
Коментар
-
Имам сходен проблем на колата от подписа ми:Когато зареждам винаги ми връща въздух, съответно изплюва количество гориво. По какъвто и начин да накланям пистолета винаги става това.Това от вакуума ли е?FIAT BRAVO GT JTD 105 '00
То е като да си зарежеш свястната жена и да тръгнеш по курви - правят много готини работи, дават голям кеф, ама знаят и много курвенски номера, те тва е!
Fiat Auto S.p.A
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар