Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Спукан маркуч от кулера до смукателния колектор JTD105

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Спукан маркуч от кулера до смукателния колектор JTD105

Здравейте колеги JTD-сти Преди три дни забелязах неприятна цепнатина на дебелия маркуч отиващ към смукателния колектор - до 2500 оборота не се чува нищо, но след това явно турбо надува е голям и се чува яко пищене. Знам, че е проблем, но 135лв. точно в момента не ме сърбят и не искам да ги давам (на места за 50 санта S-образен маркуч ми искат и 250лв., защото бил оригинален). Пробвах по обявите от форума, дори подлъган от един смотан сайт ходих да гледам и едно JTD110, но там маркуча е 20 санта и няма много общо с моят. Та питанката ми е - може ли този маркуч да се замени с някаква по-бюджетна алтернатива - стоманени или алуминиеви тръби, меки връзки към кулера и колектора?Приемам всякакви идеи, които биха ми спестили до 1/2 от посочените 135лв. Въртят ми се идеи да залепя цепнатината и отгоре да я захвана с 4 скоби, знам, че всичко ще е временно решение, но както по-горе писах - точно в момента НЕ МЕ СЪРБЯТ 135лв. т.е. - нямам ги
    Steliyan's Life!
    FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Дай снимка да видим къде е спукан и да мислим как да ти помогнем.

Коментар

където е спукан маркуча го режеш(без да махаш парчета от него) и слагаш едно парче тръба две скоби и си ок аз съм така вече 50000км
      Bravo 1.9d 97г

Коментар

Прав ли е маркуча или има извивки? Аз имах същия проблем.
        Прикачени файлове
        Fiat Marea Weekend 1.9 jtd 110 SX- еmzo power

Коментар

При мен е сцепен 4-5см. точно на коляното, което влиза в колектора. Едно такова коляно като на dobrujanetza мисля, че ще ми свърши идеална работа. Ще снимам и по-късно ще кача, че телефоните ми не са от най-фотоапаратните
          Steliyan's Life!

Коментар

Maркуча е маслоустойчив, а коляното е от тунинг магазин -http://tuning-parts.bg/browse/product/id/307/ http://tuning-parts.bg/browse/product/id/181/. Ако е спукано точно преди смукателния колектор- силиконовото коляно ще ти пасне идеално.
            Fiat Marea Weekend 1.9 jtd 110 SX- еmzo power

Коментар

И двете предложения изглеждат интересни и разумни. Вероятно обаче ще е това синьото, защото цепката е точно на сгъвката и продължава към скобата. Т.е. трябва да се махне сгъвката. Ще помъдря малко дали с тръбата само ще мога да го направя, а Jimy да не се ослушва и да помогне с идея (снимка)
              Steliyan's Life!

Коментар

Благодарение на dobrujanetza и Jimy сагата с моя маркуч приключи на стойност от 42лв:Ако на някой му е интересно, може да прочете описанието на цялата сага, но снимките са красноречиви.
                Steliyan's Life!

Коментар

ЕГР-а що няма пластинка ? Браво, вече си тЮнингован в синьо
                  F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

emzo написа:
                    ЕГР-а що няма пластинка ? Браво, вече си тЮнингован в синьо
                    Jimy ще ми праща 2 пластинки - за EGR горе и доле - ще махна целия тръбопровод. Синьото стана много добре, въпреки опасенията по разните сервизи, като питах...
                    Steliyan's Life!

Коментар

а ако не искаш цветни отиваш в камионен сервиз или магазин , имай впредвид че едно волво FH12 420 коня надува 2 бара, с чип незнам ко става и държат маркучите
                      Punto JTD
                      http://prikachi.com/images/505/4734505h.jpg

Коментар

jimi69 написа:
                        а ако не искаш цветни отиваш в камионен сервиз или магазин , имай впредвид че едно волво FH12 420 коня надува 2 бара, с чип незнам ко става и държат маркучите
                        А, синьото е против уроки, недей така Стана си идеално за сега. След два дни ръчкане - си държат скобите и не изплюват.
                        Steliyan's Life!

Коментар

естествено, че е добре, само дадох алтернативен вариант :D абе фланчета за EGR не продава ли някой ? трябват ми 2-3 да запуша егр-а и да го надупча да сложа буст метъра вътре
                          Punto JTD
                          http://prikachi.com/images/505/4734505h.jpg

Коментар

Мен лично много ме кефи в синьо Сори за офф-а..
                            "Тревата расте, птичките летят, вълните галят пясъка. Аз пребивам хора."

ЕХ Fiat Bravo 1.9 JTD Abarth tuning, chip tunning VRPerfomance, 10.1999
                            Lancia Lybra 2.4 JTD, 140HP++, 2002, ASR,ABS,8 air,BOSE

Коментар

Благодарности на Jimy отново - получих "тапите" за двете дупки на екологичното безумие. Уикенда живот и здраве ще ремонтираме и този "дефект". Снимки ще има пак.
                              Steliyan's Life!

Коментар

Working...
                              X