при мен двигателя си е тих и балансиран и при палене и на празен ходпри загасяне обаче има едно гадно притрисане - има чувството, че след като изгася с ключа, двигателя прави още един-два оборота, при което се разтриса - сега, като се затопли времето, като че ли проблема се засиличудя се, как точно става гасенето на двигателя при JTD;за немските дизели съм чувал, че имат специална клапа (anti shudder valve), която моментално спира въздуха, като завъртиш ключа за изключване на двигателя?за нафтата - има ли клапа, която да затваря пътя на нафтата при изгасяне?и накрая - демпферния маховик - може ли да е от него, при положение, че при стартиране и на празен ход нещата са ОК, освен това със съединителя също няма никакви проблемикажете как е при вас, тресе ли при загасяне на двигателя?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
JTD - нормално ли е да тресе при загасяне?
Collapse
X
-
И моето разтриса при гасене в повечето случаи но го отдавам да скъсания тампон на мотора.http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
FIAT БРАВО 1.2 16v
ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата
Коментар
-
И моята се отърсва като мокро коте, не е силно, но се усеща.Преди време смених щангата отгоре на мотора - и доста намаля отърсването, да не говорим че при палене пък се успокои много. Ама и там беше една одисея - не стига че ги продават с твърдо каменни тампони по магазините, ами и ъгъла на самата шанга е много леко променен и единия тампон остава под напрежение и от там - невероятни драма. Колата почва да си тресе кормилото на празен ход като Беларус, даже жабката ми тропаше... Ревеше ми се.После в Пловдив ми набиха нови меки тампони на оригиналната щанга и колата заспа. Добре че един колега от Алфа форума ме посъветва.Огледай си колега тампоните на мотора.Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
emzo написа:Колко к.с. е колата ?2.4 JTD
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар