Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ремап на Jtd

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Ремап на Jtd

Понеже не открих тема която да ми отговори на няколко въпроса и реших да направя такава която да покаже тъмната страна на мапа Който иска да споделя Мен ме интересува как да разпознавам картите по кодовете......Също така разполагам с програма която ми показва около 15 карти, на някой от тях им знам смисъла, но има няколко които нищо не ми говорят.injection et parth trottle (1)injection et parth trottle (MAP 1) (1)injection et parth trottle (MAP 2) (1)injection et parth trottle (MAP 1) (boost x rpm) (1)injection et parth trottle (MAP 2) (boost x rpm) (1)phase of injectionfuel during acceleration turbo pressure f (temp.) (1)turbo pressure f (temp.) 2 (1)overboost (1)Интересува ме горе написаните карти коя за какво е, какво точно променят. Който отговаря да го обяснява като за прост човек :D Ако някой друг иска да пита за нещо свързано с мапа.... да пита. Стига да има кой да отговаря на въпросите :D

Аз само като препоръка ще кажа(аз ти казах и на лс) да не се занимаваш с тази програма ecm2001 Нито една от горенаписаните карти не е така.То просто като се зачетеш как са кръстили картите и ти става ясно че този драйвер на ецм за жтд105 е пълен булшит И не само за жтд105 Ама вие си знаете де Щом държите да е ецм,така да е ПС:има доста писано точно по тоя въпрос из форумите.Не е чак толкова сложна тематиката.Все пак това е едц15

Коментар

Чаве, заеби я тая програма, само ще те обърка. Пълни простотии са тия карти.EDC15C7 ли ти е еку-то.
      FIAT Bravo JTD GT '99

Коментар

@janyboy ЕЦМ го ползвам само защото показва картите, така мога да сравнявам ECM и Winols за да се опитам да разбера кое какво е. Това което си ми казал на Л.С. съм го направил.@vsd същото е еку-то.

Коментар

Ще сложиш ли ори файла тук или на лс.Свали си демо на Winols и пробвай с него. Намери първо торк лимитъра.По натиснат педал на газта се искат 70 мм3 гориво, които след това се орязват от торк лимитъра до 47,5.Погледни с ФЕС какво количество гориво влиза в двигателя, не гледай волтажа на дебитомера а количеството. Ако е около 700, смоук лимитъра ти реже горивото до около 51-52 мм3.Ако пипнеш само тези две карти и сложиш стойности до 60 мм3 гориво, до 4500 оборота, ще видиш че има доста ефект. За повече гориво, трябва да се пипат други лимитъри, а и ще е хубаво да се вдигне налягането на турбината. В момента около 1-1,1 бара ли прави.На пръв поглед, без да имам адресите за твоето ЕКУ, открих 15-тина карти, сам виждаш че е доста лесно, щом пълен аматьор ги намира за 20-тина минути.Тези две карти, а и още доста други, Winols ги намира автоматично, само трябва да разбереш коя, коя е. Има доста прости правила, за това как се разбира хедъра на картата, а от там каква е размерността, но пробвай сам и ако не се оправиш ще помагаме.
          FIAT Bravo JTD GT '99

Коментар

Засега намерих тази на ЕГР-а. 71Е80 Ако ти се занимава може да ме провериш. Сега не знам дали ще търся торк лимита, нещо много ми се доспа. Утре ще продължа когато имам свободно време.

Коментар

Да, ЕГР-то е точно тази карта.
              FIAT Bravo JTD GT '99

Коментар

На някой занимава ли му се да разгледа този файл и да напише срещу адреса на всяка карта за какво е картата.
                Прикачени файлове

Коментар

chaveto написа:
                  На някой занимава ли му се да разгледа този файл и да напише срещу адреса на всяка карта за какво е картата.
                  Еееее,ти хептем мързеливата я караш. Не така де....Я по-добре напиши ти кои карти си открил или подозираш и ние ще помагаме.На готово да ти ги напишем,какъв е смисъла?То по-добре направо да ти модна файла и да ти го пратя Всъщност каква ти е целта,да се научиш или да имаш що годе читав моднат файл за твоята кола?!?ПС: и не е въпроса на някой да му се занимава, а на теб да ти се занимава Поздрави :P

Коментар

Не е мързеливата, просто не мога да се справя. Засега съм намерил тази на ЕГР и торк лимита. Като първата съм я намерил защото знаех какво да търся, докато торк лимита му знаех адреса на картата и така го намерих.

Коментар

Working...
                    X