Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Термостат за Брава тд 100 97 г

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Термостат за Брава тд 100 97 г

Колеги свалях си термостата за да сменя нипела за маркуча на обезвъздушаване към разширителя, до тук добре той е оригиналния защото скобите са заеднократно поставяне.И така на него пише BEXR 72.С.Та въпросът ми е следния що за температура за дизел е това,търсих във ръководствата но 72гр не намерих, имам и климатик.Стрелката не минава средата стои на 2-3 мм под нея,не ми е проблем но интересна ми е цифрата,може би е модификация някаква,ако някой е срещал може да сподели.
    Човекът е човек когато е на път.

http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?p=201298
    Marea TD100

Коментар

На Регатат-а ми,която беше 1714 см3 дизел,термостата започваше да отваря на 72*С. На датчика на радиатора който включваше перката пишеше 88*-82*С.При нормално каране поддържаше 82-85*С,а при градско,настъпване и нагорнища 90-95*С,а зимата около 75*С.Маската пред радиатора беше плътна и радиатора се охлаждаше само от въздуха идващ от въздухозаборника на бронята.
      Fiat Marea 1.6 16V ELX 2000г.CNG,Opel Antara 2,2 163kc.
      ex:Fiat Regata 1714D;ex:Fiat 125P

Коментар

Re: Термостат за Брава тд 100 97 г

lionov_1965 написа:
        Колеги свалях си термостата за да сменя нипела за маркуча на обезвъздушаване към разширителя, до тук добре той е оригиналния защото скобите са заеднократно поставяне.И така на него пише BEXR 72.С.Та въпросът ми е следния що за температура за дизел е това,търсих във ръководствата но 72гр не намерих, имам и климатик.Стрелката не минава средата стои на 2-3 мм под нея,не ми е проблем но интересна ми е цифрата,може би е модификация някаква,ако някой е срещал може да сподели.
        Имам мареа със същия двигател и при мен е същото...обвинихме термостата,но бадева дадох пари за смяната му. Сега предполагаме,че е датчика,но не съм намирал време да я закарам да го сменим. Само мога да ти кажа,ако проблема е като моя да внимаваш...моята така я прегрях. Имах проблеми с перката,а на всичкото отгоре да слушам дъртили идиоти,сложих един картон на радиатора,зимата. Колата стигна предпоследната черта и зкова така две минути...викам ще прегрее и спрях да видя какво става.Отворих капачката на разширителния съд и хвърли водите. Беше си прегряла ,а датчика отчиташе по-малко. Затова внимавай!
        ex.Мареа ТД100

Коментар

Re: Термостат за Брава тд 100 97 г

paralesa написа:
          lionov_1965 написа:
          Имам мареа със същия двигател и при мен е същото...обвинихме термостата,но бадева дадох пари за смяната му. Сега предполагаме,че е датчика,но не съм намирал време да я закарам да го сменим. Само мога да ти кажа,ако проблема е като моя да внимаваш...моята така я прегрях. Имах проблеми с перката,а на всичкото отгоре да слушам дъртили идиоти,сложих един картон на радиатора,зимата. Колата стигна предпоследната черта и зкова така две минути...викам ще прегрее и спрях да видя какво става.Отворих капачката на разширителния съд и хвърли водите. Беше си прегряла ,а датчика отчиташе по-малко. Затова внимавай!
          Имам я 4 год. не е проблем да загрява стана ми интересно че не намирам такъв със ниски градуси във моделите за този двигател, щом е сложил такъв явно има защо например отваря по рано едно е 72друго е 86-90 гр.Стрелката ми стои на средната черта таблото е на брава тд 100 не на марея което е със повече деления, ако това има значение.
          Човекът е човек когато е на път.

Коментар

Така е колега, няма нищо притеснително. По каталог ги дават да започва да отваря на 78*, но и моята не заграва много. Термостата със сигурност работи, а над средата се е качвала стрелката на табото само два - три пъти и то в големи жеги на място и с включен климатик.
            Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

Working...
            X