Колеги свалях си термостата за да сменя нипела за маркуча на обезвъздушаване към разширителя, до тук добре той е оригиналния защото скобите са заеднократно поставяне.И така на него пише BEXR 72.С.Та въпросът ми е следния що за температура за дизел е това,търсих във ръководствата но 72гр не намерих, имам и климатик.Стрелката не минава средата стои на 2-3 мм под нея,не ми е проблем но интересна ми е цифрата,може би е модификация някаква,ако някой е срещал може да сподели.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Термостат за Брава тд 100 97 г
Collapse
X
-
На Регатат-а ми,която беше 1714 см3 дизел,термостата започваше да отваря на 72*С. На датчика на радиатора който включваше перката пишеше 88*-82*С.При нормално каране поддържаше 82-85*С,а при градско,настъпване и нагорнища 90-95*С,а зимата около 75*С.Маската пред радиатора беше плътна и радиатора се охлаждаше само от въздуха идващ от въздухозаборника на бронята.
Коментар
-
Re: Термостат за Брава тд 100 97 г
lionov_1965 написа:Колеги свалях си термостата за да сменя нипела за маркуча на обезвъздушаване към разширителя, до тук добре той е оригиналния защото скобите са заеднократно поставяне.И така на него пише BEXR 72.С.Та въпросът ми е следния що за температура за дизел е това,търсих във ръководствата но 72гр не намерих, имам и климатик.Стрелката не минава средата стои на 2-3 мм под нея,не ми е проблем но интересна ми е цифрата,може би е модификация някаква,ако някой е срещал може да сподели.ex.Мареа ТД100
Коментар
-
Re: Термостат за Брава тд 100 97 г
paralesa написа:lionov_1965 написа:Колеги свалях си термостата за да сменя нипела за маркуча на обезвъздушаване към разширителя, до тук добре той е оригиналния защото скобите са заеднократно поставяне.И така на него пише BEXR 72.С.Та въпросът ми е следния що за температура за дизел е това,търсих във ръководствата но 72гр не намерих, имам и климатик.Стрелката не минава средата стои на 2-3 мм под нея,не ми е проблем но интересна ми е цифрата,може би е модификация някаква,ако някой е срещал може да сподели.Човекът е човек когато е на път.
Коментар
-
Така е колега, няма нищо притеснително. По каталог ги дават да започва да отваря на 78*, но и моята не заграва много. Термостата със сигурност работи, а над средата се е качвала стрелката на табото само два - три пъти и то в големи жеги на място и с включен климатик.Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар