Здравейте колеги , сутринта съвсем нежно напипах най-високото паве , и естествено картера протече , и сега следва сваляне , ОБАЧЕ на едно место ми казаха че трябва да се откачи едната полуоска , на друго ми казаха само генерацията , сега се приготвям да го почвам и ще съм благодарен ако някой даде някое жокерче как става процедурата?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Спукан картер
Collapse
X
-
Няма да сваляш полуоски ... само откачваш генерацията, развиваш болтовете ... леко полеко с един нож го отлепяш и внимаваш като го сваляш ... миеш, разглабяш вътре, носиш на заварка и по обратния ред ... само си вземи един Виктор рейнц за лепенето ... или друг силикон за картери ... Внимавай да не забравиш някой болт че при напъването може да го пукнеш лесно ... Също така изчисти хубаво и картера и блока преди да слагаш новия силикон Поздрави !Fiat Forum Bulgaria
Прекаленият светец и богу не е драг !
Коментар
-
Ichkin написа:Няма да сваляш полуоски ... само откачваш генерацията, развиваш болтовете ... леко полеко с един нож го отлепяш и внимаваш като го сваляш ... миеш, разглабяш вътре, носиш на заварка и по обратния ред ... само си вземи един Виктор рейнц за лепенето ... или друг силикон за картери ... Внимавай да не забравиш някой болт че при напъването може да го пукнеш лесно ... Също така изчисти хубаво и картера и блока преди да слагаш новия силикон Поздрави !Fiat Marea Weekend
HLX 1,9 TD 100
1999
Някой друг трябва да плати сметката - ние не сме си поръчвали такъв живот.
Коментар
-
Tука съм описал много добре как става с лепене http://www.lancia-bg.com/forum//view...p?f=23&t=23805 .Излезна по-малко от 20 лв. и се налагаше само вдигане на крик и трупчета, но нямах и голям избор тъй като колата беше на 10 км. от най-близкото градче където едвали бих се доверил на майстор.Ако просто е пукнат и не е много голяма цепнатината пробвай, вече 2 години карам и не е мръдналоLancia Kappa 2.4JTD
Lancia Dedra Integrale 2.0 S.W.
Fiat Croma 2.0 i.e. - ex.
Коментар
-
Здравей, след като свалиш генерацията отвиваш болтовете и картера пада. Извърташ го за да го измъкнеш. Не го напъвай с отверки, ножове и други. Има си пети на които подпираш щангата за да го разлепиш от силикона. Задължително заварка. При поставянето мнооого силикон иначе после ще го сваляш пак.Поздрави!!!Marea TD100
Коментар
-
robs написа:Здравей, след като свалиш генерацията отвиваш болтовете и картера пада. Извърташ го за да го измъкнеш. Не го напъвай с отверки, ножове и други. Има си пети на които подпираш щангата за да го разлепиш от силикона. Задължително заварка. При поставянето мнооого силикон иначе после ще го сваляш пак.Поздрави!!!Fiat Marea Weekend
HLX 1,9 TD 100
1999
Някой друг трябва да плати сметката - ние не сме си поръчвали такъв живот.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар