chaveto написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Трудно палене Мареа JTD 1.9
Collapse
X
-
прав си но при всяко стягане и отпускане е хубаво да се шлайфа,а иначе това че е желязна не значи че не се издухва,а се издухва ,когато главата е по-крива .с една дума издържа повече,но това не може да ти е критерий,защото разглобяваш доста,влагаш труд,а накрая.а какво стана с компресията,измери ли я
Коментар
-
Това че главата или гарнитурата не са били проблемни преди свалянето, с нищо не помага. От температурните разлики на които е подложена глава по време на работа, с течение на времето се натрупва напрежение в определени зони по метала, което се освобождава при развиване на болтовете и леко изкривява главата. Това изкривяване е достатъчно да създаде бъдещи проблеми при монтаж на главата без да е шлайфана. Ако е много крива, ще издуха гарнитурата за 3 -4 км. , но ако изкривяването е много малко, ще изкра поече. От друга страна, това изкривяване, като се стегне здраво главата, може да изчезне, за сметка на изкривяване в друга част на главата, а като се има предвид какви точни размери се използват, може да създаде други проблеми.Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
Не съм я измерил компресията. На работа съм по цял ден и нямам време да се занимавам, а и то откакто смених акумулатора и минаха големите студове проблем с паленето нямам. От отварянето на главата изминах вече около 1300 км. На около 1000 км. от отварянето ходих в сервиза където сваляха главата за да я притрегнат (майстора каза че така трябва). При първа възможност ще отида в сервиз (препоръчаха ми такъв). В този в който ходя до сега явно са доста некомпетентни и немърливи, но причината че съм им ползвал услугите до сега е че ги познавам отдавна и сме приятели, но както каза един мой колега "пийте си с твоя приятел но колата не си карай при него да ти я ремонтира" и мисля да го послушам занапред.Fiat Marea Weekend 1.9 JTD 2000 г.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар