здравейте колеги!понеже горивата (особенно дизела ) много скочиха се чудя какво да измисля да ми е по евтино карането!искам да попитам дали може да се сложи газова уредба на 1,9jtd?някъде четох че било възможно но никой не ми дава факти да ида да видя и сам да се убедя!тъка че ако някой знае да пише! :D
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
газ на 1,9jtd
Collapse
X
-
О, за газ е леко казано невъзможно има разни откачалки слагат метан на дизели, например някой икаруси от градския транспорт имат, но все пак мисля, че въпреки това трябва пак някакът процент дизел да се гори, а и незнам къде могат да я направят тази магария .. Ако искаш да ти е по евтино по добре се насочи към разни системи с преработено олио от ресторантите специално за дизели (не олиото а системата :D) , но и това е голяма играчка Доколкото знам олиото трябва да се филтрира някак, но с желание може би ще се получи
-
В мобиле мисля имаше едно Браво JTD със АГУ ,но сега не го откривам.Грешка АЛФА е.http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...er=asc&start=0Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
Би трябвало да си заслужава. Купуваш си обикновена газова за турбо мотор. Монтираш и някой да ти намали нафтата. Само трябва да попиташ какъв трябва да е процента дизел-газ.П.С. бяхме решили да опитаме на едно Типо 1.7Д да го направим това, но типото отиде на вторични П.С2 Сега пък има Астра която я очаква такъв монтаж, но да стане по топло.П.С3 Само не знам геометрията на турбината нещо да не даде фира. Чувал съм, че тези турбини били слаби на топлина. А от газта може да и стане по топло
Коментар
-
нещо не схващам логиката,то jtd-то си е икономичен мотор и ако му сложиш газ първо ще го съсипеш по- бързо,второ ще дадеш много пари за ги,които ще избиеш трудно защото разликата в горенето в пари е малка, трето ще върви като куц кон и четвърто по-добре си търси нафта на черно и не си усложнявай живота
Коментар
-
За града най икономично ще ти е електричката , ако не се лъжа и даваха около 5лв/100км при ток до 80км/ч. пък и е автомат и когато е спряла не ти харчи нищо демек не ти пука колко време ще висиш в задръстване. В Италия и Испания такситата са масово е да кажем 50% от тях са на ток.Fiat Bravo 1.6multijet 105cv. Renault Laguna III 2.0dCI Automatic
Бившите :D Ford C-MAX 2.0 TDCI 136cv , Mercedes A170 CDI Automatic , Opel Vectra C 1.9 CDTI 150hp Automatic , Renault Scenic 1.9dCI , Megan grandtour 1.9dCI , Fiat Punto 1.9jtd , Alfa 145 boxer - Renault 5
Коментар
-
ivel написа:нещо не схващам логиката,то jtd-то си е икономичен мотор и ако му сложиш газ първо ще го съсипеш по- бързо,второ ще дадеш много пари за ги,които ще избиеш трудно защото разликата в горенето в пари е малка, трето ще върви като куц кон и четвърто по-добре си търси нафта на черно и не си усложнявай живота
Коментар
-
[quote="ivel"]нещо не схващам логиката,то jtd-то си е икономичен мотор и ако му сложиш газ първо ще го съсипеш по- бързо,второ ще дадеш много пари за ги,които ще избиеш трудно защото разликата в горенето в пари е малка, трето ще върви като куц кон и четвърто по-добре си търси нафта на черно и не си усложнявай живота[/quoteаз съм от търново и до сега с много трудности съм заредил някъде около 300 литра на черно като последния път ми я дадоха на 2,20 за литър не мога да намеря човек който да ми дава постоянно и то нафта а не боклуци да се чудя какво да правя и как да я цедя!минавам по 100-150 км. на ден само градско и за това ми трябва някъква алтернатива!
Коментар
-
Интересно, има няколко такива оферти в БГ за монтаж на газ на дизел.Цени от 600лв. до 1600лв.По-интересното е, дали тези , които ги монтират, знаят как и с колко да намалят нафтата или разчитат на някакви предварително програмирани газови ЕКУта, които се връзват към ЕКУто на колата.F9Q750 @ 151hp/332.2Nm
Коментар
-
Това което изчетох набързо в нета за тези работи....... е, че дизела може и да не се пипа. Просто по малко натискаш педала на газта за да върви в някакъв режим. Защото да речем, че на равно при 100км педала е натиснат 40% след добавянето на газ..... за да се движим със същата скорост..... педала ще е натиснат примерно 20%. Варианти за направи си сам много. Варианти да си я купиш готова..... също има, но дали в БГ има не знам.
Коментар
-
emzo написа:Интересно, има няколко такива оферти в БГ за монтаж на газ на дизел.Цени от 600лв. до 1600лв.По-интересното е, дали тези , които ги монтират, знаят как и с колко да намалят нафтата или разчитат на някакви предварително програмирани газови ЕКУта, които се връзват към ЕКУто на колата.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар