Имам FIAT 1.9JTD и се чуда дали може да карам с биодизел.Който е пробвал да сподели.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Може ли JTD да се кара с биодизел?
Collapse
X
-
Приципно проблеми няма,дори технически комън рейла не е толкова претенциозен от към гориво.Причината е в директното впръскване.Проблема се поржда от друго,в продължение на десетилетие колата е карана с нормално гориво,което е отложело трайно уталкйки и когато се сложи био ,то вдига тези утайки и първо почва една смяна на горивни филтри през ден.После протича помпата и тя трябва да се ремонтира.В крайна сметка ефтиното у нас излиза пре скъпо.Поздрави!
Коментар
-
То проблема е да не попадат мръсотии в инжекторите и помпата защото биодизелът разяжда гумените съединения и оплътнения.Аз съм карал доста с биодизел но смених маркучите след филтъра с прозрачни.Двигателя на Нисана LD-20 беше железен и работеше много добре но на JTD няма да сложа биодизел.Маркуча за обратната нафта на Нисана беше омекнал и лепеше сякаш е намазан с лепило.Fiat Stilo 1,9 jtd 115.Audi A4 AFN 110.Astra GTC 19 DTH 150 HP
Коментар
-
Аз не виждам проблем да се кара с биодизел. Един от проблемите го написа колегата Специалиста. Другият с маркучите......... мисля, че при Jtd няма да има проблем, защото до колкото знам до 99г ако не се лъжа уплътненията са едни а след това заради биодизела стават други. Остава да е направен както трябва и самият биодизел, да смазва добре и за мен няма проблем. Jtd съм го карал 50-50 нафта олио.
Коментар
-
maxuel82 написа:От биодизела няма файда при тази цена
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар