Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Турбото прехвърля масло в кулера. Защо?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Dido_Lyubenov написа:
    jimi69 написа:
    егр-и , маслени изпарения, всичко тва е една много голяма вреда на мотора и освен да ти стопля въздуха в колектора и да го цапа, друго нищо не прави, пращай всичко по дяволите, тапа на егр, направо долу от колектора и горе също и маслените помии на земята или в некой съд пп. Къде се намира тоя маслен сепаратор
    Чул си нещо, ама не си разбрал :D На ТД100, масления сепаратор представлява една черна пластмасова кутия, хваната за смукателния колектор, до клапана на ЕГР-а. Картерните газове си изгарят много добре в дизеловия ДВГ. Количеството им е нищожно, за да промени по някакъв начин работата на мотора, но пък предотвратяват натрупването на нагар и сажди от ЕГР-а. Като ги пуснеш с маркуч в атмосферата, понеже маркуча не се влачи на 200 метра след теб, ти влизат миризми и маслен конденз в купето. Ако затапиш маркуча, се повишава налягането в картера и ти избиват гарнитурите на картера и капака на клапаните, ДВГ започва да гори масло, защото налягането в картера му помага да се навре в цилиндрите покрай сегментите. За ЕГР-а съм писал достатъчно, който както иска, така да постъпва. Препоръчвам да се поддържа в изправност.
    На пунто 2004 jtd евро 3 не е така. Аз сега видях, че нямам тая кутия , като на браво , а може и да имам ама не е на открито.Доли след затапването на ЕГР (който изглежда по различно) пак омаслява там, чудя се, тия пари възможно ли е, само от тях да се получава... ако е здравословно да се извадят и е по добре, ще ги опрая аз само, да съм 100% сигурен Ще си напрая дупка в даунпайпа или ще им сложа едно филтърче, но не бих ги затапил Маслото в смукателите продължава и без егр, според мене не е възможно тва да е само маслени пари ........................
    Punto JTD
    http://prikachi.com/images/505/4734505h.jpg

Коментар

Маслото в смукателния колектор няма общо с ЕГР-а. Маслените пари се отлагат в смукателния колектор, защото там кондензират при смесване със студения въздух. Сепаратора ще търсиш, по един маркуч който се включва в маркуча преди турбото и е след дебитомера. В другия край на този маркуч, трябва да е сепаратора. Може да е в самия блок, както на старите коли. Не е задължително да е изнесен в кутия навън, дори този вариант с куията ми изглежда малко тъпо. Ако сложиш филтър, той ще се задръства адски бързо. И въпреки филтъра, пак ще ти вкарва масло в купето и ще се видиш в чудо. Остави маслените пари да си изгарят в цилиндрите, по абсолютно никакъв наачин не пречат на дизелов ДВГ. На бензинов, ако са много заради издухан ДВГ, там е друга работа. И наистина доста омасляват смукатела, но пак ти казвам, не са вредни за мотора, на всичко отгоре те са си гориво, колкото и малко количество да са.
      Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

Dido_Lyubenov написа:
        Маслото в смукателния колектор няма общо с ЕГР-а. Маслените пари се отлагат в смукателния колектор, защото там кондензират при смесване със студения въздух. Сепаратора ще търсиш, по един маркуч който се включва в маркуча преди турбото и е след дебитомера. В другия край на този маркуч, трябва да е сепаратора. Може да е в самия блок, както на старите коли. Не е задължително да е изнесен в кутия навън, дори този вариант с куията ми изглежда малко тъпо. Ако сложиш филтър, той ще се задръства адски бързо. И въпреки филтъра, пак ще ти вкарва масло в купето и ще се видиш в чудо. Остави маслените пари да си изгарят в цилиндрите, по абсолютно никакъв наачин не пречат на дизелов ДВГ. На бензинов, ако са много заради издухан ДВГ, там е друга работа. И наистина доста омасляват смукатела, но пак ти казвам, не са вредни за мотора, на всичко отгоре те са си гориво, колкото и малко количество да са.
        при мене излиза маркуч от капака на тиквата и влиза след дебитомера преди турбината :D искаш да кажеш, че не е проблем да седят така ?Ами да ама, като барна колектора през дупката в , която влиза ЕГР направо ужас, иска си направо портване (един ден и тва ше стане). При бензиновите атмосверки наистина е проблем, тия дни предстои да чистим и малко да портнем смукателя на една хонда на един френд и ще покажа кво става вътре след дросела :D
        Punto JTD
        http://prikachi.com/images/505/4734505h.jpg

Коментар

jimi69 написа:
          Dido_Lyubenov написа:
          при мене излиза маркуч от капака на тиквата и влиза след дебитомера преди турбината :D искаш да кажеш, че не е проблем да седят така ?Ами да ама, като барна колектора през дупката в , която влиза ЕГР направо ужас, иска си направо портване (един ден и тва ше стане). При бензиновите атмосверки наистина е проблем, тия дни предстои да чистим и малко да портнем смукателя на една хонда на един френд и ще покажа кво става вътре след дросела :D
          Не е проблем. Сепаратора ти е в капака на клапаните, там където влиза този маркуч. Някой ден като се наложи да му сменяш гарнитурата, го почисти. За сега не се занимавай с глупости, остави го така.п.п. : Сега прочетох едно мнение по въпроса, което споделям напълно. Картерните пари помагат за мазането на турбината - студената част.
          Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

Абе в крайна сметка щом в Торино са я направили така,така ще я оставя!

Коментар

Аз пък съм на мнение, че не смазват турбината.Като погледнете малко повече схеми на завихрянето на въздуха ще видите, че въздуха в студената част контактува с компресорното колело и много малка част от оста на турбината. В най-добрия случай да "смаже" част от гайката, която държи компресора за оста :D
              A20DTH ЖТД ама не баш
              1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
              Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

BO написа:
                Аз пък съм на мнение, че не смазват турбината.Като погледнете малко повече схеми на завихрянето на въздуха ще видите, че въздуха в студената част контактува с компресорното колело и много малка част от оста на турбината. В най-добрия случай да "смаже" част от гайката, която държи компресора за оста :D
                Все си е файда, няма да ръждяса Тези пари все пак кондензират по детайлите и в частност по оста, след изгасяне на ДВГ и предотвратяват корозиране по време когато ДВГ не работи. Има някаква полза от картерните пари в турбината, дори и малка.

Коментар

Working...
                X