Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Турбото прехвърля масло в кулера. Защо?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Погледни над твоя пост.Много бързо пишете,не мога да смогна.
    Fiat Stilo 1,9 jtd 115.Audi A4 AFN 110.Astra GTC 19 DTH 150 HP

Коментар

Не оспорвам, сигурно си прав за тази кутия. Но малко се отплеснахаме от темата. :D До колкото подразбирам, автора на темата пита за ТД100, а в този мотор, от капака на клапаните маркуча слиза към картера, от картера се качва в сепаратора ( до клапана ЕГР-а) - черна пластмасова кутия, и от там отива маркуч в смукатела след дебитомера и преди турбината. Няма как да стане така, че като препълни капака на клапаните с масло и да го прати при турбината. В случая е невъзможно да се получи, освен ако някой не се е правил на "майстор" и да е променил вентилацията на картера.
      Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

Аз напълно съм съгласен с теб.Не може маслото по такъв начин да влезе в турбината та ако ще и без сегменти да бъде.

Коментар

аз имам 940 ка волво с т3 турбина рециклирах я пак бута маслото. освен втулки може би и нова ос трябва да се купи.

Коментар

А бе явно турбината не е била в ред и не е обръщал внимание.

Коментар

май -май се оказах и аз прав от самото начало.лошо е но няма как.успех

Коментар

FGRC написа:
                Какво резонира.Горе в капака на клапаните има клапан и когато турбината засмуче той не допуска маслените пари и маслото да слезнат преди турбината.Евентуално ако заяде тогава маслото се събира в този резонатор както го наричаш за да предпази MAF сензора от замърсяване.Маркуча е свързан така,че маслото да се стече в него.
                Сепаратора си е в капака. Кутията долу въобще не е да се събира масло в нея, помисли. Няма как да има кутия която само да се пълни и да няма от къде да се източи....... Тази кутия си я наричат "резонатор" как е правилно не знам. Също така съм чувал, че при рязко подаване на газ, обема който е в кутията се използва. Защото аз съм виждал как при подаване на газ кутията на филтъра се смачква......Като цяло кутията не е сложена да събира масло. При автора на темата не знам как е изпълнението на масленият сепаратор.

Коментар

Явно кутията играе ролята на въздушна възглавница - при рязко намаляване на налягането от към смукателния колектор, се разширява рязко въздуха в кутията, а в последствие плавно се изравнява налягането от двете и страни. Този ефект спокойно се постига, ако входящия отвор е с по-малък диаметър от изходящия. Все пак не е невъзможно и там да кондензират маслени пари при рязка промяна ва налягането.
                  Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

В добавка да кажа, че маслото съм го проверил 4-5 дена преди случая. Когато запалих колата, тя поработи около 5мин. и промени звука на работа и аз я изгасих. Предполагам, че затова двигателя е останал незасегнат. Монтирал съм друго турбо втора ръка и за сега няма проблеми. Старото го проверявах няколко пъти за луфтове за да не ви подведа и няма, и няма. Това е. Надявам се като разглобя турбото да се изясни проблема. Щом никой няма сигурно обяснение значи е някаква къръшка работа. Но ще пиша.
                    Fiat Marea HLX TD100 98г.

Коментар

Сигурно обяснение може да получиш само от някой който може да погледне и да побутне това онова. Тук са само предположения. Може да научиш какви са всички възможни причини за един проблем, но не и точно кое го причинява. Трябва да имаш хабер от тия неща, за да може с помоща на това което ти казваме по-лесно да откриеш проблема. Иначе видя какво стана :D по описанието нещо изтрака и изгуби маслото. Може и да ти е паднал картера по това описание :D

Коментар

Аз като я свалих тази кутия имаше масло.Може и да си прав,но аз не приемам тази теория защото няма никакъв смисъл от такива въздушни компенсатори и резонатори.Поредната инженерна глупост за да ти вледеняват страстите.

Коментар

Здравейте,при мен имаше същият случай с масло в кулера/Фиат Стило/ само,че в малки количества,та се чудех,ако изолирам маркуча на картерните изпарения който влиза преди входа на турбото мога ли да прецакам нещо?

Коментар

remak написа:
                            Здравейте,при мен имаше същият случай с масло в кулера/Фиат Стило/ само,че в малки количества,та се чудех,ако изолирам маркуча на картерните изпарения който влиза преди входа на турбото мога ли да прецакам нещо?
                            Може ! Малкото омасляване от катрерните газове изобщо не е проблем. Има си го във всеки нормално работещ ДВГ, защо изобщо се занимавате с глупости ? Почиствате или сменяте масления сепаратор и си решавате проблема. Не наливайте неподходящи масла, щото били незнам каква си "марка", спазвайте предписанията иняма да имате проблеми. И на моя ДВГ се омаслява смукателния колектор, но това си има и своите предимства.

Коментар

егр-и , маслени изпарения, всичко тва е една много голяма вреда на мотора и освен да ти стопля въздуха в колектора и да го цапа, друго нищо не прави, пращай всичко по дяволите, тапа на егр, направо долу от колектора и горе също и маслените помии на земята или в некой съд пп. Къде се намира тоя маслен сепаратор
                              Punto JTD
                              http://prikachi.com/images/505/4734505h.jpg

Коментар

jimi69 написа:
                                егр-и , маслени изпарения, всичко тва е една много голяма вреда на мотора и освен да ти стопля въздуха в колектора и да го цапа, друго нищо не прави, пращай всичко по дяволите, тапа на егр, направо долу от колектора и горе също и маслените помии на земята или в некой съд пп. Къде се намира тоя маслен сепаратор
                                Чул си нещо, ама не си разбрал :D На ТД100, масления сепаратор представлява една черна пластмасова кутия, хваната за смукателния колектор, до клапана на ЕГР-а. Картерните газове си изгарят много добре в дизеловия ДВГ. Количеството им е нищожно, за да промени по някакъв начин работата на мотора, но пък предотвратяват натрупването на нагар и сажди от ЕГР-а. Като ги пуснеш с маркуч в атмосферата, понеже маркуча не се влачи на 200 метра след теб, ти влизат миризми и маслен конденз в купето. Ако затапиш маркуча, се повишава налягането в картера и ти избиват гарнитурите на картера и капака на клапаните, ДВГ започва да гори масло, защото налягането в картера му помага да се навре в цилиндрите покрай сегментите. За ЕГР-а съм писал достатъчно, който както иска, така да постъпва. Препоръчвам да се поддържа в изправност.
                                Прикачени файлове

Коментар

Working...
                                X