Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Турбото прехвърля масло в кулера. Защо?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Той ви пише,че са източили 3л. масло от кулера и въздуховода преди него.Няма начин как да стане това изведнъж.
    Fiat Stilo 1,9 jtd 115.Audi A4 AFN 110.Astra GTC 19 DTH 150 HP

Коментар

viruses79 написа:
      Когато се случи случката на щеката въобще нямаше масло.Аз си помислих че е изтекло от някъде покрай картера и налях още масло за да проверя да не е останал двигателя без масло и затова да не работи нормално. И като налях новото масло побра точно 3л. Значи толкова са влезли в кулера и маркучите.
      А някъде по надолу колегата пише това. Аз на това съм по склонен да вярвам

Коментар

Та това не е ли същото.Той пита как 3л. са се озовали в кулера.От едно запалване не може да напълни кулера така.Ако го е проверявал редовно може би е щял да разбере,че губи масло.Просто маслото е дошло вече множко и колата е направила проблем.Първата му реакция е била да дръпне пръчката за маслото и чак тогава е разбрал,че няма масло.Разбира се може и да не съм прав но това ми се струва най-логично.

Коментар

Има логига, но пък да загуби 3л от 4,5л възможни без да разбере ... Трябва червената масльонка на таблото да му е светила доста време :D
          Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

Знаеш ли.Дявола си няма работа,пък и част от маслото е било по магистралите.При -17гр. и студена кола трудно ще се стече за кратко време,не знам има някаква мистерия.

Коментар

Мистерията е възможна от моя гледна точка. Не знам къде му е маркуча за картерните газове..... но ако е на капака за клапаните се получава следният момент. Маслото е гъсто, двигателя пали и помпата го качва горе на клапаните. Понеже е като мед при тези температури...... си остава горе. Пълни се всичко с масло и през маркуча за картерните газове... го прехвърля към смукателният колектор.В нета има доста клипове за тестове на масло и само 0 и 5W текът, всичко останало е по гъсто от мед.П.С. М16 онзи ден когато беше около -15*С напълваше капака на клапаните и не се стичаше, вярно, че капака не е много голям на реното, но все пак.

Коментар

щеше според мен да го качи цялото и мотора да остане без масло.

Коментар

До сега не съм виждал ДВГ, на който маркуча за картерните газова да е на капака за клапаните. Там има друг маркуш, който свързва обема под капака на клапаните с картера, а от картера, през сепаратор газовете се отвеждат в случая преди турбината. Ако няма турбина - възможно най-близо до смукателния колектор.
                  Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

На Стилото маркуча от капака на клапаните отива пред турбината във всмукателната тръба.Отделно друг маркуч свързва капака на клапаните с картера.Има много автомобили,които се вентилират само чрез капака на клапаните и смукателния колектор.То е едно и също.

Коментар

FGRC написа:
                      На Стилото маркуча от капака на клапаните отива пред турбината във всмукателната тръба.
                      А сепаратор няма ли ? Картера как се вентилира ? Дали това Стило, за което говориш не е омагьосвано ? На Москвича имаше маркуч от капака на клапаните към въздушния цмукатела след филтъра, но си имаше и от картера още един маркуч. И въпреки че съм го карал с минерално масло от най-евтиното и при температура близо -40*, не ми е вкарвало маслото в смукатела.

Коментар

При мен също е така. Между картера и капака на клапаните има маркуч. Друг маркуч от капака на клапаните отива точно преди турбината. Сепаратора е в самият капак на клапаните.П.С. На фиестата ми има маркуч само на капака на клапаните, като маркуча е на самата капачка през която се налива масло.П.С2 При 1.6.16 клапана май беше подобно изпълнението.

Коментар

Има една кутия под въздушния филтър,която събира маслото когато мотора започне да духва.Сепаратор не е задължително да има,въпрос на инженерни щуротий.

Коментар

FGRC написа:
                            Има една кутия под въздушния филтър,която събира маслото когато мотора започне да духва.Сепаратор не е задължително да има,въпрос на инженерни щуротий.
                            Тази кутия не е ли резонатор Сепаратора е в капака както казах.

Коментар

Какво резонира.Горе в капака на клапаните има клапан и когато турбината засмуче той не допуска маслените пари и маслото да слезнат преди турбината.Евентуално ако заяде тогава маслото се събира в този резонатор както го наричаш за да предпази MAF сензора от замърсяване.Маркуча е свързан така,че маслото да се стече в него.

Коментар

Тази кутия си е точно сепаратор :D Не е задължително да има разни прегради и т.н.т. , достатъчно е да има по-голям обем обем по трасето, в който газовете се блускат в стена преди да продължат пътя си. В стната полепват капките, ако има такава и се стичат, а само газовете продължават след кутията.

Коментар

Working...
                                X