Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Мислех че ми е замръзнала нафтата,но май не е...

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Мислех че ми е замръзнала нафтата,но май не е...

Миналата седмица когато стана -17 не успях да запаля,стартера въртеше три пъти и после се чуваше само звук като "уууууууу",пуснах тема по проблема ми.В крайна сметка като се качиха температурите запалих без проблем.Но днес на -14 пак същото,завъртя три пъти и после "уууууууу" но аз не върнах ключа този звук беше за около 10 секунди и после стартера продължи да върти,колата почна да се тресе и най-накрая запали без да хвърля облаци дим.Заредил съм от зимната нафта на ОМВ.Какво да си мисля сега?
    Fiat Punto 1.7TD ELX 70hp 1998 г.
    Seat Arosa 1.0 50hp 1998 г.

No one ever really dies

Стартера сигурно,вече е за смяна или поне за ремонт.По това "ууууу",дето казваш.Пък може от студа,да неможе да изхвърли бендикса и върти на празно.
    Fiat Punto`04 1.2 60hp.
    Renault Kangoo 1.9 DTI 80hp.
    ex: FIAT Marea Weekend 1.8 16v ELX; FIAT Brava TD100 SX.

Коментар

не е лошо да и сложиш на нафтата и добавка против замръзване или мн. малко бензин.щом преди да запали мотора тресе значи или е тръгнала да ти замръзва нафтата или имаш изгоряла свещ.второто е по-малко вероятно.а за стартера ти самия прецени

Коментар

Малко не точно по проблема от темата.. но и аз преди време, не тази зима, зареждах от ОМВ уж зимната им нафта... и пълен цирк... като бозичка стана...да са живи и здрави тези от мола, че ми е близко да дръпна колата 100м да я мушна в подземния да се размрази и да забравя за нафтата им !!
        Красота - http://www.youtube.com/watch?v=Fe-w2TdG0Qo

Коментар

Ами аз нямам проблеми от самото начало си е зареждам с MaxMotion dizel - OMV няма лято ,няма зима без добавки без нищо до сега не съм имал проблеми .Вярно малко скъпичко ,но хората са каза ли :’’Не съм толкова богат за да купувам евтини неща’’.
          Fiat Bravo 1.9GT GTD105

Коментар

тук не става въпрос за марката на бензиностанцията ,а за конкретна бензиностанция ,дали слага достатъчно добавки.може в две различни бензиностанции на омв дизела да замръзва на различни градуси в зависимост от това колко добавки са и сложили

Коментар

ivel написа:
              не е лошо да и сложиш на нафтата и добавка против замръзване или мн. малко бензин.щом преди да запали мотора тресе значи или е тръгнала да ти замръзва нафтата или имаш изгоряла свещ.второто е по-малко вероятно.а за стартера ти самия прецени
              Колеги, извинявам се, че пиша в тази тема, но щях да отворя нова, но за да не съм оффтопик, ще кажа че с моя Fiat Brava в най-големия студ - 24 градуса, колата запали, но подгрявах тройно и след това врътнах ключа и запали. Въпроса е че нафтата е обикновена (в тая криза...) Преди зареждах специално зимен дизел от OMV, но сега карам с обикновен и не слагам добавки. Та въпросното друсане и при мен го има на колата в първите 5-10 сек, след като съм запалил. Това става при температури около и под - 5 градуса, независимо дали е от скъпия или евтин дизел.Сега по моя въпрос, с колко се очаква да се вдигне разхода на 100km през зимата? Fiat Brava 1.9TD.

Коментар

Working...
              X