Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Fiat Brava 1.9 JTD не пали!!!!!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Fiat Brava 1.9 JTD не пали!!!!!

Здравейте колеги.От 2 седмици се опитвам запаля JTD- то но без успех.Преди големите студове го карах без грижи.Оставих го да почива в големя клинч и сега няма палене.От въртене 3 пъти ми падна акумулатора.Налях му още нафта с мисълта ,че беше малко останала след като я паркирах и може да е замръзнала.Днес след като 1 ден зареждах акумулатора реших пак да го пробвам но без успех.Върти ,детонира на пресекулки , излиза дим от ауспуха но така и не запали.ОТНОВО ПАДНА АКУМУЛАТОРА !!!! Идеи от какво е болен ???
    Fiat Brava 1.9 JTD

замръзнала нафта все пак по-трудно се размразява.махни кората на мотора и сложи ако имаш две духалки да топлят тръбичките на дюзите и горивния филтър.след 15- 20мин.ще запали.изпробвал съм го лично .успех

Коментар

ivel написа:
      замръзнала нафта все пак по-трудно се размразява.махни кората на мотора и сложи ако имаш две духалки да топлят тръбичките на дюзите и горивния филтър.след 15- 20мин.ще запали.изпробвал съм го лично .успех
      Е да беше обяснил че това се прави в закрито и сухо помещение че при тоя сняг си е опит за самоубииство.
      Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
      (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
      Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

е той човека да не е малоумен ,не смятам да давам инструкции по мерки за безопасност

Коментар

ivel написа:
          е той човека да не е малоумен ,не смятам да давам инструкции по мерки за безопасност
          Не казвам че колегата е малоумен или му е писнал живота, но поради факта че съм виждал всякакви изпълнение за палене на дизел зимно време, повечето от който да ти настръхне косата, съм длъжен да предопредя за възможни последици.
          Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
          (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
          Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Спокойно няма да правя показно самоубийство за да запаля дизела
            Fiat Brava 1.9 JTD

Коментар

за две години имах 4 странни проблема с паленето на Фиат Браво ЖТД. Или си пали от раз или колкото и да върти стартера - файда няма! Какъв се оказа проблема: Помпата неподкача гориво.След замерване на помпата ,релето,бушона всичко се оказа ОК. Стигаме по веригата до един механичен прекъсвач който е под десния страничен праг (най в ляво от съединителя) който при катастрофа се задейства и прекъсва помпата да не подава гориво.Именно този бутон се беше скапал(вътре има пружинка и сачма) ту прави ту не прави контакт, интересното е че този бутон прекъсва минуса на помпата а не +.Тази главоблъсканица ми струваше 30 лв и 3 часа!!!

Коментар

slavmaster написа:
                за две години имах 4 странни проблема с паленето на Фиат Браво ЖТД. Или си пали от раз или колкото и да върти стартера - файда няма! Какъв се оказа проблема: Помпата неподкача гориво.След замерване на помпата ,релето,бушона всичко се оказа ОК. Стигаме по веригата до един механичен прекъсвач който е под десния страничен праг (най в ляво от съединителя) който при катастрофа се задейства и прекъсва помпата да не подава гориво.Именно този бутон се беше скапал(вътре има пружинка и сачма) ту прави ту не прави контакт, интересното е че този бутон прекъсва минуса на помпата а не +.Тази главоблъсканица ми струваше 30 лв и 3 часа!!!
                Имах този случай преди 4 години. Тогава, когато ми се случи писах във форума и след 10 минути Емо ( Емзо) ми подсказа ей тъй от дистанция, къде да търся проблема и наистина се оказа този бутон ... Тук в тази тема обаче идеше реч за друго. Нещо от, което също си бях патил - замръзнала нафта.
                A17DTС/S
                Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

Какво стана колега? Успяхте ли да я запалите? Имам същия проблем. Мислих, че е замръзнало горивото, но не е от него.
                  Фиат Брава 1.9 JTD 105 99'

Коментар

колеги мисля ,че не е чак такъв студ за да замръзне нафтата , по-скоро проблема е от друго естество

Коментар

колеги има ли някакво развитие по темата ?

Коментар

borisov написа:
                        колеги има ли някакво развитие по темата ?
                        сигурно я е оправил и няма смисъл да пише повече до следващия проблем
                        Bravo 1.9d 97г

Коментар

Кого питате? Авторът на темата не е влизал от три месеца, а е писал в темата преди почти година. Не мисля, че точно сега ще влезе за да отговори, освен ако няма абонамент.

Коментар

опаааааааа верно няма кой да види датите
                            Bravo 1.9d 97г

Коментар

nsn написа:
                              опаааааааа верно няма кой да види датите
                              Тя темата беше " възбудена" от колегата slavmaster и аз я подех. Почти съм сигурен, че проблема на това момче беше замръзнала нафта. Дано не бъркам темите. Мисля, че на лични си бяха комуникирали тогава...За съжаление това не е първата тема, в която някой с проблем я зарязва след решаването на този проблем. Някак си не е коректно.
                              A17DTС/S
                              Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

Working...
                              X