Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем с пистовия ремък

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Проблем с пистовия ремък

Здравеите колеги колата мие Мареа 1.9 ТД 1997г днес сложих нов пистов ремък но не след дълго го раздроби напълно(накъсаго по каналите) въпросът ми е дали има някаква тънкост при поставянето му и дали има посока тоя ремък иначе си го поставих по нормялния начи смъкнах предната дясна гума подкалника и с ключ 15 напънах обтявната ролка и го поставих без проблем каде може да съм згрешил БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО.

Ето я схемата на монтаж. Като го сложиш, преди да смъкнеш колата от крика, включи на 5-та скорост и върти на ръка гумата по посока на движението. Докато въртиш гумата, гледай ремъка как се държи - криви ли се, въртят ли се всички шайби и ролките. Може паразитната (5) или обтяжната (2) ролка да е разбита и да го изхвърля на страни, затова да се цепи. Може да е разбит обтяжния маханизъм - на снимката. На схемата :1. Алтернатор2. Обтяжна ролка3. Шайба на коляновия вал4. Компресор на климатика5. Паразитна ролка6. Хидравлика на волана7. Ремък
    Прикачени файлове
    Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

Смени си обтяжната ролка. Аз имах същия проблем и след 3 ремъка се оказа от ролката. Провери все пак и шайбите.
      Fiat Bravo 1.9JTD 1999

Коментар

Колегите са ти казали,че проблема е в роката.Само да вметна един трик,за да се смени,може да не се маха демпфермата шайба,има достатъчно място,с тресчотка и хубав камък 13мм,се развива много лесно.А ако имаш нерви и търпение може да стане и без да сваляш гумата и подкалниците.Нищо сложно.Успех!!!
        Fiat Punto`04 1.2 60hp.
        Renault Kangoo 1.9 DTI 80hp.
        ex: FIAT Marea Weekend 1.8 16v ELX; FIAT Brava TD100 SX.

Коментар

А за размера

От къде мога да видя точния размер на ремъка да не съм го объркал в магазина какво се случва ако е по голям или по малък .

Коментар

Ако си с климатик 6PK1830 на Даико.Ако си без климатик 6PK1035.
            Fiat Stilo 1,9 jtd 115.Audi A4 AFN 110.Astra GTC 19 DTH 150 HP

Коментар

FGRC написа:
              Ако си с климатик 6PK1830 на Даико.Ако си без климатик 6PK1035.
              Не е задължително да е Дайко. Това е означение на повечето производители. Нека Ивайло сам да реши.И не 6РК1035, а е 6РК1036. :D
              Brava 1.9 JTD 100, 2001

Коментар

Разбира се.Понеже имам каталога на Дайко и по него извадих размерите.По оригиналния номер 46540546 излиза поликлиновиден ремък 6ПК1035.Другото е някаква алтернатива,която също става.
                Fiat Stilo 1,9 jtd 115.Audi A4 AFN 110.Astra GTC 19 DTH 150 HP

Коментар

Working...
                X