Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Дайте съвет за палене на дизел

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

абе на мен ми изгоря поне една подгревна тези дни и като сравня как запали на -20 и как паля сега на -14-15, но с изгоряла свещ, определено сега е с една идея по-късно, но разликата е, че тресе доста повече след запалване. Е, все от първия път е, но друго си е с работещи свещи...
    Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
    Fiat Bravo'97 1,6 16v
    Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

На -18 въртях 3 пъти и просто нямаше смисъл. Включих да заредя батерията и на втория час се изключи зарядното тоест се е заредила батерията. Нафтата ми беше замръзнала а вътре в нея бях сложил добавка на БОШ за вдигане на цитана и добавка TDA на кастрол против мръзнене. Като умекна времето отворих капака подгрях 3 пъти и запалих и веднага я закарах да сменя маслото. Бях с 10в40 с елф. Сега налях 5в40 и виждам каква е разликата във въртенето. налях и половин литър газ за горене, остава ми и бензин да налея.
      Фиат МАРЕА 1.9 ТД100
      харчи: DOSTA

Коментар

avent написа:
        На -18 въртях 3 пъти и просто нямаше смисъл. Включих да заредя батерията и на втория час се изключи зарядното тоест се е заредила батерията. Нафтата ми беше замръзнала а вътре в нея бях сложил добавка на БОШ за вдигане на цитана и добавка TDA на кастрол против мръзнене. Като умекна времето отворих капака подгрях 3 пъти и запалих и веднага я закарах да сменя маслото. Бях с 10в40 с елф. Сега налях 5в40 и виждам каква е разликата във въртенето. налях и половин литър газ за горене, остава ми и бензин да налея.
        На 2.67 лв. за литър боклуци - толкоЗ...
        A17DTС/S
        Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

Волвото ми 940 тди ако е -20 или по ниска температура с запалка газова тип горелка подгрявам малко маркучетата към дюзите да се поразмрази нафтата и пали от 4етвърт оборот.

Коментар

danzel-jtd написа:
            а колко време чакате след като изгасне "реолтанчето" преди да завъртите ключа и да запалите?
            Изгасне ли- ключа на стартер. Пали без да се замисля.
            Fiat Marea Weekend 1.9 jtd 110 SX- еmzo power

Коментар

Working...
            X