ivel написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Как да разбера,че ми е замръзнала нафтата
Collapse
X
-
Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
-
Затова за да няма голямо износване на помпата то бензина, слагаш и двутактово масло. Правиш идин коктейл от порядъка на : 46л нафта + 3,7л бензин + 0,300л двутактово масло и си караш като пич(това не е точна пропорция, а на око долу горе за насока). Като маслото може да е и малко повече за да смаже хубаво.
Коментар
-
Е вече съм сигурен че ми е била замръзнала нафтата.Днес към 15 часа(когато всичко се топеше) си сложих акумулатора,врътнах ключа и Пунтото е пак в играта Yellow_Flash_Colorz_PDT_11 .Заредих си зимен дизел,сложил съм си и добавка против желиране и парафин и сега мисля,че съм ОК.Благодаря за коментарите,само не мога да разбера защо толкова спорите какво се слага в дизела при положение,че си има дизел с добавки който да сипваш зимата.А и продават отделни добавки,всичко вече е направено интелигентно,а ние постоянно се мъчим да го правим по трудния начин,защо да рискуваш да си скапеш автомобила с бензин като си има безопасни начини?Fiat Punto 1.7TD ELX 70hp 1998 г.
Seat Arosa 1.0 50hp 1998 г.
No one ever really dies
Коментар
-
Все пак тук говорим за FIAT, нали ? Колега, купи си дизелов ГОУФФ и си го карай целогодишно с 50/50 бензин/нафта - нали бензина е по-ефтин, ще си на далавера. В инструкциите на FIAT, не пише подобни неща. Той си бачка перфектно и само с дизел. Дори преди време имаше случай, на една бензиностанция налали бензин вместо дизел, и то на немска кола, е сетете се какви бяха коментаритепо въпроса. Някой щеше да плаща за нова ГНП на машинката ...Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
първо бях писал не 10л на40 нафта , а 4л на 60 нафта.второ добавката от магазина си е както спомена колегата по- горе бензин 100октана и към него прибавят някакъв процент вещества на спиртна основа-така че все тая с какво караш . трето в книгите дават да се слага бензин и това точно за старите дизели,тогава все още не е имало комън рейл .четвърто малко не е за пример но едно време преди 10-на години съм виждал как снегорините си наливаха вечер бензин да не им замръзвала нафтата и пето онзи дето си е налял на много малко количество нафта повечко бензин е естествено да се окаже пагубно за гнп-то и дюзите
Коментар
-
Баш това петото е най важното, защото ако бензина не скапваше помпата, щеше само да поизточи това което се е образувало в резервоара като горивен буламач и да си долее нафта. Бензина от помпата се источва лесно. Но както решите. Аз си наливам кадърна нафта и не ми е замръзвала до сега. Надявам се и за напред да е така. Като наливате боклуци за по-евтино, после излиза по-скъпо, ама пък колите и парите са си Ваши, така че ...Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
На въпроса:"Как да разбера,че ми е замръзнала нафтата".Ами като зареждаш на бензиностанцията в една бутилка капваш 100 мл и го оставяш вън на терасата за през нощта. Горивото в колата е подложено на същия студ.Сутринта преди да палиш колата гледаш какво има в бутилката. Ако ти хареса - палиш колата, ако не .... може и да не запали.Както се прави с антифриза. Ако е менте и е замръзнал - не палиш двигателя защото се прецаква водната помпа.Bravo 1.6 / 16
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар