FGRC написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Как да разбера,че ми е замръзнала нафтата
Collapse
X
-
Ти пък сега ще им отваряш очите ...Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)
Коментар
-
emzo написа:Загледайте се добавките на каква основа са ....
Коментар
-
на колегата за гаражния фолклор мога да кажа че го използвам редовно и не вярвам че ще ти навреди повече от хубавите ти добавки.казвам го от опит за разлика от теб.а за нафтата на предния колега мога да кажа че не е случил на лоша нафта.онзи ден палих ппежо 206 хди на -10 и не запали.след половин час топлене запали-това с две духалки.изводите-за вас.но мога да кажа че добавките против замръзване вредят повече,особенно на гумените уплътнения
Коментар
-
Колега Ivel няма в света нито една автомобилна фирма,която да препоръчва в дизеловото гориво да се слага бензин под каквато и да е форма.Просто ти казвам да не даваш съвети,които могат да доведат до сериозни повреди в двигателя.Ти ако искаш слагай и тротил.35 годишен стаж мисля,че е напълно достатъчен за да защитавам тази теза.Fiat Stilo 1,9 jtd 115.Audi A4 AFN 110.Astra GTC 19 DTH 150 HP
Коментар
-
martinidan написа:а сега де,доколкото знам киросина си е бензин,с октаново число 100Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
FGRC написа:Колега Ivel няма в света нито една автомобилна фирма,която да препоръчва в дизеловото гориво да се слага бензин под каквато и да е форма.Просто ти казвам да не даваш съвети,които могат да доведат до сериозни повреди в двигателя.Ти ако искаш слагай и тротил.35 годишен стаж мисля,че е напълно достатъчен за да защитавам тази теза.
Коментар
-
Май доста се отдалечихте от моя проблем,въпроса ми беше дали ми е замръзнала нафтата в моя случай.Предпочитам някой да ми обясни какво прави колата точно при замръзнала нафта,дали върти и нищо не се случва или нещо от сорта.Ясно ми е как да не ми замръзне нафтата,това ми е трета зима с Пунтото и винаги като видя че ще става кучи студ слагам Алпин Дизел,и на -25 съм палил без проблем.Имал съм проблем със свещи и тогава въртях по 30 секунди докато успея да запаля и после двигателя работеше сякаш на 3 цилиндъра.Но такъв проблем досега да завърти 3 пъти и после да се чува само един звук от сорта на ууууууууу не съм имал.Fiat Punto 1.7TD ELX 70hp 1998 г.
Seat Arosa 1.0 50hp 1998 г.
No one ever really dies
Коментар
-
хората ти го казаха,а също имаше една книжка която излезе около 98год и в нея беше описано и устройството на помпа -дюзата на ваг(току що излязъл),та и там си имаше таблица в зависимост от температурата колко бензин се добавя.и да те попитам пък с твоя стаж какво има в добавките,че толкова ги предпочиташ.книжката си спомням, че беше зелена на цвят и мисля че се казваше-да опознаем дизела.та в нея е описано-на минус35гр 50пр бензин и 50пр нафта,това разбира се за по-старите поколения дизелови мотори
Коментар
-
ivel написа:хората ти го казаха,а също имаше една книжка която излезе около 98год и в нея беше описано и устройството на помпа -дюзата на ваг(току що излязъл),та и там си имаше таблица в зависимост от температурата колко бензин се добавя.и да те попитам пък с твоя стаж какво има в добавките,че толкова ги предпочиташ.книжката си спомням, че беше зелена на цвят и мисля че се казваше-да опознаем дизела.та в нея е описано-на минус35гр 50пр бензин и 50пр нафта,това разбира се за по-старите поколения дизелови моториFiat Bravo 1.4 12v Ex.
Alfa Romeo 147 1.9 jtd
Alfa Romeo 147 1.9 jtd
Коментар
-
виене може да се получи от стартра,когато бендикса продължава да върти при върнато положение или от горивната помпа,ако е електрическа.Аз съм с ензинова кола и в големия студ много грозно виеше помпата като се пробвах да паля.Ако нафтата е замръзнала няма как да запали,трябва да разглабяш филтри и ще разбереш.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар