Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Как да разбера,че ми е замръзнала нафтата

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Как да разбера,че ми е замръзнала нафтата

В понеделник се опитах да запаля Пунтото и стартера завъртя три пъти после се чу звук какъвто издават чистачките като пръскаш а нямаш течност.Пробвах втори път и пак същото.последно заредих на ОМВ от евтиния дизел,в неделя си запали без проблем.След обяд като я паркирах светна лампата че трябва да заредя.Във вторник пробвах пак да запаля но акумулатора ми направо отказа.Пробвах с друг и пак същото.Мисля да си го заредя сега и в събота по обед да пробвам да запаля.Чудя се дали ми е замръзнала нафтата или има друг проблем?
    Fiat Punto 1.7TD ELX 70hp 1998 г.
    Seat Arosa 1.0 50hp 1998 г.

No one ever really dies

Откога на OMV има евтина нафта?
    Fiat Marea Weekend 1.9 JTD 2000 г.

Коментар

човека има в предвид -не алпин дизел а другия който е по-евтин

Коментар

А дали самият стартер не е проблема ?
        Fiat Marea Weekend
        HLX 1,9 TD 100
        1999

Някой друг трябва да плати сметката - ние не сме си поръчвали такъв живот.

Коментар

Точно затова се чудя как да разбера дали ми е замръзнала нафтата?Какви са симптомите,то щом върти значи не е стартера,или поне така си мисля!

No one ever really dies

Коментар

Сега съм си свалил акумулатора,че се изтощи и се чудя дали да си купя нов.Защото за 10 часа се беше заредил на 50%,а и е сигурно на 4 години най-малко.

No one ever really dies

Коментар

Зависи колко е паднал акумулатора и с колко ампера ти зарежда зарядното.Най-доброто зареждане става на минимален ампераж/2А/ за 24 часа.За бързо зареждане 1/10 от ампеража на АБ за 8 часа.
              Fiat Marea 1.6 16V ELX 2000г.CNG,Opel Antara 2,2 163kc.
              ex:Fiat Regata 1714D;ex:Fiat 125P

Коментар

iliyan написа:
                Зависи колко е паднал акумулатора и с колко ампера ти зарежда зарядното.Най-доброто зареждане става на минимален ампераж/2А/ за 24 часа.За бързо зареждане 1/10 от ампеража на АБ за 8 часа.
                Това може да е вярно за точно определено зарядно и точно определен акумулатор. Не се зарежда така.
                Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

Provider написа:
                  Точно затова се чудя как да разбера дали ми е замръзнала нафтата?Какви са симптомите,то щом върти значи не е стартера,или поне така си мисля!
                  Пробвай, като откачиш маркуча преди крушата и виж там има ли течна нафта.

Коментар

Не знам дали имам круша,май нямам.Тя къде се намира,няма ли друг начин?

No one ever really dies

Коментар

Е, ако не разкачиш някъде няма как да разбереш. Пробвай да видиш при горивния филтър какво става.

Коментар

Вземи си една кофа гореща вода и внимателно поливай помпата и горивния филтър,ако е замръзнало веднага ще запали след това.Успех.
                        Fiat Stilo 1,9 jtd 115.Audi A4 AFN 110.Astra GTC 19 DTH 150 HP

Коментар

Както казаха колегите разкачи някой маркуч и виж дали отива нафта до двигателя,вчера го ядох същия на служебното Пунто,не мога да го запаля цял ден,горивния филтър ми е на няма 300км. и го свалих размразих го поливах с гореща вода помпата и маркучите по мотора и пак нищо,накрая свалих маркуча който идва от резервоара и се оказа,че въобще не ходи нафта до двигателя и днес ще я топля с едни печки,че ми трябва служебна кола,а не можах да намеря топъл гараж да я вкарам за една нощ.
                          Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde 2.0 16V T.S. 150hp

Коментар

вместо да се чудиш как да провериш слагай предварително 4л бензин на един резервоар

Коментар

За какво го караш да слага бензин в нафтата.Това е НЕДОПУСТИМО.Стига с тоя гаражен фолк.По добре да зарежда хубава нафта+някоя добавка за по лесен старт.Те ги дават за грамове на резервоар а ти 4 литра и то бензин.А какъв да сложи А-95 или 100 октана.
                              Fiat Stilo 1,9 jtd 115.Audi A4 AFN 110.Astra GTC 19 DTH 150 HP

Коментар

Working...
                              X