Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Смяна ангренажен ремък пунто 1,7 тд 96г

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

При опита за палене е прескочил зъб, работи така малко и заради недобрата центровка загря, после явно е бил хлабав и се скъса ремъка, това е май май,Ще видим пораженията, ама ако ми искат повече от 500лв ще я дам за скраб.....и повече няма да взема италианки разни....
    Fiat Punto 1,7 td
    Skoda Octavia 2 1.9 PD DSG

Коментар

мотора има инерционен момент така че дали е бил на празен ход или не няма никакво значение,просто е ударил клапани и те съветвам да се насочиш към ремонт на главата

Коментар

jeniro написа:
        При опита за палене е прескочил зъб, работи така малко и заради недобрата центровка загря, после явно е бил хлабав и се скъса ремъка, това е май май,Ще видим пораженията, ама ако ми искат повече от 500лв ще я дам за скраб.....и повече няма да взема италианки разни....
        Не са ти виновни "италианките разни"... Може да се случи на всяка кола... На едното ми Мондео преди години прескочи два зъба, защото ремъка беше менте/зъбчетата бяха заоблени,вместо трапецовидни/, но въпреки това нямаше криви клапани и се разминах само с нов ремък.
        M-Benz E 250 TD 150hp
        M-Benz 200d 75 hp
        Peugeot Bipper 1,3 HDI много малко конски сили

Коментар

не са ти виновни италианските коли а майсторите .ремъкът не е бил достатъчно опънат за да прескочи зъб

Коментар

Най вероятно товарния влак е прегазил пионерчето.Дано да е бил празен.
            Fiat Stilo 1,9 jtd 115.Audi A4 AFN 110.Astra GTC 19 DTH 150 HP

Коментар

не са ти виновни италианските коли а майсторите .ремъкът не е бил достатъчно опънат за да прескочи зъб
              Абсолютно съм съгласен с това мнение

Коментар

jeniro написа:
                И Майбах да си вземеш резултата от това ще е същия. Казвам го като човек, който до вчера мразеше италианските коли. Прекарали са те с ремък.
                Palio Weekend 1.7 TD

Коментар

Ангренажа на това пунто е повече от мъка, по-сложно неса могли да го измислят италянците.Едно че е голям мотора и друго мястото е супер ограничено, колега ако се пробваш да го сменяваш смени и всички пистови ремъци че да несе мъчиш после наново!

Коментар

Ta4kata написа:
                    Ангренажа на това пунто е повече от мъка, по-сложно неса могли да го измислят италянците.Едно че е голям мотора и друго мястото е супер ограничено, колега ако се пробваш да го сменяваш смени и всички пистови ремъци че да несе мъчиш после наново!
                    Абсолютно нищо гърчово няма. Има място да си поставиш и подноса с обяда в сравнение да сменяш примерно на 2.4жтд в Мареа да речем :D
                    A20DTH ЖТД ама не баш
                    1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                    Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Днеска я отварят, ще видим, пистовите ги сменях лятото.Място има като махнат колелото, и подкалника........
                      Fiat Punto 1,7 td
                      Skoda Octavia 2 1.9 PD DSG

Коментар

Някой колега в форума също беше късал ремък и очакванията бяха за сериозни поражения, но се беше разминал само с нов ремък А за сложното не ми изглежда толкова трудно по схемата, изглежда подобно както е при мен. Веднъж само наблюдавах смяната при Volvo 440..... е няма такъв филм, 100 пъти по-тясно с незнам си колко ролки и обиколки, че и двигателя трябваше да се повдигне малко иначе невъзможно.... А бе италиянките са си много хубави , ама някой път калпави майстори.... то по добре да ти откажат отколкото да ти направят само поразии.
                        Chrysler Voyager 2.5TD/ 2000г.
                        ex. Fiat Tempra /`91 / 1.9TDS

Коментар

Tihomir78 написа:
                          Някой колега в форума също беше късал ремък и очакванията бяха за сериозни поражения, но се беше разминал само с нов ремък А за сложното не ми изглежда толкова трудно по схемата, изглежда подобно както е при мен. Веднъж само наблюдавах смяната при Volvo 440..... е няма такъв филм, 100 пъти по-тясно с незнам си колко ролки и обиколки, че и двигателя трябваше да се повдигне малко иначе невъзможно.... А бе италиянките са си много хубави , ама някой път калпави майстори.... то по добре да ти откажат отколкото да ти направят само поразии.
                          Я го намери колегата, дето само е сменил ремък на дизел! :D :D :D
                          Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.

Коментар

шанса е като 6-тица от тотото

Коментар

muns61 написа:
                              Я го намери колегата, дето само е сменил ремък на дизел! :D :D :D
                              Аз съм колегата, само дето го смених ремъка преди да се скъса... :P
                              FIAT Tipo 1.6 i.e SX 75 hp - The best city car
                              Renault Scenic 1.6 16V RXT 107 hp - The best cruiser

Коментар

е това вече е друго.

Коментар

Working...
                                X