Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Смяна ангренажен ремък пунто 1,7 тд 96г

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Смяна ангренажен ремък пунто 1,7 тд 96г

Пускам нова тема защото, смятам сам да си сменя ангренажния ремък който се скъса.Моля който знае или го е сменял назъбения ангренажен ремък на пунто 1,7 тд 71 к.с да опише стъпка по стъпка-центровка и т.н.Благодаря предварително!Пък ако е станал двг то на "мармалад" както казват някой хора, тогава ще го мисля за майстори..Мерси!
    Fiat Punto 1,7 td
    Skoda Octavia 2 1.9 PD DSG

Цък... Ако не си го правил неколкократно, аз те съветвам да се обърнеш към специалист...
    Прикачени файлове
    M-Benz E 250 TD 150hp
    M-Benz 200d 75 hp
    Peugeot Bipper 1,3 HDI много малко конски сили

Коментар

Re: Смяна ангренажен ремък пунто 1,7 тд 96г

jeniro написа:
      Пускам нова тема защото, смятам сам да си сменя ангренажния ремък който се скъса.Моля който знае или го е сменял назъбения ангренажен ремък на пунто 1,7 тд 71 к.с да опише стъпка по стъпка-центровка и т.н.Благодаря предварително!Пък ако е станал двг то на "мармалад" както казват някой хора, тогава ще го мисля за майстори..Мерси!
      Със сигурност е на мармалад... Направо дири майстор!
      Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.

Коментар

Re: Смяна ангренажен ремък пунто 1,7 тд 96г

muns61 написа:
        jeniro написа:
        Със сигурност е на мармалад... Направо дири майстор!
        и аз съм на това мнение при всички положения си търси майстор и за ремъка и за главата (дано нищо и няма де)
        Шофирай разумно, на пътя не си сам.
        Fiat Stilo Dynamic 1.6 16V 103hp Grigio Sassi
        Mercedes-Benz ACTROS 4141 - The big BOSS :D
        Forever in my heart: Fiat Punto II ELX 1.2i 60к ; MAN TGA 33.360 Blue Bird

Коментар

Търсачката показа това:http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=27099
          A20DTH ЖТД ама не баш
          1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
          Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

мотора ти е за разглобяване а не за смяна на ремък

Коментар

Скъса се на празен ход на 980 об/мин, затова се надявам да няма големи поражения.Когато я караш на скорост ако се скъса тогава ремъка, докато спре кол,вал със сигурност става"мармалад", при мен не беше така и се надявам да мина метър, но ще видим.Няма ли някой който е късал ремък като мен на такъв мотор, че да каже какво да очаквам и кви парички да отделя, явано ще се ходи на майстор........мааму и студове!Още си мисля че ще се размина само с ремък.
              Fiat Punto 1,7 td

Коментар

jeniro написа:
                !Още си мисля че ще се размина само с ремък.
                Надямав се и още да вярваш в дядо коледа Виждал съм попиляни глави само от скъсан ремък при запалване на двигателя, дали е при ниски или при високи обороти в оби линии е все тая, глава ще правиш.ако е с многто висока скорост тогава може да има и поражения с много по сериозен характер примерно счупени бутала и биели и ала бала
                Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Явно е така, щом казвате. Това бързо загряване на колата също не е много на добре-за 10 мин се включи перката на радиатора преди да се скъса ремъка
                  Fiat Punto 1,7 td

Коментар

Аха що не почна от тука Аре приготви си и нова водна помпа която най вероятно е блокирала, и е причинила загряването и късането на ремъка.

Коментар

S_BANKOV написа:
                      Аха що не почна от тука Аре приготви си и нова водна помпа която най вероятно е блокирала, и е причинила загряването и късането на ремъка.
                      Не е баш така, защото и да блокира водната помпа трудно би скъсало ангренаж от това.Има доста варианти, примерно хлабав ремък, прескочил малко, от там не добра центровка, от там греене и накрая защото е бил хлабав и е превъртял и скъсал.Може пък ГНП-то нещо мизерии и да е правило.Боба повече не ми помага.
                      A20DTH ЖТД ама не баш
                      Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Ами примерно ако водната помпа се върти от ангренажа и блокира? Това би ли довело до скъсване при блокиране на помпата/ като казвам късане имам предвид изронени зъби щото разлика няма в общи линии/

Коментар

S_BANKOV написа:
                          Ами примерно ако...
                          Ама "ако" е силна дума.Мисля, че темата е конкретна, а не е теоретична все пак, нали?
                          A20DTH ЖТД ама не баш

Коментар

BO написа:
                            S_BANKOV написа:
                            Ами примерно ако...
                            Ама "ако" е силна дума.Мисля, че темата е конкретна, а не е теоретична все пак, нали?
                            Съгласен,

Коментар

Не е толкова важно, но ремъците се късат зимата от гъсто масло и повишено съпротивление на разпр. вал.
                              Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.

Коментар

Working...
                              X