Проблема е че всеки път когато се кача в колата,дори и преди 1 час да съм я карал,скоростния лост замръзва яко,дали това се дължи само на ниските температури навън?Колата е пунто мк2 1.9жтд
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Замръзнал скоростен лост?
Collapse
X
-
Колега замръзват ти жилата на скоростите. Сигурно са ти скъсани прадпазните маншони и ти се стича вода върху тях и така замръзват. Аз имах същия проблем на Пунто ЖТД и го оправих с нови маншони на жилата. При Пунтото има отвори за водата дето се стича от предното стъкло и тече точно върху жилата.Fiat - Croma II - 1.9 16V Multijet
Fiat Marea 1.9 JTD 105 ELX
-
Колега нови маншони за жилата сигурно никъде няма да немерите (поне аз не намерих), защото вървят в коплект с жилата (така ми обясниха в магазините). Аз взех най-евтините маншони за карета, може и от нещо друго да се приспособи. Гледате да са възможно най-малки като размер, мушкат се на жилата, слага се в тях грес и се връзват в краищата със здрави свински опашки. Аз карам така вече две години и нямам никакви ядове.Поздрави!Fiat - Croma II - 1.9 16V Multijet
Коментар
-
Колега нямам точен спомен за цените, но ако не се лъжа маншоните бяха около 15 лева (мисля, че варират между 10 и 20 лева). Ще гледаш да вземеш от най-евтините. Трябват ти и няколко свински опашки и малко грес. Ако не я караш в сервиз, а при някой майстор ще ти вземе 10-20 лева за труд. Ако ти се занимава можеш и сам да си ги оправиш. Мисля, че повече от 30-40 лева няма да ти излезне, заедно труд и материали.Fiat - Croma II - 1.9 16V Multijet
Коментар
-
Колега lozanov_pk, виждам че имаш и Мареа 1,9JTD. За Мареата важи ли написаното за жилата? Днес, сутринта, при -10, скоростният лост се придвижи с усилие при изключване от първа, при стартиране.Ред. Извинявам се на автора на темата, че пиша в нея, но заглавието е общо и темата би била полезна за всички.
Коментар
-
Колега на Мареата жилата са същите като при Пунтото, имат същите маншони. Предполагам, че проблема ти е като при колегата, маншоните са ти скъсани и влиза вода в жилата и при студено време замръзва. Не съм сигурен дали на Мареата отвора за отводнването на предното стъкло е над жилата, както при ПУНТОТО или ти се мокрят от друго място.Моята кола я държа в гараж и не съм имамл такъв проблем, въпреки, че са скъсани и двата маншона и трябва да ги оправям. Пунтото на жена ми седи пред блока и редовно замръзваше при студено време, преди да я оправя.Колеги хубаво е да се почистят добре каналите за отводняване на предното стъкло, за да може бързо да се оттича водата, а не да капе по малко върху жилата.ПоздарвиFiat - Croma II - 1.9 16V Multijet
Коментар
-
ако говориш за Пунто МК2 на бензиновите се държат само на ябълки дърпаш с ръка или с рамо(щанга,отверка) и се откачат мисля и на дизелите е такаа отзад жилата се дтржат от една ламаринка която ги държи да не се изхлузватШофирай разумно, на пътя не си сам.
Fiat Stilo Dynamic 1.6 16V 103hp Grigio Sassi
Mercedes-Benz ACTROS 4141 - The big BOSS :D
Forever in my heart: Fiat Punto II ELX 1.2i 60к ; MAN TGA 33.360 Blue Bird
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар