Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Замръзнал скоростен лост?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Замръзнал скоростен лост?

Проблема е че всеки път когато се кача в колата,дори и преди 1 час да съм я карал,скоростния лост замръзва яко,дали това се дължи само на ниските температури навън?Колата е пунто мк2 1.9жтд

Колега замръзват ти жилата на скоростите. Сигурно са ти скъсани прадпазните маншони и ти се стича вода върху тях и така замръзват. Аз имах същия проблем на Пунто ЖТД и го оправих с нови маншони на жилата. При Пунтото има отвори за водата дето се стича от предното стъкло и тече точно върху жилата.
    Fiat - Croma II - 1.9 16V Multijet

Fiat Marea 1.9 JTD 105 ELX

Коментар

Ако споделиш от къде си взел нови маншони за жилата ще е чудесно!!!
      Marea TD100

Коментар

Днес ще ида да я погледнат,благодаря

Коментар

Колега нови маншони за жилата сигурно никъде няма да немерите (поне аз не намерих), защото вървят в коплект с жилата (така ми обясниха в магазините). Аз взех най-евтините маншони за карета, може и от нещо друго да се приспособи. Гледате да са възможно най-малки като размер, мушкат се на жилата, слага се в тях грес и се връзват в краищата със здрави свински опашки. Аз карам така вече две години и нямам никакви ядове.Поздрави!

Коментар

А колко струва всичко?

Коментар

Колега нямам точен спомен за цените, но ако не се лъжа маншоните бяха около 15 лева (мисля, че варират между 10 и 20 лева). Ще гледаш да вземеш от най-евтините. Трябват ти и няколко свински опашки и малко грес. Ако не я караш в сервиз, а при някой майстор ще ти вземе 10-20 лева за труд. Ако ти се занимава можеш и сам да си ги оправиш. Мисля, че повече от 30-40 лева няма да ти излезне, заедно труд и материали.

Коментар

Колега lozanov_pk, виждам че имаш и Мареа 1,9JTD. За Мареата важи ли написаното за жилата? Днес, сутринта, при -10, скоростният лост се придвижи с усилие при изключване от първа, при стартиране.Ред. Извинявам се на автора на темата, че пиша в нея, но заглавието е общо и темата би била полезна за всички.

Коментар

Колега на Мареата жилата са същите като при Пунтото, имат същите маншони. Предполагам, че проблема ти е като при колегата, маншоните са ти скъсани и влиза вода в жилата и при студено време замръзва. Не съм сигурен дали на Мареата отвора за отводнването на предното стъкло е над жилата, както при ПУНТОТО или ти се мокрят от друго място.Моята кола я държа в гараж и не съм имамл такъв проблем, въпреки, че са скъсани и двата маншона и трябва да ги оправям. Пунтото на жена ми седи пред блока и редовно замръзваше при студено време, преди да я оправя.Колеги хубаво е да се почистят добре каналите за отводняване на предното стъкло, за да може бързо да се оттича водата, а не да капе по малко върху жилата.Поздарви

Коментар

Благодаря, явно ще трябва да я погледна.

Коментар

И аз имам същия проблем днес карах 2 км на 1 скорост :Д пунто 1.9 жтд.

Коментар

SKYLINE87 написа:
                        И аз имам същия проблем днес карах 2 км на 1 скорост :Д пунто 1.9 жтд.
                        Днес се опитах да смажа жилата и действително маншончетата са скъсани на места някой знае ли как се разкачат жилата .

Коментар

ако говориш за Пунто МК2 на бензиновите се държат само на ябълки дърпаш с ръка или с рамо(щанга,отверка) и се откачат мисля и на дизелите е такаа отзад жилата се дтржат от една ламаринка която ги държи да не се изхлузват
                          Шофирай разумно, на пътя не си сам.
                          Fiat Stilo Dynamic 1.6 16V 103hp Grigio Sassi
                          Mercedes-Benz ACTROS 4141 - The big BOSS :D
                          Forever in my heart: Fiat Punto II ELX 1.2i 60к ; MAN TGA 33.360 Blue Bird

Коментар

Working...
                          X