Здравейте, проблема е че около дюзите се събира масло и то главно около 2-ра и 4-та. Когато двигателя работи се вижда че все едно излизат балончета от маслото което се е събрало около дюзата, но когато е бях закарал на майстор ми каза че няма как да излиза масло от около дюзите и най вероятно се стича от гарнитурата на капака. Сега съм сменил гарнитурата, но там пак се събира масо, а не се вижда да е протекла гарнитурата. Някой има ли идеи от какво може да е или евентуално да е имал същия проблем. Благодаря!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Теч на масло около дюзите Fiat Marea 1.9TD100
Collapse
X
-
Щом прави балончета значи не уплътнява дюзата към цилиндъра. Сигурен ли си че е масло а не нафта?http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
FIAT БРАВО 1.2 16v
ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата
-
Това с балончетата не е голям проблем, трябва да се сменят подложните шайби (или както там се казват) на дюзите.Вероятно в леглата около дюзите се събира нафта от маркучите за обратната нафта, а не масло. Т.е. вероятно се налага смяна на маркучите за обратна нафта.При мен преди 2 години тази процедура ми струва не повече от 50 лв., което включваше и гарнитурата на капака на клапаните.Fiat Bravo TD 100, 1998 г.
Ауди 80 1.6, 101 кс, 1994 г.
Коментар
-
при мене е абсолютно същият филм , или по-точно и при мен има около някои от дюзите събрано МАСЛО , бърсах го един път , или по-скоро исках да го избърша , но като видях че е масло а не нафта се поотказах и само го следя като ниво дали се променя , за да видя дали продължава да тече или не , и аз си мислих че е от капака на клапаните , а дали е така или не е честно казано хич не ми пука , щом не се увеличава нямам намерение да го пипам , но при мен не прави балончета , просто се е стекло около леглата и няма къде да се изтече!Fiat Marea Weekend
HLX 1,9 TD 100
1999
Някой друг трябва да плати сметката - ние не сме си поръчвали такъв живот.
Коментар
-
reiban написа:Със сигурност е масло но немога да разбера от къде идва. Даже прелива и се стича надолу. Има един маркуч който влиза в капака точно над 3-тата дюза, той беше леко цепнат накрая и го отрязах и го набутах по навътре, но пък точно около третата дюза няма масло.Фиат Пунто МК2 2000г
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар