Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Висок разход на Пунто JTD

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

infineon написа:
    chaveto написа:
    Сутринта направих 7км и показанията за разхода бяха 5.8л/100км Имаше и 5мин. работа на място. Това е моята либра 2.4 140к.с.
    Е ти я изкара тая либра по икономична от мойта въшка. За колко време ги минаваш тия километри? Ако е каране от варианта цариградско или по околовръстното е нормално.
    Уточни за коя твоя "въшка" говориш, че като гледам 4 си ги наредил в подписа ... :D Но това за Либрата ми се вжда нормално. Ако не кара на мръсна газ след и яко спирачка преди всяко кръстовище И Марчето се вписва в тоя разход при културно градско без климатик
    Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

infineon написа:
      chaveto написа:
      Сутринта направих 7км и показанията за разхода бяха 5.8л/100км Имаше и 5мин. работа на място. Това е моята либра 2.4 140к.с.
      Е ти я изкара тая либра по икономична от мойта въшка. За колко време ги минаваш тия километри? Ако е каране от варианта цариградско или по околовръстното е нормално.
      Не е карано цариградско/околовръстното...... Каране в града, тръгни спри. Съвсем нормално каране за мен, не се гоня с вятъра :D Някъде напред го казах, че малък автомобил може да харчи много повече от по голям. Условието малкият да не харчи е да е с голям мотор или да не се настъпва. Като тръгнеш с някоя "въшка" да се напъваш и разхода отива...

Коментар

провери си дебитомера-той е от особено значение за разхода.

Коментар

chaveto написа:
          infineon написа:
          chaveto написа:
          Не е карано цариградско/околовръстното...... Каране в града, тръгни спри. Съвсем нормално каране за мен, не се гоня с вятъра :D Някъде напред го казах, че малък автомобил може да харчи много повече от по голям. Условието малкият да не харчи е да е с голям мотор или да не се настъпва. Като тръгнеш с някоя "въшка" да се напъваш и разхода отива...
          Имам предвид пунтото 1.3 MJTD. И сега зимата в студа палене студена и каране 7 км за 50 минути разхода е към 6. И то с нормално каране без вдигане на повече от 2500 оборота. Иначе е в ред колата, на извънграско съм постигал разход 3-3,5 на 100.А при тебе Либрата и е по тежка, а това оказва голямо влияние при тръгване и спиране.
          http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
          Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
          FIAT БРАВО 1.2 16v
          ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
          FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата

Коментар

Тръгванията не са никакъв проблем, колата си тръгва и без подаване на газ. Върви си съвсем спокойно с 1200рпм с галене на педала.

Коментар

infineon написа:
              chaveto написа:
              infineon написа:
              chaveto написа:
              Имам предвид пунтото 1.3 MJTD. И сега зимата в студа палене студена и каране 7 км за 50 минути разхода е към 6. И то с нормално каране без вдигане на повече от 2500 оборота. Иначе е в ред колата, на извънграско съм постигал разход 3-3,5 на 100.А при тебе Либрата и е по тежка, а това оказва голямо влияние при тръгване и спиране.
              Замислете се че за това малкото разстояние, разлика ще има ако сравняваш Пунтото с бус, ама между две леки коли , в различни условия и управлявани от различни шофьори ... сравнение е неуместно. Вземи и инерцията на по-тежкото купе и по-олямата мощност на ДВГ - че аз с Мареата - ТД100 карам в града почти без газ, да не казвам че до 2000 об/мин мноооого рядко стигам, как да изгоря много повече от теб ? Ако я "юркам" до 2500 об всеки път - да може и по 2 на твоя разход да докарам :D На по-мощния ДВГ му трябва по-малко настъпване за да ускорява нормално. В населено място също е възможно много по-ефектвно използване на инерцията от по-тежкото купе, докато на едно леко купе докато го пуснеш по инерция и то спира. С Мареа-та минавам на места в града по 300 - 400 метра по инерция, и то по равно. Знам че като ускоря до 60 след едното кръстовище, и я пусна по инерция, чак след 400 м се налага дори понякога да натискам спирачка за да завия... И двете служебни пежа /едно 206 и едно 306/ не минаваха и половината от това трасе по инерция Защото тежат по 900 кг, а Марчето 1400 .
              Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

Working...
              X