Ако жена ти кара колата, както мойта жена, не се учудвай на разход и от 20/100 км... Мойта жена, ако включи на трета, правя банкет...Карала бавно, че била новобранец...Ама иди й разправяй, че бавно не значи на малка предавка...Любимата й е втора скорост...
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Висок разход на Пунто JTD
Collapse
X
-
Не се учудвай колега и при мен стоят нещата така 2ра година вече го карма пунтото преди 2 часа ми показваше с 1 литър 10.6км говорим за пробег от 5км като спирам и тръгвам на 2 3 места . Не винаги гася колата оставям е да работи като е за 5 минути например.Също има значение с какви обороти се кара колата ако караш на 2 3 със 2500 3000 оборота трудно ше ти даде разход под 9. И мен взе да ме съмнява разхода и оня ден е засякох във големия сняг изминах 90км извънградско по баирите от родопите съм нямаме магистрали, карах колкото се може бързо но гледах да е на 5та скорост и разхода беше 4.7.
Коментар
-
Разход
Привет на всички!Благодаря на колегите за изказаните мнания. От всичко казано до момента мога да направя извода, че трабва да засека колата пълно-пълно за да съм 100 процента сигурен, че засичането е точно (така ще проверя дали може да се вярва на компютъра) и ако тогава разхода е толкова висок да търся някакъв проблем по колата. Но все пак не трабва да се изключват и другите допълнителни фактори, които могат да доведат до по-висок разход, като карането на много къси разстояния на студен двигател, оставянето да работи на място и женскя стил на шофиране.Поздрави!Fiat - Croma II - 1.9 16V Multijet
Fiat Marea 1.9 JTD 105 ELX
Коментар
-
Мой приятел има същото пунто ЖТД 80коня и казва, че градско му гори около 6 и малко, а извън градско го бил свалял на 3,8л/100км. Незнам дали може да му се вярва, но твоят разход нее въобще нормален. Аз имам бензиново пунто 1,2 16в 80коня и градско разхода ми е 13,7км/1л тоесто около 7,8/100. Извънградско по борд - 22,1км/1л(при каране до 90) тоест около 4,7л/100км.
Коментар
-
Мойто е 1.9JTD 80к.с. Лятото на дълго с пуснат климатик и скорост не повече от 90-100км. ми даде разход 4.3л.Сега зимата, смесено, като сутрините е пала 20 мин. преди да тръгна за работа 5.5/6л.Искам да отбележа че меря по стария метод, до горе.Това което пише за моментен разход, не го взимам под внимание.
Коментар
-
grosmaster написа:Мойто е 1.9JTD 80к.с. Лятото на дълго с пуснат климатик и скорост не повече от 90-100км. ми даде разход 4.3л.Сега зимата, смесено, като сутрините е пала 20 мин. преди да тръгна за работа 5.5/6л.Искам да отбележа че меря по стария метод, до горе.Това което пише за моментен разход, не го взимам под внимание.
Коментар
-
misho_ написа:Мой приятел има същото пунто ЖТД 80коня и казва, че градско му гори около 6 и малко, а извън градско го бил свалял на 3,8л/100км. Незнам дали може да му се вярва, но твоят разход нее въобще нормален. Аз имам бензиново пунто 1,2 16в 80коня и градско разхода ми е 13,7км/1л тоесто около 7,8/100. Извънградско по борд - 22,1км/1л(при каране до 90) тоест около 4,7л/100км.http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
FIAT БРАВО 1.2 16v
ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата
Коментар
-
Разхода ти е нормален за тези условия и това време. Аз карам по 3 км. сутрин и 3 км. вечер. В момента за изминати 1356 км градско разхода ми е 10,7 км/л или това е 9,4 л/100км. Средната ми скорост е под 15 км/ч. Спирам и тръгвам точно 8 пъти докато стигна - на едно кръстовище, един светофар и 6 спящи полицая.За да си сигурен, че всичко по колата ти е наред правиш следният опит - караш докато загреее до средата, ако след 15 км каране сега в тия студове не е загряла до средата термостата ти НЕ РАБОТИ!След това зануляваш в движение ако е възможно брояча и караш поне 10-15 километра със сравнително постоянна скорост, 80-90 по километраж. Трябва бързо да се променят показанията за км/л като в края на прехода трябва да имаш показание над 21 км/л. Ако показанията се променят бавно и не постигнеш повече от 19-20 км/л ангренажният ремък със СИГУРНОСТ е разминат с поне 1 зъб и от там и лошият разход. Имай в предвид, че е важно и маслото с което караш, особено зимата - задължително синтетично 5/40 или 0/40 без значение от пробега на колата. Моето е вече на 215 000 реални, по километраж съм с 96 000 назад.Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше
Коментар
-
chaveto написа:Сутринта направих 7км и показанията за разхода бяха 5.8л/100км Имаше и 5мин. работа на място. Това е моята либра 2.4 140к.с.http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
FIAT БРАВО 1.2 16v
ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар