Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Висок разход на Пунто JTD

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Ако жена ти кара колата, както мойта жена, не се учудвай на разход и от 20/100 км... Мойта жена, ако включи на трета, правя банкет...Карала бавно, че била новобранец...Ама иди й разправяй, че бавно не значи на малка предавка...Любимата й е втора скорост...
    FIAT Tipo 1.6 i.e SX 75 hp - The best city car
    Renault Scenic 1.6 16V RXT 107 hp - The best cruiser

Коментар

Не се учудвай колега и при мен стоят нещата така 2ра година вече го карма пунтото преди 2 часа ми показваше с 1 литър 10.6км говорим за пробег от 5км като спирам и тръгвам на 2 3 места . Не винаги гася колата оставям е да работи като е за 5 минути например.Също има значение с какви обороти се кара колата ако караш на 2 3 със 2500 3000 оборота трудно ше ти даде разход под 9. И мен взе да ме съмнява разхода и оня ден е засякох във големия сняг изминах 90км извънградско по баирите от родопите съм нямаме магистрали, карах колкото се може бързо но гледах да е на 5та скорост и разхода беше 4.7.

Коментар

Разход

Привет на всички!Благодаря на колегите за изказаните мнания. От всичко казано до момента мога да направя извода, че трабва да засека колата пълно-пълно за да съм 100 процента сигурен, че засичането е точно (така ще проверя дали може да се вярва на компютъра) и ако тогава разхода е толкова висок да търся някакъв проблем по колата. Но все пак не трабва да се изключват и другите допълнителни фактори, които могат да доведат до по-висок разход, като карането на много къси разстояния на студен двигател, оставянето да работи на място и женскя стил на шофиране.Поздрави!
        Fiat - Croma II - 1.9 16V Multijet

Fiat Marea 1.9 JTD 105 ELX

Коментар

Засечи я извън града. Този разход се приема за меродавен.
          Palio Weekend 1.7 TD

Коментар

Сутринта направих 7км и показанията за разхода бяха 5.8л/100км Имаше и 5мин. работа на място. Това е моята либра 2.4 140к.с.

Коментар

Значи либрата е по икономична от пунтото :D аз сам го засичал по компютъра и пълен резервоар нямаше разлика.И напълно вярвам на данните от компютъра.

Коментар

Мой приятел има същото пунто ЖТД 80коня и казва, че градско му гори около 6 и малко, а извън градско го бил свалял на 3,8л/100км. Незнам дали може да му се вярва, но твоят разход нее въобще нормален. Аз имам бензиново пунто 1,2 16в 80коня и градско разхода ми е 13,7км/1л тоесто около 7,8/100. Извънградско по борд - 22,1км/1л(при каране до 90) тоест около 4,7л/100км.

Коментар

Мойто е 1.9JTD 80к.с. Лятото на дълго с пуснат климатик и скорост не повече от 90-100км. ми даде разход 4.3л.Сега зимата, смесено, като сутрините е пала 20 мин. преди да тръгна за работа 5.5/6л.Искам да отбележа че меря по стария метод, до горе.Това което пише за моментен разход, не го взимам под внимание.

Коментар

Чакам първия който ще каже, че има разход градско 3/100 след 30 минути прогрев всяка сутрин. :D
                    Palio Weekend 1.7 TD

Коментар

grosmaster написа:
                      Мойто е 1.9JTD 80к.с. Лятото на дълго с пуснат климатик и скорост не повече от 90-100км. ми даде разход 4.3л.Сега зимата, смесено, като сутрините е пала 20 мин. преди да тръгна за работа 5.5/6л.Искам да отбележа че меря по стария метод, до горе.Това което пише за моментен разход, не го взимам под внимание.
                      Колега уточни каде патуваш колко км пробег градско извън искаш да кажеш чи оставяш колата да работи 20 минути и ти дава такъв разход.И мойто при средна скорост 50 60 км ми дава под 5 на 100.

Коментар

misho_ написа:
                        Мой приятел има същото пунто ЖТД 80коня и казва, че градско му гори около 6 и малко, а извън градско го бил свалял на 3,8л/100км. Незнам дали може да му се вярва, но твоят разход нее въобще нормален. Аз имам бензиново пунто 1,2 16в 80коня и градско разхода ми е 13,7км/1л тоесто около 7,8/100. Извънградско по борд - 22,1км/1л(при каране до 90) тоест около 4,7л/100км.
                        При дизела за разлика от бензиновите мотори, ако му влиза повече от колкото трябва нафта в мотора по някаква причина резултата е че ще пуши черно.Щом не пуши проблема не е в мотора. Може да е мръсен филтър, задържащи спирачки и още доста неща да качват разхода като се съберат.
                        http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
                        Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
                        FIAT БРАВО 1.2 16v
                        ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
                        FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата

Коментар

SKYLINE87 написа:
                          Колега уточни каде патуваш колко км пробег градско извън искаш да кажеш чи оставяш колата да работи 20 минути и ти дава такъв разход.И мойто при средна скорост 50 60 км ми дава под 5 на 100.
                          60% извън градско и другите 40% градско.

Коментар

grosmaster написа:
                            SKYLINE87 написа:
                            60% извън градско и другите 40% градско.
                            Така съм съгласен

Коментар

Разхода ти е нормален за тези условия и това време. Аз карам по 3 км. сутрин и 3 км. вечер. В момента за изминати 1356 км градско разхода ми е 10,7 км/л или това е 9,4 л/100км. Средната ми скорост е под 15 км/ч. Спирам и тръгвам точно 8 пъти докато стигна - на едно кръстовище, един светофар и 6 спящи полицая.За да си сигурен, че всичко по колата ти е наред правиш следният опит - караш докато загреее до средата, ако след 15 км каране сега в тия студове не е загряла до средата термостата ти НЕ РАБОТИ!След това зануляваш в движение ако е възможно брояча и караш поне 10-15 километра със сравнително постоянна скорост, 80-90 по километраж. Трябва бързо да се променят показанията за км/л като в края на прехода трябва да имаш показание над 21 км/л. Ако показанията се променят бавно и не постигнеш повече от 19-20 км/л ангренажният ремък със СИГУРНОСТ е разминат с поне 1 зъб и от там и лошият разход. Имай в предвид, че е важно и маслото с което караш, особено зимата - задължително синтетично 5/40 или 0/40 без значение от пробега на колата. Моето е вече на 215 000 реални, по километраж съм с 96 000 назад.
                              Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
                              Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше

Коментар

chaveto написа:
                                Сутринта направих 7км и показанията за разхода бяха 5.8л/100км Имаше и 5мин. работа на място. Това е моята либра 2.4 140к.с.
                                Е ти я изкара тая либра по икономична от мойта въшка. За колко време ги минаваш тия километри? Ако е каране от варианта цариградско или по околовръстното е нормално.
                                http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
                                Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
                                FIAT БРАВО 1.2 16v
                                ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
                                FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата

Коментар

Working...
                                X