Привет на всички колеги!Искам да Ви питам нормално ли е Пунто 1.9 JTD 82 к.с. да дава разход 11-12л./100км. засечен по компютъра на колата? Колата се кара само на градско в провинцията (няма големи задръствания) от съпругата ми на около 3 км. сутрин до работата и горе долу толкова вечер, с малки изключения да стига до 4-5 км.Колата е напълно обслужена и с нов термостат, като за толкова късо разстояние тя не може да загрее, стрелката почти не отлепя от началното си положение.На мен ми се струва малко висок разхода за тази кола, но все пак да чуя и вашето мнение и мнението на някой колега с такава кола.Предварително Ви благодаря!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Висок разход на Пунто JTD
Collapse
X
-
Re: Висок разход на Пунто JTD
lozanov_pk написа:Привет на всички колеги!Искам да Ви питам нормално ли е Пунто 1.9 JTD 82 к.с. да дава разход 11-12л./100км. засечен по компютъра на колата? Колата се кара само на градско в провинцията (няма големи задръствания) от съпругата ми на около 3 км. сутрин до работата и горе долу толкова вечер, с малки изключения да стига до 4-5 км.Колата е напълно обслужена и с нов термостат, като за толкова късо разстояние тя не може да загрее, стрелката почти не отлепя от началното си положение.На мен ми се струва малко висок разхода за тази кола, но все пак да чуя и вашето мнение и мнението на някой колега с такава кола.Предварително Ви благодаря!
Коментар
-
Re: Висок разход на Пунто JTD
lozanov_pk написа:Привет на всички колеги!Искам да Ви питам нормално ли е Пунто 1.9 JTD 82 к.с. да дава разход 11-12л./100км. засечен по компютъра на колата? Колата се кара само на градско в провинцията (няма големи задръствания) от съпругата ми на около 3 км. сутрин до работата и горе долу толкова вечер, с малки изключения да стига до 4-5 км.Колата е напълно обслужена и с нов термостат, като за толкова късо разстояние тя не може да загрее, стрелката почти не отлепя от началното си положение.На мен ми се струва малко висок разхода за тази кола, но все пак да чуя и вашето мнение и мнението на някой колега с такава кола.Предварително Ви благодаря!A17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Коментар
-
Разход
При последното засичане на колата, на компютъра показваше ако не се лъжа между 8.5-9/l (като гледам показанието km/l), което означава че разхода на 100 км. е над 11 литра.Колега "ntodorov" може и да си прав да не се вярва на компютъра, но все пак може ли да дава толкова големи отклонения?Май най-добре да я напълня до горе и така да я засека!Fiat - Croma II - 1.9 16V Multijet
Fiat Marea 1.9 JTD 105 ELX
Коментар
-
Re: Разход
lozanov_pk написа:При последното засичане на колата, на компютъра показваше ако не се лъжа между 8.5-9/l (като гледам показанието km/l), което означава че разхода на 100 км. е над 11 литра.Колега "ntodorov" може и да си прав да не се вярва на компютъра, но все пак може ли да дава толкова големи отклонения?Май най-добре да я напълня до горе и така да я засека!
Коментар
-
Разход
Колеги ето и данни от компютъра от последните няколко дни, като тука е смесено карането градско и извънградско:160км - изминати10,6км/l - (км/л)126км - остават за изминаване с това гориво19,3км/h - средна скорост8,16 часа е работила колатаПо мои изчисления разхода на колата излиза към 9,4л., като за това каране и за тази кола за мен е вискок разхода. Колата не работо много на място (в рамките на нормалното).Fiat - Croma II - 1.9 16V Multijet
Fiat Marea 1.9 JTD 105 ELX
Коментар
-
Има някаква грешка. Не може да харчи толкова при описаните условия. Дори не е чисто градско. Не знам дали е възможно борд компът да е повреден и да дава грешни показания. Субективно какво усещане имаш-спрямо нафтата, която зареждаш-бързо ли свършва? Най-добре да засечеш пълно-пълно. Разход 10л. на 100 км. за тази кола изобщо не знам дали е постижим-трябва да тече отнякъде, за да е толкова.
Коментар
-
Абе постижимо си е да ви кажа. Мойто пунто мултиджет много му влияе студа- сега похарчва към 8, а е 1.3 и се стремя да го карам леко, на маршрут от 6 км с задръстване.Лятото обаче гореше към 4 на 100.http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
FIAT БРАВО 1.2 16v
ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата
Коментар
-
Много е това бе, Мареа - комби ТД100 не ми гори толкова много. Като ми прехвърли 8/100 градско, се оказа че имало теч на нафта, ама не съм го усетил на време. Извънградско - около 5,5/100, а градско около 7,5/100 с климатик лятото. Търси теч някде, колега, но засечи пълно-пълно поне веднъж, за да сравниш с показанията на компа. Не пропускай все пак фактора - жена зад воланаОсновния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
chaveto написа:Малък мотор при дадени условия може да харчи много повече от по голям, особено ако се натиска педала в повече.
Коментар
-
cheruna написа:chaveto написа:Малък мотор при дадени условия може да харчи много повече от по голям, особено ако се натиска педала в повече.http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
FIAT БРАВО 1.2 16v
ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар