Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

отново трудно палене брава jtd

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

не гори масло като клапаните са здали багажа и заради тях няма компресия но ако няма компресия с течение на времето е щяла да почне да пали трудно по-трудно и така до невъзможно а не от вчера не пали успех
    Bravo 1.9d 97г

Коментар

може да е прав колегата за клапаните понеже палише когато беше топло.ако е от тях какво означава заминали какъв ремонт се прави ?не сам имал такъв проблем с никоя друга кола.нови ли трябват,че съм доста бос тука и за какви пари става въпрос?засега знам ,че не е акумолатор ,не е стартер,утре или вдруги ден ще я закарам да мерят компресията и да видят как са клапаните.каде трябва на fiatecuskan да проверя в параметрите налягането на реила,че там има няколко параметри за налягане.при даване на контакт или при въртене ?

Коментар

ако няма компресия тогава разглобяваш главата и се вижда кое как е .но имай в предвид че отвориш ли главата то е хубаво и да смениш сегментите,а ако не си правил никога това си мисля че jtd не е мотора на който можеш да се учиш’защото си е сложничък за разглобяване и работа

Коментар

първо дали ще разглобиш жтд или друг мотор няма разлика освен в броя на букситевторо относно клапаните първо да провери хлабините като за това се маха само капака на клапаните но ако не са наред клапаните мотора работи по съвсем друг начин колега като извадиш щеката през тръбичката излизат ли пръски масло при работещ двигател
          Bravo 1.9d 97г

Коментар

хайде бе специалисти нямало разлика.ти разглоби jtd-to а пък аз пунто1,1.мога само да ти кажа ,че дори картера му на jtd-то няма да можеш да махнеш(разбира се след много питания и псувни и загубено време може да успееш)ето защо те посъветвах да не се учиш на този мотор(разбира се освен акои маш някой по запознат.освен това съвета ми е такъв защото съм правил ремонт на jtd и му бях научил мотора болт по болт

Коментар

в момента ти се правиш на специалист и колко мотора жтд си разглобил и на дали поне един да си сглобил та си ги научил болт по болт и кое е сложното да махнеш картера сигурно ти е трудно да избиеш втулката на опорния лагер на дясната полуоска или трудно ще го отлепиш от блока а всезнаико
              Bravo 1.9d 97г

Коментар

ами явно не си пробвал,като разглобиш ми драсни някой ред

Коментар

що ти като си пробвал кое му е сложното щото аз двапъти съм свалял картер сам а ти сигурно бягаш на сервис и те ти викат мн е трудно взимаме повече пари сега си лягай и да не пишеме повече че осрахме на колегата темата
                  Bravo 1.9d 97г

Коментар

не съм казвал ,че ще я правя сам ако става дума за сигменти или клапани.чак толкова не смея да пипам ,тия дни ме е хванал някакъв вирус и нямам възможност да се занимавам.нека се оправя и ще я карам да мерят компресията.направих един стар тест за комресия или за клапаните не съм сигурен.сложих парче весник на мястото на капачката за маслото,казвали са ми ,че ако всичко е наред трябва да застане .лепи се без проблем и не хвърля масло нито през капачката нито през щеката.но все пак ще я закарам на майстор да мери компресията и пак ще пиша.

Коментар

няма как аз да отида защото аз съм си го свалял ,но не ми се спори-щом за теб е лесно нека е така-лъжеш себе си.а ти като си го свалял я ми опиши как развиваш двата болта отзад от към кутията. и как точно излиза картера .после ще коментираме

Коментар

добре де аз такива глупави работи не ги разбирам?тия двамата ако се ядат да го правят на друго място.аз пускам тема с идеята който знае да помага ,а па тия двамата се заяждат. око имат нещо да помогнат добре ,ако тук са намерили да се правят кой е по-по най ,мерси.

Коментар

прав си спирам явно не трябва да се спамим

Коментар

иначе ми пиши на лични ще ти обясня подробно какво се прави защото изисква повече концентрация,ако разбира се има нужда(това след диагностика)

Коментар

nsn написа:
                              да не пишеме повече че осрахме на колегата темата

Коментар

някой има ли крак за fiatecuscan,че сега съм с едно демо и е много орязано.

Коментар

Working...
                                X