Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Сипване на отработено масло, като гориво - за и против!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

OptimusMaximus написа:
    ...Правилното е всеки да се управлява от отделен бутон и ако искаш да е технически грамотно се изгражда с реле, бушон и диодче за вкл. на всеки клапан .....
    Диодчето за какво е?

Коментар

Зависи от диодчето, защото може да е и светодиод.

Коментар

относно темата- пълна глупост!!! да не говорим че тровите с маслото всичко наоколо!Или както се казва -Икономията майка на мизерията!
        brava 1.6(avtomatik) R.I.P.\ АР 147 1.9JTD

Коментар

u_bo написа:
          OptimusMaximus написа:
          ...Правилното е всеки да се управлява от отделен бутон и ако искаш да е технически грамотно се изгражда с реле, бушон и диодче за вкл. на всеки клапан .....
          Диодчето за какво е?
          Диод се слага паралелно на релето и обратно на посоката на тока.Целта е при прекъсване на захранването, индуцирания ток от намотката на релето да мине през диода, а не да направи пик на напрежение и да изгори нещо друго.
          04/2000 Fiat Brava 1.9 JTD 105+

Коментар

http://www.ebay.co.uk/itm/Vegetable-...item82639254b4 това е истината.даваш малко пари но можеш да караш масло или олио без никакъв проблем.
            fiat bravo 1.6 16v gt
            fiat marea 1.9 8v jtd
            fiat punto 1.7 td
            fiat marea 1.6 16v

Коментар

superfiata написа:
              http://www.ebay.co.uk/itm/Vegetable-Oil-Fuel-System-SVO-WVO-Heater-Exchanger-/260686499592?pt=UK_Home_Garden_Hearing_Cooling_Air &var=&hash=item82639254b4 това е истината.даваш малко пари но можеш да караш масло или олио без никакъв проблем.
              Обявата е изтекла.
              Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
              Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Има и "пресни" обяви.А когато и тази изтече, потърсете: Vegetable Oil Fuel System.

Коментар

superfiata написа:
                  хайде дайте идеи за електрическо подгряване без значение колко налудничави са те.все ще се измисли.дали може да се направи нещо с подгревни свещи???
                  2-ве крушки по 24wat във резервоара (това съм чувал) ако ти е малко ги овеличи.
                  Fiat Bravo 1.9 JTD 105 HP+чип+//// powered by mitaka_neikov

Коментар

след много търсене намерих човек който да ми осигурява по 200л месечно отработено олио.за пунтото знам че няма проблем да го карам така но искам да попитам проблем ли е да се кара комън реил на олио и ако е така зашо?мара jtd на масло върви ама на олио дали?????
                    fiat bravo 1.6 16v gt
                    fiat marea 1.9 8v jtd
                    fiat punto 1.7 td
                    fiat marea 1.6 16v

Коментар

Аз съм карал ама 60/40 нафта олио. Никакви проблеми, даже двигателя спира да се чува как работи, остават само шумовете по ролки, ремъци.....

Коментар

На мареата JTD казваш си сипвал масло ама в някаква пропорция или 100% си я караш така. На по-новите комънрейли казват че не става олиото поради вискозитета. Когато се опиташ да докараш вискозитета чрез температурата / да я повишиш/ , тогава лоша роля изиграва екуто, защото сравнява вискозитета с температурата и реже горивото. Чел съм също, че олиото не мина през дюзите така, както по-ниско вискозната нафта и те се чупят бързо поради многократните и супер бързи цикли на затваряне и отваряне в един такт на горенето.Аз лично бих опитал първоначално с разреждане 70 нафта и 30 олио...и ако не се усетят колебания в обороти, неравномерна работа. притрисания и т.н. бих увеличавал плавно , пък защо не и да се стигне до 80 на 20 в полза на олиото. Но имай все пак едно на ум, че сега е зима и този експеримент е по-добре да се пробва на лято. Иначе може да се окаже, че някоя сутрин няма да запалиш.Та всичко това , защото отработеното масло не ми се струва по- вискозно от отработеното олио и явно ще се окаже, че и мотори комънр. си карат на олио.
                        Не ми е проблем, че в България евтиното е некачествено. Проблем ми е, че и скъпото в повечето случаи е такова!!!

Коментар

вчера покарах пунтото до изразходването на цялото количество нафта в резервоара.взех един спортен филтър (остана ми от бравото) един чифт дънки и слязох в мазето.прекарах отработеното олио първо през спортния филтър (за обиране на грубите боклуци) после през единия крачол на дънките и накрая през втория.заредих колата с 30 литра олио без грам нафта.разултата е че при палене колата пали от четвърт но идва едно гадно чукане явно от дюзите поради плътноста на олиото.след 10 мин колата заработи доста по тихо от работата и с дизел.за 120км извънградско колата глътна 8 литра олио като съм карал със скорост в интервал от 70-120.ако трябва да съм честен с вас мощноста падна поне с 20 процента и изпреварването стана малко ’’тегаво’’ но всичко мина без инциденти гаснене на мотора прекъсване и каквито и да било проблеми.високия разход за извън града поне според мен е че пунтовците имат много къси предавки и поради тази причина тези дни ще сложа 5-та от мареа тд или жтд и да намаля малко разхода.скоро ще монтирам подгряваща система на олиото и антифриза (на снимки малко по долу)и шума от тракащите дюзи ще изчезне след паленето.резултата е 1литър олио=0.80лв 8 литра по 0.80 лева за литър е 6 лева и 40 стотинки за 120км.накрая да не забравя да отбележа че пунтото барабар с застраховки и данъци го взех за 500 лева и няма какво да губя всеки сам да си прави сметката дали ще кара на биодизел(макар че не е точно био) или не
                          Прикачени файлове
                          fiat bravo 1.6 16v gt
                          fiat marea 1.9 8v jtd
                          fiat punto 1.7 td
                          fiat marea 1.6 16v

Коментар

1 Van написа:
                            относно темата- пълна глупост!!! да не говорим че тровите с маслото всичко наоколо!Или както се казва -Икономията майка на мизерията!
                            Колега бъркаш се, олиото изгаря много по-чисто от нафтата и замърсява по-малко въздуха. Карах малко време на олио на пежо 306 и после го продадох та не успях да иследвам какво щеше да стане след време.Пежлето беше 1.9 чист дизел. Не препоръчвам на колегите с JTD двигатели дори и да си помислят за такава интервенция.

Коментар

следя темата с интерес от самото начало и мога да заявя ,че поста на Чавето е най-близко до истината.карайте спокойно с масло,и аз не вярвах,ноооооооо,какво видях,мале ,мале.

Коментар

Re: Сипване на отработено масло, като гориво - за и против!

tzetzo_slavista написа:
                                Колеги след последното поскъпване на горивата, на мен лично ми идва на нагорно, а пътувам по провинцията и няма как да не сипвам. Затова пускам и тази тема. Подучувам от различни места, че освен олио, някои сипвали в резервоара и отработено двигателно масло. Предполагам, ако това се прави, маслото трябва много добре да се филтрира от твърдите частици, които се съдържат в маслото, за да няма износване. Колата, на която ще се сипва е Фиат Пунто 1.7 тд 60 к.с. Досега не съм сипвал нищо друго освен нафта и ми е леко притиснено, затова искам да разбера, какво мислите Вие по въпроса!
                                1 Van написа:относно темата- пълна глупост!!! да не говорим че тровите с маслото всичко наоколо! Или както се казва -Икономията майка на мизерията!vnukata:Колега бъркаш се, олиото изгаря много по-чисто от нафтата и замърсява по-малко въздуха. Карах малко време на олио на пежо 306 и после го продадох та не успях да иследвам какво щеше да стане след време.Пежлето беше 1.9 чист дизел. Не препоръчвам на колегите с JTD двигатели дори и да си помислят за такава интервенция. има разлика от олио до двигателно масло-нали?
                                brava 1.6(avtomatik) R.I.P.\ АР 147 1.9JTD

Коментар

Working...
                                X