Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Фиат Пунто 1.7ТD не иска да върви

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Ангренажа е на белези,до преди 2 дена трудно палеше но намерих една изгоряла свеш, след подмяната и пали много добре се пак свалихме капаците но трудно се навира фотоапарат там просто мясото е кът всичко си е на нарет коляновия вал, помпата и разспределителния също няма разминаване дори. По едно време си мислех че са ми дали друг ремък защото на този двигател излизат два варянта но е точно този които трябва. Утре ако имам време ще е закарам на друго място .

Коментар

А преди достигаше ли максималната скорост за този модел Фиат.Остават 2 възможности:1.Да е намален дебита на помпата.2.Помпата да е завъртяна по оста си/предварение или закъснение/.И в двата случая ще ти трябва сервиз.
      Fiat Marea 1.6 16V ELX 2000г.CNG,Opel Antara 2,2 163kc.
      ex:Fiat Regata 1714D;ex:Fiat 125P

Коментар

Ta4kata написа:
        Този маркуч които излиза от ГНП-то и влиза във горната част (турбо коректора) несъм го забелязал утре ще разгледам, по него какво преминава, Вакум или налягане надали нафта и как да разбера дали системата е в изправност ?
        Тачунгер, по този маркуч трябва да идва въздух под налягане от турбото... При мен турбокоректорния клапан е прецакан и вкарва нафта от ГНП по този маркуч през турбото до всмукателните колектори... Не съм оправял въпросния клапан а маркуча съм вързал към 2-литров галон от бира Yellow_Flash_Colorz_PDT_06 Там се събира нафтичката, вместо да обогатява излишно горивната смес... Можеш да разбереш дали е изправна системата като откачиш маркуча в частта му при ГНП и при подаване на газ трябва да духа силно от него в посока от турбо към ГНП. Също така не трябва да има следи от нафта... А дали сами клапан е изправен и дали наистина подава екстра количество нафта - това може да каже само помпаджия.
        M-Benz E 250 TD 150hp
        M-Benz 200d 75 hp
        Peugeot Bipper 1,3 HDI много малко конски сили

Коментар

Работата отива на диагностика в кадърен сервиз.
          Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

Dido_Lyubenov написа:
            От там трябваше да започнат коментарите по темата.
            Palio Weekend 1.7 TD

Коментар

serge написа:
              Dido_Lyubenov написа:
              Чекай малко де, нали за това е тоя форум. Каквото моеже да подскажем, пък дано намерим проблема. Като не става така, тогава вече да се дават пари по сервизи.
              Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

[quote="Dido_Lyubenov"]
                serge написа:
                Dido_Lyubenov написа:
                Чекай малко де, нали за това е тоя форум. Каквото моеже да подскажем, пък дано намерим проблема. Като не става така, тогава вече да се дават пари по сервизСъгласен съм. Изказах се неправилно. :D
                Palio Weekend 1.7 TD

Коментар

Колега аз несъм толкова стиснат та да седя и да чакам някои да ми направи колата и аз да не дам една стотинка, работата е там че в моя град се пишат в големите сервизи за големи маистори и както винаги става в гаражните сервизи кадето нямат грам електроника си оправям колата която и от 5-те да закарам за ремонт неискам да цитирам просто имената на сервизите някои да несе засегне. Нямам време в момента да е закарам някаде из Пловдив за да е огледа някои помпаджия та да се изклучват помпата, дюзете след това турво и тъй, то си е ясно че пари щесе дадът. фирмата в коята работя се занимава със снегопочистване и незнаеш по кое време ще се пребереш, момента е куц и ако може да се свърши нещо между другата и задължителна работа е добре.

Коментар

Ta4kata написа:
                    Колега аз несъм толкова стиснат та да седя и да чакам някои да ми направи колата и аз да не дам една стотинка, работата е там че в моя град се пишат в големите сервизи за големи маистори и както винаги става в гаражните сервизи кадето нямат грам електроника си оправям колата която и от 5-те да закарам за ремонт неискам да цитирам просто имената на сервизите някои да несе засегне. Нямам време в момента да е закарам някаде из Пловдив за да е огледа някои помпаджия та да се изклучват помпата, дюзете след това турво и тъй, то си е ясно че пари щесе дадът. фирмата в коята работя се занимава със снегопочистване и незнаеш по кое време ще се пребереш, момента е куц и ако може да се свърши нещо между другата и задължителна работа е добре.
                    Ти да не мислиш, че във Варна има кой да ти оправи колата. Иначе лъскави сервизи под път и над път.
                    Palio Weekend 1.7 TD

Коментар

В града които живея имаме един сервиз които притежава перфектно оборудване за много пари и сервиза страда от това че хоранямат нужната клалификазия за да работят с тях .

Коментар

Ta4kata написа:
                        В града които живея имаме един сервиз които притежава перфектно оборудване за много пари и сервиза страда от това че хоранямат нужната клалификазия за да работят с тях .
                        То почти навсякъде е така-оборудване,дал бог,празни кратуни-също.
                        PUNTО 1.7 ТД ELX/умря,горкото/
                        Проблема не е от бобината,а от магарето в кабината!

Коментар

Ta4kata написа:
                          Не съм си и помислял подобно нещо. Всички сме се сблъсквали с "майстори" в какви ли не сервизи, и искаме да не даваме ГРЕШНИ пари, за "услуга". Идва обаче един такъв момент, в който или трябва да имаш всичко необходимо за пълна диагностика на ДВГ (а то струва много), или да дадеш една сумичка в някой сервиз за да ти направят добра диагностика. А те и двете неща са трудно постижими За това си бистрим проблемите по форумите, обаче идва момента в който не можем да сме полезни с добри идеи и започват едни съвети "сменяй ...", ама то така може да сменим целия ДВГ, а проблема да се окаже в някоя жица. Препоръчвам ти да направиш диагностика на ДВГ в сервиз с добро реноме - препоръчан от колеги в региона, или ако имаш желание да трупаш резервни части - купувай и сменяй докато се оправи. Въпроса е дали ще се случи. Шансовете да е първото което смениш са 50/50. Ти решавай как да остъпиш.

Коментар

Оооо спокойно, аз тези 30-тина лева ще се ги взема само да разбера какъв е проблема, Само седете и гледаите Колега прав си най ми е добре да е закарам и друг които му е това работата да си трожи главата щот българина сичко може и всичко знае за това сме така !

Коментар

Колега, драсни един ред, оправи ли се проблема?
                              Palio Weekend 1.7 TD

Коментар

Колега още несъм, но като го реша ще пиша задължително да се знае какво е било

Коментар

Working...
                                X