Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

JTD мотор на Газ....... WTF ?!?!?!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Пак ще изкажа лично мое мнение ! До сега не съм видял кола, било то с бензинов или дизелов ДВГ, която не е започнала да създава купища проблеми след добавяне на газова уредба. Точно от тези проблеми бягам. С удоволствие бих си купил кола с фабрично момнтирана газова уредба, но ако може да не използва друго гориво.
    Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

Dido_Lyubenov написа:
      Пак ще изкажа лично мое мнение ! До сега не съм видял кола, било то с бензинов или дизелов ДВГ, която не е започнала да създава купища проблеми след добавяне на газова уредба. Точно от тези проблеми бягам. С удоволствие бих си купил кола с фабрично момнтирана газова уредба, но ако може да не използва друго гориво.
      Да тук си прав! Но тези проблеми идват от това че се монтират неподходящи у-би, както на повечето инжекциони ако е с метални колектори всеки слага обикновенна газова и после идват проблемите- ложа работа на бензин, или дори и непалене на бензин, в някой случай детонации, но това зависи от монтажа.Карал съм и съм виждал доста коли с ГИ(монтиран тук в БГ) който нямат апсолютно никакви проблеми. Та ако сичко се монтира както си трябва и не се икономисва от средства за уредбата съм 100% сигурен, че няма да създава никакви ядове.

Коментар

misho_ написа:
        Dido_Lyubenov написа:
        Да тук си прав! Но тези проблеми идват от това че се монтират неподходящи у-би, както на повечето инжекциони ако е с метални колектори всеки слага обикновенна газова и после идват проблемите- ложа работа на бензин, или дори и непалене на бензин, в някой случай детонации, но това зависи от монтажа.Карал съм и съм виждал доста коли с ГИ(монтиран тук в БГ) който нямат апсолютно никакви проблеми. Та ако сичко се монтира както си трябва и не се икономисва от средства за уредбата съм 100% сигурен, че няма да създава никакви ядове.
        Напълно съм съгласен
        Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

chaveto написа:
          Интересното е как всичко това ще се отрази на геометрията на турбината. До колкото знам високи температури не се отразяват добре на геометрията.
          Няма да и е готино на геометрията, та нали затова досега бензиновите коли с геометрия се броят на пръсти.Иначе за посочената кола от линка,тя няма геометрия,ти тва си го знаеш Иначе като цяло на мен ми се вижда мега безмислена тази простотия,по-добре продаваш дизела,купуваш бензин и него вече го газифицираш,макар че аз не съм фен на алтернативните горива
          Fiat Idea 05" 1.9 JTDm
          Lancia Ypsilon 06" 1.4 16v Momo design
          Ventura garage

Коментар

Защо ли ме гложди мисълта че започне ли по-масово поставяне на АГУ и при дизеловите автомобили цената на CNG и LPG няма да остане на сегашните им нива
            Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
            Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)

Коментар

Аз си мисля че един автомобил, най-вече дизелов, не минава ли поне по 100 км. на ден, няма смисъл от газова уредба. Тези които си карат колите като мен по 10 - 15 км градско на ден и веднъж месечно до село и обратно - 100 км, няма да си избият парите за газовата Едни 1000 км лятото до морето и обратно не оправдават този разход. Ще си карам на нафтиШка

Коментар

Всеки ден минавам по 100км мин. Само с фиестата на газ ми е по евтино от либрата. Ако я карам на бензин парите на 100км са еднакви, но двата автомобила въобще не можеш да ги сравниш. Всичко друго което е на газ и е близо до вървене....... на либрата е по скъпо като разход на газ.Лагуната на газ ако я мачкам ми е давала по 15л/100км.

Коментар

Едно приятелче с Audi 80 B3 1.8 карбуратор 75 hp. - засичали сме го 7/100 газ, при това последния път като го засичахме преди това се гонихме с едно BMW e46 от каците до метро постоянна скорост 200 км/ч ....... направо ме отчая като отидохме на Еко-то :D:D:D:D:D
                  93' BMW E36 M40B16 - "калпазанин по пътя"
                  00' Fiat Bravo JTD 105 SX "SS.Steel/Trofeo" - Ръмжи и бега! (вече на бащата)
                  * * * * * * * * * * * * * *
                  Стигат ли ти парите, значи не ти стига въображението!!

Коментар

Искам някой да ми каже за 4-5к км колко му е изгорило 1.6 или 2.0 литровото бензинче...предполагам ще се върти около 9/100, но нека го смятаме 7/100...Така моята нафтова печка гори точно 5.7л/100км това за 5000км...при цена на нафтата от 2.60лв/л и изминати 1000км = 5.7 * 10 = 57л(1000км) * 2,6лв/л = 148,20лв/1000кмпри цена на бензина от 2.40лв/л и изминати 1000км = 7 * 10 = 70л(1000км) * 2,4лв/л = 168лв/1000км (излиза по-евтино ако гори 6/100 -144лв...)при цена на газ от 1.32лв и изминати 1000км = 10 * 10 = 100(1000км) * 1,32лв = 132лвТова за карането на газ го пиша едно към гьотере защото знам само от познати че средно им горяло по 10/100км газ...Единствено тя е по добре от нафтата. Но като сложиш минусите аз мисля че 16лв/1000км или 160лв за 10 000км не си струват...особено че искат и даречем 500лв за някаква си газова уредба...та то трябва да минеш 40 000км само за да я избиеш пък после да си на далавера...и то една далаверааа...в колата ти мирише на пръднато и се каниш на всеки който те изпреварва (Ей ся кат изклуча газовата и ша вииш ко стаа). Изключвам хората с разни там газови инжекциони за по 1200лв...А браво/а бензин 1.6 го дават смесен разход 8.2л/100км...незнам кой и как се опитва в тази тема за пореден път да обяснява, че сега нафтата като била по-скъпа и видиш ли били сме шматки да караме дизелови коли...Могъл е човека да сложи газ на дизела сложил е...лично аз съм доста против всякакви подобни инсталации по автомобилите независимо дали са бензинови или дизелови...но щом е намерил начин да пести...5лв на 100км не са малко пари...колегата по нагоре ги е сметнал нагледно...предвид, че аз примерно годишно минавам около 30 000км би било сериозна икономия, но пък постоянно да ме е яд, че съм си сложил нещо на което стандартно се готви в колата....не ме кефи...
                    Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
                    BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
                    BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.

Коментар

В тая тема говорим за дизелови ДВГ, колега. А ти го покарай това Ауди с 200 км/ч в продължениена 100 км и тогава като го засечеш пак пиши То и аз като засичам Мариика мога да го докарам на 4/100 нафта с една гонка, ама това не е реално. Не е реално, защото ще е експеримент до колко мога да смъкна разхода с културно шофиране. Една гонак със 180 няма да го повиши много, защото тогава с включен климатик ми гори около 6/100. Я пробвай тоя номер на газ

Коментар

kiselo написа:
                        ...в колата ти мирише на пръднато и се каниш на всеки който те изпреварва (Ей ся кат изклуча газовата и ша вииш ко стаа) - казва се "Ей сега да пусна нитрото" ...
                        Така правехме със служебното Пежо, ама му изключвахме климатика че да дръпне, и после пак го включвахме. А то си беше обикновен дизел 1.9 с помпа БОШ - 100% механична .

Коментар

Дизел с газ - загуба на време, бензин с газ - влагане на средства, Ауди Б3 75 коня с 200км - искам да го видя на равен път :D
                          Fiat Marea Weekend 1.9 JTD 105 2000
                          Lancia Lybra 1.9 JTD 115 2002

Коментар

Абе и на мене не ми се вярваше ама..... като се има в на предвид,че тая кола какво ли не е преживяла и още върви толкова.... е това си е корава машина за мене :D:D прегрявана е 1 път, заден мост е сменян 3 пъти и сменена скоростна кутия,защото на старата и бяха останали 1-ва,5-а и задна :D:D:D да не Ви казвам как потегляше.....

Коментар

дизел с газ-ебати тъпотията.че по-добре да се разтърси човек и да си намира нафта на 1.70-1.80 и ще му излиза по- евтино от тия пародии-газодизел

Коментар

ivel написа:
                                дизел с газ-ебати тъпотията.че по-добре да се разтърси човек и да си намира нафта на 1.70-1.80 и ще му излиза по- евтино от тия пародии-газодизел
                                Аз също съм против тая манипулация, но просто ми беше интересно как е възможно..... а тва за нафта на 1.70-1.80 трудно вече на тая цена да намериш освен ако сам не си я крадеш вече работата стана КЪТ .......

Коментар

Working...
                                X