Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Браво 1.9 ТД Угасна и не иска да запали!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Браво 1.9 ТД Угасна и не иска да запали!

Угасна з анафта защото ми се ебава стрелката за нафтата при завой по рязак светва лампичката а сега ми светна 2 Км преди да ми свърщи нафтата имам и брава на която с светната лампа минавам 60 км! Но проблема е следния нафта подкачва има до помпата макар и слабо ми се струва несъм сигурен! Запалих я на дърпане обаче няма мощност никаква реакция при натискане на педала на газта изклу4а ли от скорост веднага гасне! Скоро преди месец ми прескочи ангренажа точно при помпата 3 зъба нз дали може да има общо! От тогав аот помпата тече слабо нафта в задния и край! Незнам какво да правя сег!

Трябва да я обезвъздушиш. На горивния филтър има отгоре пробка за ключ 10. Първо разхлабващ там и помпиш докато потече нафта без мехурчета и стягаш - внимавай да не пренатегнеш и да развалиш резбата. Посе на самата помпа има пробка за обезвъздушаване - прилича на гресьорка. Разхлабва се с луличка 8 и пак пмпиш до потичане на нафта без мехурчета и стягаш пробката. Следва да запалиш, като след това обезвъздушаване, първото палене ще е малко трудно, със следващите няма да има проблеми.
    Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

От всякаде я обезвъздуших даже я дръпнах да запали и колата работи само на скорост изключа ли от скорост гасне няма никаква мощност и не реагира като натискам газ-та!

Коментар

Като дадеш на контакт, чува ли се бръмченето на авансаторния клапан по време на чек -а ? Да не е блокирал ? Ако не затваря, нафтата която трябва да отиде към дюзите се връща на входа за излишно гориво на помпата.
        Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

брамчене чувам даже и след като я изключа от контакт брамчи нещо няколко секунди! Притеснявам се да не е прескочил ремака на помпата точно преди месец го беше направил това но работеше по доста по различен начин!

Коментар

Аз залагам че ремъка е прескочил.Един приятел носи помпата си на ремонт и като я слага си прави сам центровката на ангренажа и не го е зацепил правилно и пак така много трудно но палеше поне от място.Центрова го пак и сега няма проблеми.
            Поздрави! Димитър

Коментар

mitrity написа:
              Аз залагам че ремъка е прескочил.Един приятел носи помпата си на ремонт и като я слага си прави сам центровката на ангренажа и не го е зацепил правилно и пак така много трудно но палеше поне от място.Центрова го пак и сега няма проблеми.
              Честита Нова Година колеги,аз моя дизел го обезвъздушавам по следния начин отвъртам една търбичка дето се навърта на дюзите е не до край само малко завъртам на стартер като протече нафта я стегам и колата е готова и моята е браво тд 100 ,но все пак нека да видиш и центровката

Коментар

atk9020 написа:
                mitrity написа:
                Честита Нова Година колеги,аз моя дизел го обезвъздушавам по следния начин отвъртам една търбичка дето се навърта на дюзите е не до край само малко завъртам на стартер като протече нафта я стегам и колата е готова и моята е браво тд 100 ,но все пак нека да видиш и центровката
                Колко пъти ще обезвъздушиш така преди смениш тръбичката Хората са поставили пробки за обезвъздушаване, и всеки който има понятие от това ги използва.

Коментар

Working...
                X