Честита Коледа на всички колеги.Съвсем нов съм във форума и нов собственик на стар Фиат Мултипла JTD 105 1999г.Имам няколко въпроса- По време на движение на автомобила ми светва червена лампичка в основата на километража приличаща на дюза.Така карах близа 200км и когато отново заредих гориво изчислих разход близо 10 на 100км.От превода от ръководството в Гугъл пише че ако тази лампа свети по време на път, осначава несъвършенна работа на системата за впръскване и от там завишен разход на гориво. Машината ще ходи явно на Тестване на компютър, но някой ако е имал тозо проблем нека сподели каква е причината.- От къде се следи температурата на антифриза . Не намирам никакъв индикатор по таблото.-Парното слабо работи.-Постоянно свети червена лампа на айрбека и жълта със седалка за малко дете, доколкото разбирам.Пълен новобранец и пълен неграмотник за Фиат съм, и затова ще бъда безкрайно благодарен някой да ми отговори.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Прохождане на новобранец собственик на Фиат
Collapse
X
-
Значи за парното колата загрява ли ти нормално в смисъл в разтояние от 5-6 км колата трябва да ти загрее и да закотви точно по средата !!!Като я пуснеш по енерция не трябва да се връща стрелката !!!Колата трябва посстоянно да държи средата на индикатора Ако при теб нее така най-вероятно ти е заминал термостата!!Разхода който ми дава мойто JTD 105 е към 4-5 извънградско и към 6-6,30 градско !!!Карай Фиатката на диагностика да ти изтрият грешките и да видят проблема!!За проблема с лампичката , на която е изобразено малко дете в седалка мисля че самата седалка има някакви кантари отдолу и от там ти идва проблема!!!За айрбека на диагностиката ще ти изтрият грешката !!!Надявам се да сам ти бил полезен !!!ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ!!
-
Колата ти има ли индикатор(уред) за температурата на двигателя??? Не съм на 100% сигурен,но мисля че тези със JTD 105 нямат.А може би беше електронен и изкарва температурата на дисплея...На 110 и 115 (таблото с оборотомера) е така. Ако има виж каква температура държи колата.Ако е индикатор на дисплея трябва да държи 3 чертички.Провери в какво състояние е буксата на температурният датчик(провери и при нужда почисти).Възможно е да е откачена(окислена) и компа на мотора да не получава инфо за температурата на двигателя-от тук и високият разход.Ако нямаш уред за температурата отиди в сервиз и вижте какви стойности отчита,както и дали загрява достатъчно.Както ти е обяснил колегата преди мен много е възможно да иска и термостат-отново предпоставка за висок разход и лошо парно.За въздушните възглавници задължително диагностика.AR 159 Ti 2,4 mJTD 210 h.p.
HONDA Accord tourer 2.2 i-DTEC Type S 180 h.p.
Kawasaki ER-6n'2012
Коментар
-
Re: Прохождане на новобранец собственик на Фиат
mario.1953 написа:-Постоянно свети червена лампа на айрбека и жълта със седалка за малко дете, доколкото разбирам.Fiat Punto 1.1-Синята птица
Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар